4 najbolj ljubosumna znamenja zodiaka

Spadate med najbolj ljubosumna znamenja zodiaka? 

4 najbolj ljubosumna znamenja zodiaka (foto: profimedia) profimedia
27. 11. 2022

Čustvo, ki je lahko v majhni meri koristno, v veliki meri pa lahko povzroči velike težave in žalost. Z njim se v življenju srečujemo vsi, nekateri bolj, nekateri manj. Nihče pa si ne želi, da bi mu ljubosumje pokvarilo razmerje ali uničilo trenutek sreče.

Spadate med znamenja, ki težje nadzirajo svoje ljubosumje?

1. ŠKORPIJON

Škorpijon je zagotovo prvi v vrsti, ko govorimo o ljubosumju. Osnovne karakteristike mu že iz zgodovine pripisujejo tudi maščevalnost, ki je naslednji korak za ljubosumjem. Škorpijon moški ali ženska pričakujeta, da jima bo ljubljena oseba povedala čisto vse, da bosta imela nekakšen nadzor nad njenim delovanjem. Škorpijon pa niti ne skriva, da je ljubosumen, to zna celo poudariti na ves glas in se zraven sarkastično nasmehniti. 

2. RIBI

Ribica je posameznik, ki težko prodre v ospredje, se postavi zase in naredi vse tisto, kar si zamisli v svoji glavi. Ravno zato se pri ribah večkrat pojavi močno ljubosumje, ki ga težko nadzorujejo. Ljubosumni so na prijatelja, ki je v sproščeni vezi s simpatično punco, ali na prijateljico, ki si je brez obremenitev privoščila vročo avanturo. Njihovo ljubosumje je velikokrat povezano s tem, da si sami nečesa ne upajo narediti, nato jih, ko opazujejo druge, popade zavist. Ribica si pogosto, ko se enkrat pojavi ljubosumje, še sama dodatno oteži vse skupaj, saj si je sposobna nizati zgodbe, ki morda sploh niso resnične.

3. RAK

Rak je posameznik, ki ni najbolj prepričan, da mu pripada sreča. Ves čas se bori sam s seboj in s svojimi morebitnimi željami, kar ga večkrat pripelje do ljubosumja. Največje težave na tem področju ima v ljubezni. Nikakor ne more zaupati ljubljeni osebi, zato so v razmerju z rakom ljubosumni izpadi prisotni velikokrat. Tudi na področju dela in denarja se rak težko sprijazni s tem, da nekomu bolj uspeva kot njemu. 

4. DEVICA

Devica je najbolj ljubosumna na področju dela, denarja in uspeha. Če ni prva v vrsti, lahko dobi napad ljubosumja. Zelo težko skriva svoje ljubosumje, saj je takrat, ko izve, da jo je nekdo prehitel, zelo besna. Devica rada nadzira in preverja vse, tako ljubljeno oseb, kot tudi otroke, podrejene in vse, ki so povezani z njenim delovanjem. Devica ne bo nikoli priznala, da je ljubosumna, tudi če se ji dokaže obratno. Spretno se bo znala izmuzniti in na glas izjaviti, da ni ljubosumna. 

Pripravil: Horoskop.si