5 najboljših poklicev za KOZOROGA

Kakšna kariera je kozorogu pisana na kožo?

5 najboljših poklicev za KOZOROGA (foto: profimedia) profimedia
19. 11. 2022

Kozorogi slovijo po svoji neverjetni marljivosti in disciplini. V splošnem veljajo za zelo delovne, organizirane, vztrajne in pridne delavce, zaradi svojih veščin pa se super znajdejo tudi na vodilnih položajih.

V katerih poklicih pa kozorogi še posebej blestijo?

Učitelj

Dober učitelj je organiziran in potrpežljiv, obenem pa zna vzpostaviti avtoriteto. Točno to lahko uspe kozorogu! S svojimi učenci lahko vzpostavi posebno vez in jih nauči veliko novega. Tudi z učenci, ki imajo težave pri učenju, bo kozorog strpen in nežen.

Arhitekt

V poklicu arhitekta lahko kozorog združi svojo ljubezen do natančnosti, reda in strukture, obenem pa lahko izrazi tudi svojo ustvarjalno plat. Ker je kozorog precej pomemben tudi ugled, mu bo v največje veselje, ko bo lahko v mestih pustil svoj pečat in bodo številni lahko občudovali njegovo delo. 

Sodnik

Kozorog ima v življenju močna etična načela, od katerih ne odstopa. Zvesto sledi svojim prepričanjem in velja za enega tistih ljudi, ki se jih ne da podkupiti na nikakršen način. Zaradi svoje poštenosti in odločnosti bo kozorog blestel v poklicu sodnika, odlično pa se obnese tudi kot odvetnik.

Ustanovitelj "start-up" podjetja

Vsak, ki je kdaj ustanovil "start-up" podjetje, lahko potrdi, da to terja veliko časa, energije in volje. Ker je kozorog ambiciozen in vztrajen, bo nenehno razmišljal o tem, kako lahko podjetje pripelje do rasti, obenem pa ne bo obupal takrat, ko bo naletel na ovire.

Zlatar

Kozorog izjemno ceni lepe in razkošne stvari v svojem življenju. Na prvi pogled lahko deluje celo nekoliko materialistično naravnan, čeprav v resnici ni tako. Vsekakor pa se zaradi njegove ljubezni do razkošja, estetike in natančnosti odlično znajde v poklicu zlatarja.