Rak potrebuje nekoga, ki ga posluša (in sliši)

Ste v zvezi z rakom? Kaj je značilno za to vodno znamenje? Takšna je zveza z ljubečim (in včasih čustveno napornim) RAKOM. 

Rak potrebuje nekoga, ki ga posluša (in sliši) (foto: Pexels) Pexels
5. 6. 2020

Očaral vas bo s svojo iskrenostjo

Rak vas bo osvojil tako, da vam bo iskreno pokazal svoja čustva. Raki imajo poseben način flirtanja, ob katerem se mu lahko popolnoma odprete glede svojih občutkov. Ljudje, rojeni v znamenju raka, so odlični pri spoštovanju in razumevanju še tako zmedenih občutkov, s čimer vam dajo občutek, da ste vedno slišani in varni.

Nobeno znamenje ne skrbi za sočloveka bolj kot rak, ki bo skrb za vas pokazal že na prvem zmenku.

Rak je izjemno občutljiv in intuitiven

Če se odločite, da boste osvojili rakovo srce, ga na zmenek povabite na miren kraj, kjer lahko imata intimen, odprt pogovor. Kot vodno znamenje ima rak lokacije, kjer je voda, kot na primer ob reki, potoku, jezeru, morju ali morda restavracija s pogledom nanje. Ker rakom vlada luna, bo morda pomagalo, če nase oblečete ali dodate nekaj v srebrni barvi.

Raki so znani po tem, da so izjemno občutljivi, zato je dobro, da se pripravite na njegova vprašanja o vaših občutkih. Vedeti bo želel vse o tem, kako se počutite ob svojih prijateljih, družini in sodelavcih, in ker ima odlično intuicijo, bo hitro zaznal, ali ste iskreni. Če želite osvojiti njegovo srce, je pomembno, da pri teh pogovorih sodelujete in z njim delite tudi svoje uvide. Zapomnite si tudi, da raka ne boste impresionirali s svojim položajem, nazivom ali plačo. Prej ga boste navdušili z zgodbo o kakem težavnem odnosu v službi, ki ste ga uspeli razrešiti z iskrenostjo in prijaznostjo.

Rak potrebuje nekoga, ki ga posluša (in sliši)

Zmenek z rakom lahko gre narobe, če boste podporo raku želeli pokazati tako, da mu boste preveč pametovali in dajali nasvete, saj raki ne iščejo tega, ampak predvsem potrebujejo potrditev in nekoga, ki jih posluša. Najraje imajo, da jim nekdo pomaga razčistiti njihova čustva s sočutnim pogovorom, tako lahko nato sami rešijo svoje težave. 

V zvezi boste vedno varni

Ko ste v zvezi z rakom, to pomeni, da imate partnerja, ki bo z vami ne glede na to, kako se počutite. Vse nas na čase premagajo jeza, žalost ali kakšno drugo negativno čustvo, ki ga ne želimo deliti s partnerjem, da ne bi videl »naše slabe strani« in nas zapustil. Toda rak vam bo že na začetku dal vedeti, da želi – in potrebuje – zvezo, v kateri ste odkriti glede vseh svojih čustev. V zvezi z rakom se lahko veliko naučite o sebi, saj bo za vas ustvaril varen prostor, kjer boste lahko iskreno o svojih strahovih in negotovostih.

Po drugi strani pa bo tudi rak pričakoval, da ste stoodstotno čustveno prisotni med vsakim njegovim slabim razpoloženjem. Rak namreč ne more nehati govoriti o svojih čustvih. Občasno si boste zaželeli, da bi se sprostil in se nehal obremenjevati, toda to za raka ni enostavno. In če mu boste to rekli naglas, se bo verjetno počutil, kot da vam je vseeno zanj.

Največja lekcija za raka je, da se nauči, kdaj in kako deliti svoja čustva, kdaj so bolj pomembna partnerjeva in kdaj je najbolje, da se samo sprosti.

Rakom vlada luna, ki se od vseh nebesnih teles giblje najhitreje. Zato je pomembno, da ga opominjate, da imajo vsa čustva začetek, sredino in konec, in da rešitev včasih ni dolgotrajno pogovarjanje o njih, temveč da jih občutimo in nato spustimo, tako da se sprostimo in poskrbimo za telo.

Vedno bo tukaj za vas

Če se odločite za resno zvezo s čustveno zrelim rakom, boste ob sebi imeli partnerja, ki vas ima neskončno rad in skrbi za vas. Z njim boste imeli navdihujoče pogovore o raziskovanju svoje notranjosti. Drug drugega bosta vedno podpirala pri predelovanju negativnih vzorcev. V zvezi z rakom ne bo zgolj on skrbel za vas, temveč se boste tudi naučili, kako bolje skrbeti za druge ljudi. In kar je najpomembnejše, vedno boste prepričani, da bo rak vedno tukaj za vas ne glede na to, kako čudno ali negotovo postane življenje.

Povzeto po Vice, Kaja Regula

Poglejte si še: Astrologija: Element vode - rak, škorpijon, ribi