Kako se OVEN ujema z drugimi nebesnimi znamenji?

Oven je dinamičen, vztrajen in poln energije. Preverite, s katerimi znamenji se oven super ujame, s kom ima najboljša razmerja ter tudi, s kom se ne razume najbolje.

Kako se OVEN ujema z drugimi nebesnimi znamenji? (foto: profimedia) profimedia
16. 4. 2022

Ljudje, rojeni v znamenju ovna so vztrajni, strastni, impulzivni, samozavestni in pogumni. Naravnost uživajo v izzivih in radi so v ospredju. Kako pa se ovni razumejo z drugimi znamenji?

Oven

Oven se rad obda z dinamičnimi, energičnimi ljudmi, zato naravnost uživa v družbi drugih ovnov. Odlično se ujame na prijateljski ravni, romantično razmerje pa lahko hitro postane preveč intenzivno in tekmovalno.

Bik

Ljudje, rojeni v znamenju bika, so precej prizemljeni, stabilni in umirjeni. Oven je tisti, ki jih lahko spodbudi k več aktivnosti, bik pa lahko pomaga ovnu umiriti svoje misli in zadihati. Če sta obe osebi pripravljeni prisluhniti in sprejemati drugo mnenje, se oven in bik lahko od drug drugega naučita veliko.

Dvojčka

Tudi dvojčki so precej dinamični, igrivi, spontani in zabavni, zato hitro pritegnejo pozornost ovna. Ti znamenji se super ujameta tudi v romantičnem odnosu, njuno razmerje pa bo polno smeha, spontanih izletov ter zanimivih dogodivščin.

Rak

Raki so izjemno čustveni, kar lahko moti ovna. A ravno rak je tisti, ki lahko ovne spodbudi k temu, da stopijo v stik s svojimi občutki in nežno platjo. Če jim oven prisluhne, so lahko raki izjemni učitelji.

Lev

Ovna na levih privlači ognjenost, vztrajnost in samozavest. V prijateljskem odnosu vlada veliko dogajanja in zanimivih pogovorov. V romantičnem razmerju pa se znamenji lahko na začetku zelo dobro ujameta in med njima je pogosto neverjetna fizična privlačnost. Težava pa lahko nastane v tem, da sta obe znamenji intenzivni ter potrebujeta veliko pozornosti. Lev in oven se lahko hitro začneta med seboj boriti za pozornost, s čimer uničita svoje razmerje.

Devica

Medtem ko je oven impulziven in tekmovalen, je devica premišljena in občutljiva. Na prvi pogled torej ti znamenji nimata veliko skupnih točk. A oven ceni organiziranost device, devica pa občuduje ovnovo spontanost. Njuna vez je sicer nenavadna, a je lahko fantastična.

Tehtnica

Med ovnom in tehtnico opazimo veliko razlik. Tehtnici veliko pomeni harmonija in uravnoteženo življenje, oven pa ima rad dinamiko. Med druženjem bosta znamenji pogosto imeli občutek, da sta iz popolnoma drugega planeta. Vseeno pa se lahko ob sprejemanju razlik lahko dobro ujameta.

Škorpijon

Kakor oven, je tudi škorpijon energičen, vztrajen in strasten. Obe znamenji sta neustrašni, a sta obe tudi temperamentni, zato lahko hitro pride do prepira. Na prijateljski ravni se oven in škorpijon v splošnem dobro ujemata, v romantičnem razmerju pa bo škorpijon pogrešal globoko, intimno vez, oven pa si bo želel več igrivosti in spontanosti.

Strelec

Tudi strelec je izjemno energičen, zaradi česar se bo z veseljem odpravil na vse pustolovščine v družbi ovna. Poleg tega pa strelec ni zamerljiv in bo hitro pozabil na impulzivne izpade ovna. Znamenji se super ujameta tako v prijateljskem kakor tudi v romantičnem odnosu.

Kozorog

Ljudje, rojeni v znamenju kozoroga, so delovni in disciplinirani. Tako kot ovni, so tudi kozorogi vztrajni in obožujejo izzive. So pa vseeno bolj premišljeni in jih lahko impulzivnost ovna hitro zmoti. V kolikor se oven nauči biti bolj premišljen, kozorog pa opusti željo po kontroli, je ta kombinacija nepremagljiva.

Vodnar

Tako ovni, kakor tudi vodnarji obožujejo svobodo. Znamenji se hitro ujameta na prijateljskem nivoju in lahko se pogovarjata tudi več ur. Vodnar je izjemno družaben, oven pa ima odprt um, zato se en od drugega lahko naučita veliko.

Ribi

Medtem ko se ribe brez težav prepuščajo toku, so ovni tisti, ki garajo za to, da tok spremenijo. Ribam je lahko neprijetno zaradi ovnove intenzivnosti, ovna pa iztiri pretirana umirjenost rib. V kolikor sta obe znamenji pripravljeni sprejeti lastnosti drugega, se med njima vseeno lahko splete dober odnos.