4 stvari, ki najbolj razjezijo OVNA

Ognjeni oven v jezi pogosto ravna nepremišljeno in večkrat se zgodi, da naredi nekaj, kar kasneje obžaluje. Kaj pa je tisto, kar ga najbolj razjezi?

4 stvari, ki najbolj razjezijo OVNA (foto: Profimedia) Profimedia
21. 1. 2023

Impulzivni oven težko prikriva svoja čustva. Ko je jezen, bo to zelo jasno pokazal, pogosto pa se zgodi, da v jezi ravna precej nepremišljeno. Zanj je značilno odprto in burno reagiranje.

Sami po sebi imajo ovni sicer precej kratke živce, zato jih hitro lahko kaj razjezi. Po drugi strani pa niso zamerljivi in so pripravljeni hitro odpustiti in dati osebi novo priložnost.

Preverite, katere stvari ovna najbolj razjezijo.

Porazi

Tekmovalni ovni imajo veliko potrebo po tem, da zmagujejo. Morda vi tega sploh ne opazite a ovni vsako situacijo vidijo kot tekmovanje. Želijo si biti najboljši v vsem; tako na poslovnem, kakor tudi na osebnem področju.

Če imajo ovni občutek, da so "izgubili" bodo precej jezni in njihove slabe volje ne bo mogoče spregledati.

Počasno premikanje

Življenje energičnega ovna se premika zelo hitro. Obožujejo dinamične dni in radi vidijo, da se neprestano nekaj dogaja. Njihova težava pa je, da jim včasih primanjkuje potrpljenja za daljše procese.

Ko se ovni lotijo zahtevnejših projektov, je ohranjanje mirnih živcev zanje pravi izziv. Prav tako jih hitro razjezijo ljudje, ki se premikajo ali govorijo počasi.

Imate nekaj, kar si oni želijo

Čeprav tega ne bodo vedno priznali, so ovni lahko precej zavistni. Če si nečesa zaželijo, pa tega nimajo, bodo jezni na vse posameznike, ki to imajo. Tudi svojim bližnjim lahko zavidajo uspeh.

Ovni so prepričani, da svojo zavist dobro skrivajo, v resnici pa zaradi svoje odprte narave ljudje hitro opazijo, da nad nečim niso najbolj navdušeni.

Poseganje v osebni prostor

Kljub temu, da imajo radi dogajanje, ovni izjemno cenijo svoj mir in osebni prostor. Ne marajo, če se jim nekdo pretirano približa (razen, če jasno pokažejo, da si tega želijo). Če nekdo poseže v njihov osebni prostor, lahko postanejo jezni, lahko pa tudi občutijo tesnobo in nelagodje.

Če ovnu posežete v osebni prostor, se bo ta najprej vljudno umaknil, če pa namiga ne boste razumeli, obstaja možnost, da se bo razjezil.

Ovni so lahko krasna družba, saj je njihova odprta in živahna energija nalezljiva. Vseeno pa je pomembno, da spoštujete njihove meje in jih ne postavljate v neprijeten položaj.