RETROGRADNI URAN nas spodbuja, da vidimo preteklost drugače

24. avgusta smo pozdravili retrogradni Uran in s tem pričeli obdobje, ko na svojo preteklost lahko vidimo iz drugega zornega kota, predelamo svoje občutke in opustimo stare vzorce.

RETROGRADNI URAN nas spodbuja, da vidimo preteklost drugače (foto: Profimedia) Profimedia
27. 8. 2022

Uran, planet sprememb in prebujanja se je 24. avgusta obrnil retrogradno, tako pa bo vse do 22. januarja.

To nam ponuja priložnost, da zajamemo sapo in spremenimo svojo smer glede na nova spoznanja ali spremembe, ki so se dogajale od 18. januarja naprej, ko je Uran nazadnje končal svoj retrogradni cikel.

Če so v zadnjih mesecih v vaše življenje prišli veliki premiki, intenzivna energija ali nestabilnost, bo retrogradni Uran vse skupaj ustavil, kar vam bo omogočilo, da stvari predelate.

Kombinacija Urana in bika nas spodbuja k iskanju ravnovesja

Uranova energija je precej neobičajna, radikalna in premika meje. Po drugi strani pa bo ta planet v znamenju bika, ki daje prednost stabilnosti in doslednosti. To nas nenavadno spodbuja, da v življenje vnesemo več strukture in svobode hkrati.

Čas je, da odkrijete, na katerih področjih v življenju potrebujete več rutine in stabilnosti ter kje morate stvari pretresti in podreti meje. Kje želite več strukture? Kje hrepenite po več svobode? Raziskovanje teh vprašanj se bo v tem času večkrat pojavilo.

Uran prinaša novo perspektivo

Uran si ne želi pretresti življenja brez razloga; želi nas prebuditi, nam ponuditi novo perspektivo in nam omogočiti, da se osvobodimo omejujočih vedenj teh vzorcev.

To obdobje vas spodbuja, da se upočasnite, se umaknite nazaj in razmislite o preteklosti. Morda boste izkušnje prejšnjih mesecev lahko videli iz drugega zornega kota. Razmislite, kako vas v življenju ovirajo lastni vzorci ter kako se jih lahko osvobodite. 

Vprašanja, ki jih je dobro zastavljati v tem času:

  • O čem v svojem življenju niste več prepričani? Kako se počutite zaradi tega? Kako vas to spodbuja k rasti?
  • Kako sprejemate spremembe, ki so se nedavno zgodile v vašem življenju?
  • Na katerih področjih potrebujete več strukture in kje bi se lahko bolj prepustili toku?
  • Kako v svoje življenje lahko vnesete več svobode?
  • Kako si pomagati tam, kjer vam primanjkuje stabilnosti?
  • Na katerih področjih težko zaupate, da se vse zgodi z razlogom in ne sprejemate situacij (ali ljudi) takšnih, kakršne so?
  • V katerih situacijah ste v preteklosti neustrezno reagirali in kako lahko to v prihodnje preprečite?
  • Kdaj vas najpogosteje omejujejo lastna prepričanja? Kako si lahko pomagate?

Ohranjajte odprt um in srce ter sprejmite vse, kar vam to obdobje prinaša. Ne ustrašite se sprememb in si zapomnite, da vas sprva težavni trenutki lahko pripeljejo do svobodnejšega in srečnejšega življenja.