Ljubezen v vašem horoskopu

Če ste v srečnem razmerju, samski ali pa nesrečno zaljubljeni, vam naj naslednja astrološka interpretacija ljubezni in ljubezenskih odnosov pomaga bodisi izboljšati odnos z ljubljeno osebo ali pa najti osebo, ki lahko izpolni vaša ljubezenska pričakovanja.

Ljubezen v vašem horoskopu (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
15. 11. 2020

Pravijo, da je ljubezen smešna stvar. Po eni strani zato, ker nas ljubezen naredi malce smešne in se vsaj v obdobju zaljubljenosti ne zmenimo za nič in nikogar drugega kot za tistega, ki je ogrel naše srce, po drugi strani pa zato, ker je silo privlačnosti med dvema osebama težko pojasniti in po navadi nima veliko skupnega z razumom.

Toda če se poglobimo v astrološke sfere, lahko zelo hitro opazimo, da se tudi za našimi ljubezenskimi izbirami skriva nekakšen red, odvisen od energetskih vzorcev nebesnih teles, ki se lahko med seboj odbijajo, privlačijo, združujejo ali dopolnjujejo.

Najpogosteje vprašanje, ki mi ga po navadi zastavljajo znanci in prijatelji, gre nekako takole: »Sem Kozoroginja. Moj fant je Dvojček. Odlično se razumeva, čeprav mi po astrologiji ustrezajo Device in Biki. Kako je potem možno, da se tako dobro razumem z Dvojčkom?»

Zodiakalna znamenja, na podlagi katerih je zasnovana tudi večina horoskopov in astroloških napovedi v medijih, so le eden izmed astroloških elementov, s pomočjo katerih interpretiramo  človekov značaj, njegove želje, potrebe, talente in druge lastnosti, ki pomembno vplivajo na njegovo osebnost, delovanje, odločitve in s tem na njegovo življenjsko pot.

Zodiakalno znamenje v posameznikovi rojstni astrološki karti pravzaprav predstavlja Sonce, ki v horoskopu simbolizira našo življenjsko energijo in s tem našo celotno osebnost ter življenjsko pot.  Če ste torej po horoskopu Bik, to pomeni, da se je Sonce v času vašega rojstva nahajalo v znamenju Bika; če ste Devica, v Devici itd. Toda poleg Sonca vaša astrološka karta vsebuje še drugi planeti oz. nebesna telesa, ki jih astrologi upoštevamo pri interpretaciji in ki lahko nič manj pomembno vplivajo tudi na vaše romantične odločitve in ljubezensko življenje na splošno.

Poglejmo, kateri planeti so to.

Zapeljiva Venera

Planet Venera je znan kot planet ljubezni, romantike, čutnosti, uživanja, skladnosti in estetike, zato ni nič čudnega, da vpliva tudi na naše ljubezensko življenje. Zodiakalno znamenje, v katerem se je nahajala Venera ob vašem rojstvu, vam bo povedala, kakšne so vaše ljubezenske želje in kaj želite od svojega partnerja. Pri tem velja omeniti, da je interpretacija Venere v moškem horoskopu nekoliko drugačna kot njena interpretacija v ženskem horoskopu.

V moškem horoskopu namreč Venera predstavlja žensko oziroma osebo, po kakršni moški hrepeni, in značajske lastnosti, ki naj bi jih imela ta oseba. Če se torej njegova Venera nahaja v Vodnarju, moškega privlačijo neodvisne in svobodnjaške osebe brez dlake na jeziku, ki so izredno inteligentne, iznajdljive in rade raziskujejo; če je njegova Venera v Devici, pa hrepeni po zadržani in skromni osebi, ki ima rada red in disciplino. (Pri tem seveda navajam pozitivne lastnosti, saj na negativne v času ljubezenskega hrepenenja zelo redko pomislimo.)

V ženskem horoskopu Venera predstavlja njeno ženstvenost, senzualnost, zapeljivost in seksualnost. Če se Venera v njenem rojstnem horoskopu nahaja na primer v Biku, bo osebo, ki ji je všeč, skušala zapeljati zelo neposredno in brez ovinkarjenja, po vsej verjetnosti s kakšnim darilcem ali drago večerjo, poudarila pa bo tudi svoje telesne adute. Če je njena Venera v Ribi, bo izbrano osebo po vsej verjetnosti skušala zapeljati s svojim eteričnim pogledom in umetniško navdahnjenostjo, pri tem pa bo morda tudi pozabila nase in se popolnoma prilagodila osebi, ki jo želi imeti.

