Horoskop: Kakšni ste kot partner v ljubezenskem odnosu? (1. del)

17. 8. 2022
Deli
Horoskop: Kakšni ste kot partner v ljubezenskem odnosu? (1. del) (foto: profimedia)
profimedia

V življenju srečujemo različne ljudi. Nekateri so nam všeč, nekateri nas odbijajo, nekateri pa nas preprosto privlačijo. Vsako znamenje ima določene lastnosti, pozitivne in hkrati negativne, ki v razmerju vedno pridejo do izraza.

Oven

Njihovo partnersko življenje je podvrženo strasti in akciji.

Ovni so zahtevni partnerji, obenem pa igrivi, radi se igrajo z ognjenimi iskrami, ki jih netijo, vendar so tudi pripravljeni z veseljem odgovoriti nanje, seveda le, če so sami dali pobudo. Ovni so največji osvajalci. Radi imajo svobodo in se neradi vežejo v trajna partnerstva. Prijateljstvo z ovnom prežemajo njegove spodbude, optimizem, smisel za satirično obarvan humor, velika stopnja energije in aktivnosti ter vedno prisotna želja po avanturizmu.

Ovni v prostem času uživajo v obiskovanju zabav, vznemirljivih igrah na srečo ter v individualnih športih, zato jim boste težko sledili. V partnerskem odnosu ne prenesejo podrejene vloge in partnerjeve počasnosti. Redko so nezadovoljni, saj znajo odlično poskrbeti zase in se vedno postaviti na noge.

Bik

Partnerstvo je za bike ključnega pomena.

Potrebujejo mir in harmonične odnose, čustvena varnost in stabilnost pa pri njih pomenita, da na svoji posesti živijo udobno družinsko življenje. So izredno ljubeči partnerji, svojo ljubezen velikodušno izražajo, a praviloma pretiravajo s posesivnostjo, vendar pa partnerja ne zaslišujejo, ne brskajo po njegovem telefonu in ne pregledujejo njegovih žepov. Le v sebi kopičijo ljubosumje, ki je lahko tudi nevarno.

Nimajo prav nobenega posluha za prevare, vendar pa ste lahko obenem prepričani tudi o njihovi zvestobi. Osebnost bika je izjemno odločna, trdna in stabilna, ima pa kar precej tendenc, ki kažejo tudi na občutljivost. Ljudje v znamenju bika namreč ljubijo luksuz, denar in estetsko lepoto v vseh pogledih. Težko sprejmejo, če odnosa ne vzdržujete.

Dvojčka

Partnersko življenje dvojčkov je zelo živahno.

Potrebujejo intelektualen odnos, ki jim ponuja dovolj neodvisnosti in širine. Dvojčki pogosto ne zaupajo povsem svojim čustvom, zato si jih poskušajo racionalno razložiti. Radi navezujejo stike, vendar predvsem zato, ker sovražijo samoto. Če se želimo približati dvojčku in zbuditi njegovo zanimanje, je najbolje, če smo udeleženi pri vseh njegovih dejavnostih, vendar pa mu ne smemo viseti za vratom.

Dvojčki ne prenesejo enoličnosti, zato se navadno poročijo pozno, navadno vsaj dvakrat. Za vsak primer, če bi življenje postalo preveč enolično, imajo v telefonskem imeniku še nekaj številk oseb nasprotnega spola. 

Rak

Raki že v mladostniških letih sanjarijo o sanjski ženski in princu na belem konju.

So zelo čustveni, partnersko življenje pa potrebujejo kot zrak, ki ga dihajo. Družina je zanje sveta. Ljubezen brez romantike je za rake prazna, potrebujejo tudi trdnost. Zaradi ranljivosti je zanje nekaj najhujšega, če jih partner zapusti. To so ljudje, ki imajo veliko čustev, nakopičenih v notranjosti, in jih redko dajo na plan. Včasih so zaradi tega tudi depresivni in težko funkcionirajo.

Premalo pokažejo svoja čustva in zaradi tega velikokrat ne uresničijo svojih želja, saj so premalo odločni, da bi se borili za osebo, ki jim je zapisana v srcu. Ko so v razmerju, so zelo ustrežljivi, prijazni in sočutni, skratka pravi partner za tistega, ki si želi varen in urejen dom.

Lev

Levi so na ljubezenskem področju željni občudovanja nasprotnega spola.

So zelo temperamentni, vselej dostojanstveni in veliko dajo na svoj slog. Lev je viteški in galanten snubec, nežno zaščitniški in čustveno vzhičen, od levinj pa seveda ni pričakovati, da bodo kar takoj sestopile s prestola. Poleg kritike je levom najtežje prenašati samoto. So zelo ljubosumni, celo na partnerjevo kariero. Njihovo zvestobo si lahko zagotovite, če jih boste napojili z ljubeznijo in občudovanjem.

V daljšem razmerju so pogosto nekoliko gospodovalni in vsekakor znajo poskrbeti zase. Občutljivost ni njihova vrlina, po prepirih in nesoglasjih se hitro poberejo in samozavestno, z dvignjeno glavo nadaljujejo svojo pot. Če jih razočarate, vas bodo verjetno nekaj časa pustili na miru, nato vas lahko razočarajo nazaj.

Devica

Device so v partnerskem odnosu nekoliko zadržane.

Povsem srečne so lahko tudi same, v odnosu pa le stežka najdejo romantičnost ali čarobnost. Ko si po tehtnem premisleku začnejo izbirati potencialnega življenjskega sopotnika, na prva mesta postavijo inteligenco, izobrazbo, poslovno uspešnost, vljudno obnašanje, urejenost, čistost, disciplino, doslednost in praktičnost.

Kot partnerji so device prijazne, za svojega partnerja so pripravljene storiti marsikaj. Seveda po svojih merilih in principih, ki pa jih ni malo. V daljšem razmerju občasno zbujajo negotovost in poudarjajo svojo privlačnost, kar je lahko v večini primerov nekoliko moteče. Znotraj so krhki in jih lahko že z nekaj besedami užalimo.

horoskop.si