Kako dobite posamezno astroznamenje na laži?

5. 8. 2022
Deli
Kako dobite posamezno astroznamenje na laži? (foto: Profimedia)
Profimedia

Vsako astroznamenje laže na svoj način. Preverite, kako prepoznati, da vam nekdo laže glede na njegovo/njeno astroznamenje.

Oven

Ovni so v splošnem zelo isrkeni in laganje je zanje prava redkost. Če se zlažejo, bodo ob tem nervozni; opazili boste, da se temi želijo najraje izogniti. Če jim postavite podvprašanja, se bo njihova tesnoba stopnjevala in vas morda celo obtožili, da jim ne verjamete. Ker so slabi lažnivci, pa obstaja verjetnost tudi, da se bodo zarekli in izdali kar sami.

Bik

Trmasti biki imajo radi, da gredo stvari po njihovo. Če to pomeni, da morajo za to povedati malo, neškodljivo laž, bodo to brez pomislekov storili. Vseeno pa so pri laganju zelo površni in zna se zgoditi, da bodo med napletanjem laži izpustili več podatkov ali da se slednji med seboj ne bodo ujemali. Bodite pozorni na detajle zgodbe, ki vam jo pripovedujejo.

Dvojčka

Dvojčki so nagajivi in obožujejo pozornost ljudi. Imajo bujno domišljijo, zato si čisto naravno lahko izmislijo stvari. Svojim zgodbam verjamejo celo sami, zato so še toliko bolj prepričljivi. Dvojčka težko dobite na laži, vseeno pa imajo eno šibko točko; pogosto pretiravajo. Zna se zgoditi, da vam bodo povedali neverjetno zgodbo, ali pa bodo vsakič, ko zgodbo ponovijo, dodali nove, zabavne/osupljive detajle.

Rak

Nežen in ljubeč rak se bo zlagal samo zato, da bi vas zaščitil; morda pred nekom drugim, morda pred vašimi lastnimi občutki. Ker si nikogar ne želi prizadeti, bo laganje videl kot boljšo opcijo, kakor bolečo resnico. Med napletanjem laži bo pozorno opazoval vaša čustva in reakcije. Če nad lažjo ne boste navdušeni ali vas bo celo prizadela, se bo trudil dalje, dokler ne bo imel občutka, da vas je pomiril in spravil v boljšo voljo.

Lev

Tako kot dvojčki, so tudi levi radi v centru pozornosti. Slovijo po pretiranih zgodbah, ki jih napletejo zato, da vzbudijo pozornost. Ko lev laže, bo med tem pripovedoval več "stranskih zgodb", s katerimi vas bo želel zamotiti. Če mu postavljate podvprašanja, se jim bo izmikal tako, da bo vklopil svoj šarm in vas bo želel očarati do te mere, da na vprašanja pozabite.

Devica

Laži devico naravnost iztirijo in skuša se jim čim bolj izogibati. Izjema je samo, če resnica predstavlja oviro na poti do rešitve neke situacije ali če je na kocku devičin ugled. Ker so laži za devico zelo stresne, jih bodo še dodatno zmedla vsa podvprašanja, ki jih imate. V svoji zgodbi se bo hitro zapletla in se tako izdala kar sama.

Tehtnica

Tehtnice so pravi "mirovniki", ki bodo naredili vse, da ohranjajo dobre odnose. Pogosto "olepšajo resnico" z namenom, da se izognejo nestrinjanju ali konfliktom. Njihove laži so povsem verjetne in prepričljive. Kako pa jih sploh razkrinkati? Da vam je tehtnica lagala, boste ugotovili takrat, ko boste videli, da se njena dejanja ne ujemajo z besedami.

Škorpijon

Škorpijoni so mojstri laži! Ker redno prikrivajo svoja čustva, se spretno naučijo lagati tudi na drugih področjih. Ker so zelo dobri opazovalci, hitro zaznajo, kako svoje laži prilagoditi posamezniku in doseči svoje. Zelo težko sploh ugotovite, če vam lažejo, včasih pa naredijo napako s tem, da delijo preveč informacij in podrobnosti.

Strelec

Prijazen in odprt strelec ne laže; enostavno preveč ceni ljudi okoli sebe. Če pa že pride do laži, boste to zelo hitro ugotovili; strelec rad napihne zgodbo do te mere, da postane preprosto neverjetna. Prav tako ne posveča veliko pozornosti detajlom, zato lahko že z nekaj podvprašanji ugotovite, da se vam je zlagal.

Kozorog

Kozorog ima zelo visoke moralne standarde in težko sprejme laž. Če se zlaže, je precej verjetno, da se bo počutil preveč krivo in bo na koncu sam povedal resnico. Sicer pa lahko opazite tudi, da kozorog med laganjem nepojasnjeno bolj umirjen in prilagodljiv, kakor sicer.

Vodnar

Tako kot dvojčki so tudi vodnarji ustvarjalni in duhoviti pripovedovalci zgodb. Njihove laži so morda predobre, da bi bile resnične, vendar jih podajajo tako brezhibno, da jim ljudje na koncu verjamejo. Njihovo laž odkrijete tako, da jih povprašate o podrobnostih, ali samo pozorno poslušate in odkrijete podatke, ki se ne ujemajo.

Ribi

Kot vodno znamenje ribe zelo dobro berejo ljudi.  To veščino običajno uporabljajo, da se spoprijateljijo z ljudmi in uživajo v družbi drugih. A naj vas njihova nedolžnost ne zavede; ribe znajo lagati zelo prepričljivo. Pri laganju so kreativne in hitro ponudijo človeku tisto, kar si želi slišati. Če želite, da laž priznajo, jim dajte vedeti, da jih sprejemate in imate radi ne glede na vse; takrat se bo riba sprostila in povedala resnico.

Novo na Metroplay: Sprememba v srcu | dr. Sanja Rozman