Osvajalni Mars

V ljubezenske zadeve se rad vpleta tudi Mars, ki v moškem horoskopu nakazuje njegov način osvajanja ženske oziroma osebe, ki mu je všeč, v ženskem horoskopu pa nakazuje njeno podobo idealnega moškega oziroma osebe, s katero bi rada vzpostavila ljubezensko razmerje.

Če ima moški Marsa v znamenju Tehtnice, bo do osebe, ki mu je všeč, izredno uglajen in ustrežljiv. Na zmenek se bo po vsej verjetnosti skrbno pripravil in oblekel najboljše hlače in najboljšo srajco, saj se zaveda, kako pomemben je estetski vtis, na samem zmenku pa se bo rad pohvalil s svojimi podvigi in skušal očarati s svojimi sposobnostmi. Če ima moški Marsa na primer v Škorpijonu, bo s prodornim pogledom hotel povedati več kot z besedami in obleko, če ga ima v Strelcu, pa bo zelo hitro začel pripovedovati o svojih političnih prepričanjih, o svoji življenjski filozofiji in o tem, kaj vse je kot željni avanturist že doživel.

V ženskem horoskopu Mars nakazuje, kakšno osebo oziroma moškega želi ob sebi, kaj jo privlači in kaj odbija. Če ima ženska Marsa v Dvojčku, jo bodo erotično privlačile predvsem osebe, ki so izredno družabne, radovedne, zgovorne in vedno v pogonu; če je njen Mars v Kozorogu, se bo ozirala za ambicioznimi, odgovornimi in po možnosti dobro situiranimi osebami, če je v Ovnu, pa ji bodo všeč energične, odkritosrčne in drzne osebe.

Skrbna in zaščitniška Luna

Venera in Mars torej v naših horoskopih nakazujeta predvsem naš način osvajanja in zapeljevanja, po drugi strani pa tudi tip ženske oziroma moškega, ki nas najbolj privlači in s katerim si želimo biti. Dejstvo pa je, da tisto, kar si želimo in kar nas privlači, ni vedno dobro za nas.

Na tem mestu zato velja omeniti tudi vpliv, ki ga ima Luna na naše ljubezensko življenje. Ta namreč govori o tem, kakšen tip človeka oziroma ljubezenskega odnosa v življenju potrebujemo. Luna v rojstnem horoskopu namreč v ljubezenskem smislu vedno nakazuje, ob kakšni osebi se bomo počutili najbolj varno ter s kakšnim tipom osebnosti lahko najlažje vzpostavimo dolgotrajen, skrben in vzajemen ljubezenski odnos.

Če ima na primer ženska Marsa v Vodnarju in jo spolno privlačijo neodvisne, iznajdljive in intelektualno blesteče osebe, pa ima obenem Luno na primer v Raku, jo bo neodvisnost in morebitna nesposobnost ljubljene osebe, da se naveže le na eno osebo, kmalu začela motiti in jo ogrožati. Spoznala bo, da se v takšnem razmerju ne počuti varno in da za stabilen in dolgotrajen odnos ob sebi potrebuje osebo, ki je bolj domačna, zaščitniška in družinska. Seveda je pri tem treba upoštevati tudi Luno osebe, s katero je ženska v razmerju.

Če ima ljubljena oseba na primer poleg Sonca v Vodnarju tudi Luno, bo potreba po neodvisnosti in težava pri prevzemanju odgovornosti za resen odnos morda še bolj poudarjena (ni pa nujno, saj so tudi vodnarji popolnoma sposobni imeti izpolnjujoč in dolgotrajen ljubezenski odnos), če ima Luno na primer v Škorpijonu, pa bo morda prav ljubosumno vztrajala pri izredno poglobljenem in intimnem odnosu, saj se le tako v odnosu počuti varno in ljubljeno.

