RAKI: Ločijo se na 2 povsem različna tipa ljudi

16. 1. 2022
Deli
RAKI: Ločijo se na 2 povsem različna tipa ljudi (foto: shutterstock)
shutterstock

Rak je prvo vodno znamenje v krogu, spada med kardinalna znamenja, kar vpliva na njegova čustva, premore pa tudi dinamiko. 

Lastnosti horoskopskega znaka rak (22. junij-22. julij)

Njegov način obrambe je sarkazem, s katerim večkrat koga prizadene, čeprav je sam zelo občutljiv in hkrati zamerljiv. So bolj muhasti in podvrženi vplivu Lune, veliko bolj kot druga znamenja, saj je ravno Luna njihova vladarica.

Dom je zanje na prvem mestu. Glede na to, da so najbolj nežno znamenje, je življenje zanje subjektivno sanjarjenje, v katerem so vse njihove želje in načrti ter odločitve filtrirani skozi čustva in intuicijo. Ko se jim dogajajo pomembne zadeve, je njihova intuicija še močnejša, zato se lahko nanjo tudi zanesejo.

Med glavne značilnosti raka spadajo sramežljivost, zadržanost in previdnost. Raki nikoli ne zaupajo tujcem, zato ob prvem stiku zavlačujejo s svojo predstavitvijo. Imajo močno razvito intuicijo, zato od daleč opazujejo, ali je stvar, v katero se spuščajo, zanje varna in smiselna. Potem poskusijo z nekoliko vzvišenim nastopom, ki pa skriva mehko srce.

Iz istega psihološkega okvira znamenja raka lahko izluščimo dva povsem različna tipa ljudi.

Prvi je "zapečkarski" in materinski, prizadeva si za varnost in domače udobje, na drugi strani pa je rak, ki je popotnik in ga zanima raziskovanje vseh vrst, predvsem svojega porekla, družinske dediščine in zgodovine narodov.

Imajo zelo natančen spomin, radi tudi zbirajo in kopičijo stvari. Obenem so zelo dobri prijatelji, ki vedno držijo besedo in se čutijo odgovorne za vse, kar so obljubili ali izrekli. Znajo odpustiti krivično ravnanje, so strpni in idealisti. Raki so večni romantiki, ki ne marajo prepirov, izzivanja in psovk. Vedejo se v skladu z bontonom, torej mirno in uravnovešeno, to pa pričakujejo tudi od sogovornikov.

Rake lahko označimo za flegmatike. Zlahka se prilagodijo vsem situacijam, čeprav so naprej zadržani do vsake novosti. Sicer pa so popustljivi in dovolijo, da stvari potekajo, kot morajo. Redko se bodo vmešavali in nikoli ne bodo za vsako ceno hoteli doseči svojega. Kuhinja je središče njihovega družinskega življenja. V njej se počutijo varne in zaščitene, v njej ustvarjajo svoje kuharske mojstrovine. Obožujejo tudi bližino vode.

V strahu pred revščino skrbno načrtujejo svoje življenje. Zelo verjetno iz tega notranjega strahu izvira njihovo nagnjenje k zbiranju, tudi nepotrebnih in nepomembnih stvari. Ves čas preštevajo svoje prihranke in si ustvarjajo zalogo za črne dni.

Idealen poklic za rake mora ponujati mirno delo, poleg tega morajo imeti občutek, da z njim delajo v korist množic, da nekako skrbijo zanje. Ljubezen brez romantike je za rake prazna, potrebujejo tudi trdnost. Zaradi ranljivosti je zanje nekaj najhujšega, če jih partner zapusti.

Strahovi

Nežnemu in čustvenemu raku je družina na prvem mestu, zato je njegov največji strah povezan z njo. Večkrat se mu pojavljajo slabi občutki, ki so povezani s kom od bližnjih. Boji se tudi, da bi njegovi otroci prehitro odšli od doma in se osamosvojili. V raku se kopiči tudi strah pred različnimi boleznimi, še posebej pri ženskah, rojenih v tem znamenju.

Ujemanje

Srečanje bika z rakom je kot najokusnejša jed s pridihom domačnosti, kjer so brbončice na preizkušnji in vsi čuti polni užitkov. Zemeljski bik, ki mu vlada čuteča Venera, z neustavljivim osebnim magnetom pritegne v svoj krog vodnega raka, ki ga ima pod okriljem Luna. Stabilni biki zmorejo odvzeti veliko skrbi, povezanih s prihodnostjo z zanesljivim, a tudi negotovim rakom.

Kadar pokukata dva raka iz svojih lupin, ob srečanju sprožita čustvene valove, ki udarno ustvarjajo ogromne količine energije, vendar so občasno kratkotrajne in lahko pustijo sledi opustošenja za seboj. Oba pripadnika vode, varovanca Lune, zelo čustvena in občutljiva skoraj do mere psihične nestabilnosti.

Rak in devica si zelo pripadata in sta skladna, kot so rokavice na roko. Izpostavita spoštljiv odnos, brez večjih razlik in bojev za oblast. Dobro sodelujeta v korist obeh, zato uspešno dosegata skupne cilje in njune sanje lahko velikokrat postanejo realnost. Dopolnjujeta se pri skupnih romantičnih trenutkih in izpostavljata dobre poslovne odnose. Ujamejo se tudi z devico in kozorogom.

Lastnosti raka

Vladajoči planet: Luna
Element: voda
Dinamika: kardinalen
Barvi: srebrna, bela
Dragi kamen: mesečev kamen
Kovina: srebro
Roža: lilija
Telesno območje: prsni koš
Drevesi: figovec, jablana

horoskop.si

Preberite še: