Znamenja, ki bodo najbolj občutila energijo Saturna v znamenju rib

7. marec 2023 je bil astrološko precej intenziven dan; ob 13.40 je nastopila polna luna v znamenju device, niti uro po tem pa je sledil še Saturn v znamenju rib. Kdo je in bo ta premik občutil najbolj intenzivno?

Znamenja, ki bodo najbolj občutila energijo Saturna v znamenju rib (foto: Profimedia) Profimedia
8. 3. 2023

Od vseh planetov se astrologi pogosto najbolj "bojijo" Saturna, saj ta planet vlada mejam, disciplini, omejitvam in karmi.

Ta planet nam pogosto prinese pomembne karmične lekcije in na našo pot pripelje številne ovire in izzive. V resnici pa nam slednji samo pomagajo, da se usmerimo na pravo pot in zaživimo bolj skladno z lastnim bistvom.

Ko se Saturn premakne v znamenje rib, lahko občutimo nekaj notranjih konfliktov. Morda bomo imeli težave pri vzpostavljanju ravnovesja med strukturo in prepuščanju toku.

Po eni strani bomo lahko ustvarjalni, morda celo zasanjani, po drugi strani pa nas bo Saturn usmerjal k temu, da ostajamo disciplinirani in sprejemamo odgovornost za lastna dejanja.

To je odlična priložnost, da vse naše ustvarjalne ideje dobijo nekaj korenin v realnosti. Čas je, da stopimo v akcijo in pričnemo premišljeno ter strukturirano uresničevati svoje sanje.

Več o premiku Saturna v znamenje rib preberite tukaj >

Katera znamenja pa bodo energijo Saturna v ribah občutila še posebej intenzivno?

Dvojčka

Premik Saturna boste najbolj izrazito občutili na področju kariere. Saturn bo deloval kakor nekakšen strog menter, ki v resnici s svojo trdo roko želi samo, da izkoristite vse svoje potenciale. Če vaša kariera ni usklajena z vašim bistvom, vas bo spodbudil, da svoje cilje začnete jemati bolj resno in da aktivno pričnete z iskanjem boljše priložnosti.

Na službenem področju lahko torej pričakujete številne izzive, za katere pa boste na koncu hvaležni, saj vas bodo usmerili k bolj polnemu in pristnemu življenju.

Devica

Obetajo se vam predvsem spremembe v odnosih. Saturn bo jasno pokazal, s katerimi ljudmi imate postavljene trdne temelje in s katerimi so vaše vezi prešibke. Morda boste občutili spodbudo, da še bolj okrepite svoje pristne, predane odnose in se morda celo odločite za naslednji korak - če ste v trdni zvezi, se lahko denimo odločite za poroko ali skupno selitev. Po drugi strani pa lahko pričakujete, da bodo nekateri ljudje tudi odšli iz vašega življenja.

Saturn vas spodbuja, da v bodoče svojo energijo vlagate le v pristne odnose in da se oddaljite od površinskih razmerij in ljudi, ki vas v resnici ovirajo na vaši poti - tudi, če tega sprva ne opazite.

Strelec

Saturn bo izvlekel vse vaše okostnjake iz omare in vas spodbudil, da se soočite s preteklostjo. Sploh na področju doma, družine in korenin se lahko pojavijo globoke in intenzivne teme, ki ste jih do sedaj potlačili. Vsi dogodki vas bodo spodbudili, da zacelite pretekle rane, razrešite medgeneracijske travme in obenem tudi postavite meje v odnosih z domačimi.

Odkrivanje bolečine, ki v vaši družini kroži že leta, je lahko precej naporno, a vaša naloga je, da jo razrešite in ne dovolite, da bi se prenesla tudi na vaše potomce.

Ribi

Noben ne bo energije Saturna občutil tako intenzivno, kakor vi. Ker bo ta planet v vašem znamenju, se vam obeta nekaj notranjih konfliktov. Na trenutke morda ne boste več vedeli, kdo sploh ste in česa si želite. A vsi izzivi, dileme in ovire vas v resnici spodbujajo k temu, da se vrnete k sebi in obudite ljubezen do sebe, na katero ste morda malo pozabili.

Saturn vam pomaga uvideti, česa ste sposobni. Tako se bodite v bodoče lažje postavili zase in si omogočili resnično vse, kar si zaslužite.