Le smerokaz, ne samoumevna resnica

Poleg znamenj, v katerih se v vašem horoskopu nahajajo Venera, Mars in Luna, so pri astrološki interpretaciji pomembne tudi astrološke hiše, v katerih se nahajajo posamezni planeti, pa seveda tudi položaj kotnih točk, posamezni aspekti planetov in še in še.

Prav zato zgornjih interpretacij ne jemljite za povsem samoumevno, vsekakor pa vam lahko služijo za smerokaz pri ustvarjanju vaše ljubezenske zgodbe.

Posamezni ljubezenski opisi

Pri interpretiranju posameznih položajev Venere, Marsa in Lune si lahko pomagate tudi s spodnjimi opisi, ki nakazujejo, kako se v ljubezni obnašajo posamezna zodiakalna znamenja.

Oven

Oven je ognjeno znamenje z vročekrvnim značajem. Tako kot na drugih področjih tudi v ljubezni hiti in je pripravljen iti z glavo skozi zid, pri čemer se ne zmeni za posledice. Ker je suženj strasti, se nesebično in popolnoma predaja, podobno predanost pa zahteva tudi od ljubljene osebe. Če se počuti ogroženega in če ne dobiva, kar želi, bo hitro pokazal svojo destruktivno in ljubosumno naravo. Obožuje osvajanje in se rad hvali, tako da pri tem lahko precej pretirava.

Tega mu ne zamerite preveč, saj Oven s tem ne misli nič slabega, le boji se, da vas ne bo dovolj očaral in da si boste raje izbrali koga drugega. Ljubezenskega tekmeca vidi v vsakomur, zato je vedno pripravljen pokazati svoje sposobnosti, seveda tiste, za katere sam misli, da so najboljše.

Bik

Bik je čutni uživač, ki hrepeni po oprijemljivi ljubezni. Zato tako rad ljubljeni osebi podarja cvetje, bombonjere ter druge malenkosti. Hrepeni po dotiku , ljubeče besede in prisege o večni zvestobi pa nikoli ne zadostijo njegove potrebe po fizični ljubezni. Razmerja na daljavo se pri njem ne obnesejo najbolje prav zato, ker hrepeni po fizični bližini, po drugi strani pa je tudi zelo nezaupljiv. Le kako naj ve, da ne boste potem, ko boste končali telefonski pogovor z njim, odšli na zmenek s kom drugim? Ker je nezaupljiv in se hitro počuti ogroženega, mu večkrat namenite dotik in objem. Seks mu ogromno pomeni, zato se bo zelo potrudil, da bo vajina spolnost kakovostna in čim bolj pogosta.

Dvojčka

To zračno znamenje se zelo rado ljubezensko izraža z besedami. Od njega lahko pričakujete romantična sporočilca vseh vrst, v katerih vam bo na tak ali drugačen način dal vedeti, da ste mu všeč. Ker je zelo radoveden in poln živčne energije, ga je strah, da v življenju ne bo okusil vsega, kar želi, zato je tudi v ljubezni po vsej verjetnosti nagnjen k skakanju s cveta na cvet.

Tako kot življenje je tudi ljubezen zanj predvsem igra, zato se rad spogleduje in zapeljuje vsevprek, brez da bi od osebe, ki mu je všeč, hotel kaj več kot morda bežen poljub ali seks za eno noč. V ljubezni je tudi precej neodločen in zmeden. Dvojčkov ne vodijo čustva, temveč razumska vznesenost, zato se precej težko zaljubljajo. Če se boste z njim odpravili na zmenek, vsekakor pokažite, da ste inteligentni, radovedni, duhoviti in da življenje jemljete tako lahkotno kot on. Če temu ni tako, ga raje pustite pri miru in se odločite za koga, ki verjame v bolj tradicionalno ljubezen.

