3 pogoste napake, ki jih RIBA počne v razmerju

Ribe veljajo za ljubeče, zveste, umirjene in zelo čustvene partnerje. A kot vsi ljudje, tudi one v razmerjih počnejo napake. Preverite, katere so tiste najpogostejše.

3 pogoste napake, ki jih RIBA počne v razmerju (foto: Profimedia) Profimedia
6. 7. 2022

1. Zasanjanost

Od vseh znamenj so ribe nedvomno najbolj zasanjane. Pogosto so z glavo v oblakih in hitro izgubijo stik z realnostjo. Ravno zaradi nagnjena k iluzijam pa si pogosto zatiskajo oči; če v razmerju pride do težav, si jih riba težko prizna in posledično tudi s težavo primerno ukrepa. Enostavno se pretvarja, da je vse v najlepšem redu. Zaradi tega je težko ugotoviti, če je riba z odnosom resnično zadovoljna ali če morda obstaja še kakšno področje, ki bi ga lahko izboljšali.

2. Pomanjkanje izražanja

Ker ribe zelo dobro berejo ljudi, to pričakujejo tudi od drugih. Samoumevno se jim zdi, da boste prebrali njihove misli in razumeli, kako se počutijo. Zaradi tega imajo lahko težave z izražanjem svojih občutkov in potreb. Ne gre torej za to, da bi vam želele namerno nekaj prikriti, ampak enostavno za to, da je razumevanje čustev drugih zanje tako naravno, da težko razumejo, če nekomu to ne gre tako dobro od rok.

3. Občutljivost

Ribe veljajo za precej občutljive, s čimer ni popolnoma nič narobe. Vendar jih ravno zaradi občutljivosti partner hitro nevede prizadene, svoje občutke pa težko obvladujejo. Ribe pogosto jemljejo vse osebno, zaradi česar težko sprejemajo kritiko - tudi, če je ta dobronamerna. Če partner izpostavi neko težavo z namenom razrešitve, se to lahko zaradi občutljivosti ribe hitro sprevrže v prepir.

Preberite si še: