4 stvari, ki najbolj razjezijo TEHTNICO

Preverite, česa ne početi, če si ne želite razjeziti tehtnice.

4 stvari, ki najbolj razjezijo TEHTNICO (foto: Profimedia) Profimedia
27. 1. 2023

Vsak se včasih razjezi - tudi miroljubne tehtnice! Čeprav veljajo za diplomatske in slovijo po tem, da so odlične pri reševanju konfliktov, včasih tudi one podležejo lastni jezi. Takrat postanejo manj razsodne in umirjene.

Preverite, kaj je tisto, kar najbolj jezi tehtnice.

Zavist

Tehtnice se ne marajo ukvarjati s tem, kaj počnejo drugi. Raje se osredotočijo na svoje cilje in ambicije ter se izogibajo primerjanju. Praktično ne poznajo ljubosumja in zavisti.

Vedno se razveselijo uspehov bližnjih, zato tudi težko razumejo, zakaj bi nekdo ob sreči drugih začutil zavist. Razjezi jih tudi, ko nekdo zavida njim. Če ima tehtnica nekaj, kar bi si želeli tudi vi, pristopite do nje in jo preprosto vprašajte, kako ji je uspelo. Z veseljem vam bo pomagala.

Nepoštenost

Tehtnice simbolizirajo pravičnost, zato ni nobeno presenečenje, da jim to veliko pomeni v življenju. Nenehno se trudijo biti poštene do vseh in v odnosih jih pogosto skrbi, da so komu naredile krivico.

Ker si same prizadevajo ravnati pošteno, to pričakujejo tudi od drugih. Ljudje, ki niso pravični, tehtnico tako iztirijo, da si ta sploh ne bo želela biti v njihovi družbi. Hitro jih bo izločila iz svojega življenja.

Stres

Glavna želja tehtnic je umirjeno, harmonično življenje. Nenehno iščejo pravo ravnotežje, ki jim zagotavlja srečo. Svojega miru si ne želijo zamenjati za nič na svetu, zato se pogosto že v osnovi izogibajo stresnim situacijam.

Včasih pa se jim žal ni mogoče izogniti. Ko je tehtnica pod stresom, lahko postane jezna, razdražljiva, pa tudi raztresena. Tehtnica absolutno ni ena tistih znamenj, ki dobro delujejo pod pritiskom.

Nevljudnost

Nesramno in nevljudno obnašanje pri tehtnicah vedno pritisne gumb za jezo. Pravična tehtnica preprosto ne želi, da bi se kdorkoli do kogarkoli obnašal nespoštljivo.

Če nimate osnovnih manir, si vas tehtnica zagotovo ne bo želela imeti v svoji družbi.

Miroljubnim tehtnicam veliko pomeni spoštovanje in poštenost, zato to pričakujejo tudi od svojih bližnjih. V nasprotnem primeru se bodo raje umaknile oziroma se izogibale ljudem, ob katerih se ne počutijo prijetno.