Rak

Rak hrepeni po varnosti in je obenem izredno zaščitniški. Želi biti središče pozornosti ljubljene osebe, zato se bo rade volje naredil malce ubogega, da bo dobil, kar želi – pozornost. Če ga želite očarati, ga povabite k sebi na večerjo in skuhajte kaj preprostega in hkrati gurmanskega, obvezno pa postrezite še s posladkom. Ne silite preveč vanj z raznimi obljubami o večni ljubezni, saj ga misel na daljno prihodnost precej bega. Raje živi v domačni sedanjosti, zato tudi vi ostanite trdno na tleh in počakajte, da sam pride do vas. Ko se bo odločil, da želi biti z vami, bo mislil zelo resno in po vsej verjetnosti za večno. Ženske predstavnice tega znamenja hrepenijo po resnem ljubezenskem odnosu, ki se bo nazadnje razvilo v družinsko življenje, zato bodo pri izbiri partnerja precej izbirčne.

Lev

Lev je poln življenja in sam sebe. Ker meni, da si zasluži le najboljše, ni v ljubezni nikoli povsem zadovoljen. Lahko je precej manipulativen, hinavski in prevzet sam s seboj, po drugi strani pa se lahko izkaže kot izreden dobrohotnež, ki zelo rad pomaga, saj hrepeni tudi po tovrstni hvaležnosti in občudovanju. Lev je zelo ustvarjalen, zato mu ne pozabite omeniti svojih talentov in sposobnosti. Če se ukvarjate z umetnostjo ali ste zelo izobraženi, vas bo Lev osvajal z občudovanjem in spoštovanjem, če ste povprečna duša, pa lahko nanj naredite vtis z uglajenostjo, dostojanstveno in dobrotniško naravo. Cenenost, prostaškost in grdo govorjenje nanj vsekakor ne bodo naredili dobrega vtisa.

Devica

Devica se mora počutiti koristno, zato rada pomaga tako sebi kot drugim. Rada se osredotoča na podrobnosti, ljubi red, disciplino in urejenost, zato se na zmenek z njo odpravite brezhibno oblečeni in v stilu. Živobarvna športna jakna, ponošeni čevlji in zlizane kavbojke je ne bodo navdušile; če jo res želite osvojiti, boste morali za garderobo zapraviti malce več denarja. Veliko ji pomeni tudi zdrava pamet, zato ji pokažite, da ste praktični, potrpežljivi in sposobni na več področjih, ne le, na primer, pri branju knjig in filozofiranju (to je res ne zanima). Zelo občudujoče pa vas bo gledala, če jo boste znali nasmejati s svojo hudomušnostjo in duhovitostjo. V tem primeru se bo devica hitro sprostila in uživala v vaši družbi.

Tehtnica

Tehtnica je očarljiva in družabna, rada zapeljuje in je rada zapeljana. Njenega spogledovanja ne smete vedno vzeti zares, še posebej, če je že vezana in bi se rada le malce poigrala. Navzven je izredno uglajena, prava lepotica, v njej pa po navadi vre izredno močna strast, ki komaj čaka, da pride na plano.

Ko se vam bo predala (če boste s svojo čedno zunanjostjo, dobrim ugledom in dobrohotno notranjostjo izpolnili njene izredno visoke kriterije), boste še sami presenečeni nad njeno vznemirljivo in vzdržljivo seksualno energijo (ne pozabite, da njenemu znamenju vlada Venera), z vami pa bo ostala, če jo boste razvajali z majhnimi estetskimi darilci, obiski dobrih restavracij in predstav ter seveda z različnimi komplimenti. Vsekakor ne dovolite, da vajino razmerje zbledi in zabrede v rutino. Tehtnica želi razvajanje in mala presenečenja, zato ji to tudi ponudite.

Škorpijon

Škorpijonska narava je zelo skrivnostna, zato ne pričakujte, da vam bo takoj dal vedeti, da ste mu všeč. Bolj hladnega se bo delal v vaši družbi in manj se bo zmenil za vas, večja je verjetnost, da v resnici hrepeni za vami. Za hladnokrvno zunanjostjo se namreč skriva brbotajoča strast, ki jo lahko zaznate v njegovem globokem pogledu (če vam ga nameni), sam pa se mora odločiti, kdaj bo prišla na plano. Če ste mu zares všeč, potem počakajte, da se vam sam približa, potem pa načnite pogovor. Zelo možno je namreč, da bo škorpijon le strmel v vas, modro (ali pa v zadregi) molčal in čakal na vaš prvi korak, zato ga odrešite muk in to tudi naredite.

Po navadi ga privlačijo podobno strastne osebe, kot je sam, če boste obenem nekoliko samozavestnejši kot on, pa vas bo naravnost občudoval. Ceni talente vseh vrst, najbolj pomembno pa mu je, da se takrat, ko sta intimna, popolnoma sprostite in mu zaupate, tako kot on zaupa vam.

Strelec

Strelec je zelo zgovoren, prijateljski in prijazen. Ko ga boste spoznali in vam bo namenil več ur časa za skupni pogovor, boste morda že mislili, da se zanima za vas, toda to je lahko daleč od resnice. Morda mu bo všeč vaš intelekt ali lesk v vašem pogledu, toda to še ne pomeni, da se je zaljubil v vas. Če boste padli na njegove filozofske floskule, sprva pričakujte predvsem prijateljsko druženje, ki se bo morda šele kasneje razvilo v kaj več, če niste toliko potrpežljivi, pa si raje najdite drugega ljubezenskega kandidata.

Ko se strelec resnično zaljubi, ne potrebuje veliko, da omreži svojo tarčo in ji vzneseno obljublja vse živo, razen dolgotrajnega odnosa. To bo morda prišlo, morda tudi ne, dejstvo pa je, da mu osebna svoboda preveč pomeni, da bi se ji tako zlahka odrekel. In še nekaj: Če se boste ustalili z resnicoljubnim Strelcem, pričakujte, da  bo s svojo kruto resnico sem pa tja dregnil tudi tja, kamor ne bi smel.

Kozorog

Kozorog je po eni strani lahko hladen in sam sebe jemlje preveč resno, po drugi strani pa zna biti zelo hudomušen in se pošaliti na svoj račun. Če vas privlači prvi tip Kozoroga, se zavedajte, da želi le najboljše in da boste tudi vi, če se bo odločil za vas, zanj nekakšna trofeja. Seveda ne v slabšalnem smislu. Ljubil vas bo iz dna svoje duše, toda ko se boste lepi in ponosni postavili njemu ob bok, boste zanj res nekakšna nagrada, na katero je zelo ponosen.

Drugi tip Kozoroga je malce bolj zapleten kot prvi, saj po vsej verjetnosti ni preveč samozavesten in ni dosegel vsega tistega, kar globoko v sebi želi doseči. Če mu boste pomagali odkriti njegove talente in ga z zdravo mero ljubezni in razuma bodrili, da spleza na višji položaj, vam bo za to večno hvaležen in ne bo pozabil vaše dobrohotne pomoči.

Vodnar

Vodnar je velik neodvisnež in svobodnjak, ki ljubi vse ljudi na svetu, malce težje pa se odloči za konkretno osebo. Ker smo vsi prijatelji, bi morali biti vsi ves čas skupaj, zato mu ni čisto jasno, zakaj se moramo v ljubezenskih odnosih odločati le za eno osebo. Je izreden prijatelj in izredno dobra družba, ko se je treba usesti in pogovoriti o čustvih, pa ga kar nekako »zmanjka«. Pretirano globoki pogovori niso zanj, saj je precej površinski in nezapleten.

Zanimivo je, da so vodnarji zelo neradi sami, po drugi strani pa ljubijo svobodo in se nočejo vezati. Če začutijo, da jih želi nekdo stisniti v kot (tj. se zaplesti v resen odnos), bodo hitro zbežali.

Ribi

Riba je izredno družabna, prilagodljiva in vznesena. Ko se zaljubi, so njena čustva tako močna, da je za ljubljeno osebo in ljubezen, v katero fanatično verjame, pripravljena narediti vse, tudi spremeniti svoj značaj in prilagoditi svoje interese. Njeno tovrstno žrtvovanje je zelo slaba popotnica za dolgotrajni odnos, saj se v njem izgubi in se več ne najde, ker želi vedno ugajati, pa lahko hitro postane odvisna od drugega ter v tem smislu naporna, nezanimiva in neprivlačna.

Če je sposobna ohraniti svoj jaz, pokazati nekaj avtoritete in ohraniti svoje interese, je lahko sijajna partnerka, ki ljubezen uspešno kanalizira tudi v umetniško ustvarjanje ali družinsko življenje.

Marta Pirnar Tittle