Najboljša jutranja rutina za RAKE, ŠKORPIJONE in RIBE

Z izbiro ustrezne jutranje rutine lahko izboljšamo svojo produktivnost in splošno dnevno počutje.

Najboljša jutranja rutina za RAKE, ŠKORPIJONE in RIBE (foto: profimedia) profimedia
6. 1. 2022

Raziskave so pokazale, da je vzdrževanje rednega dnevnega ritma zelo koristno za naše zdravje. To pomeni, da vam lahko zanesljiva jutranja rutina ponudi pomembno osnovo za prihajajoči dan (tudi, če ste bolj nočna ptica).

Če ste eno izmed vodnih znamenj in želite svoj dan začeti bolj premišljeno, lahko svoj navdih poiščete spodaj...

Rak

Ker ste občutljivo vodno znamenje, vam zjutraj pomaga topla kopel ali tuš, ki bo iz vas sprala zaspanost in vas poživila. Stik z vodo vam bo prinesel boljši stik s seboj, vas osvežil in dvignil vašo energijo. Namesto da se stuširate zvečer, si to raje privoščite zjutraj (ali oboje), zvečer pa lahko tudi v miru meditirate in se osredotočite na cilje, ki jih imate za prihajajoči dan. Če želite poskrbeti za še posebej razkošno vzdušje, si prižgite dišečo svečo z vonjem citrusov ali okrasite svojo prho z listi evkaliptusa, ki vas bo prebudil in pognal v nov dan.

Škorpijon

Škorpijoni imate, zaradi vladajočega Plutona, radi ekstreme. Medtem ko si nekateri želijo svoj dan začeti z mirom in vedrino, lahko vašemu znamenju pomaga, če v svojo rutino vnesete nekaj vznemirjenja in energije. Pomembna je intenzivnost – to je lahko zelo vroč ali hladen tuš, tek ali odločen seznam tega, kar želite doseči v tem dnevu. Ugotovili boste, da najbolje funkcionirate takrat, ko dan začnete z močno energijo, usmerjeno v pozitivno smer.

Ribi

Zasanjane ribe imate zelo rade spanec! Zjutraj pa imate pogosto težave z vstajanjem in velikokrat posežete po dremežu. Pomembno je, da dajete prednost miru in spokojnosti, ko se prebujate; za dobro funkcioniranje čez dan je za vas potrebno to, da počasi in umirjeno zaplujete v vse izzive in naloge tega dneva. Za budilko si nastavite pomirjujoč zvok, ki vas bo nežno pripeljal k zavesti in si dajte čas, da se počasi prebudite – a vseeno si postavite omejitev pri tem, kolikokrat lahko pritisnete dremež. Ker imate ribe običajno bogat sanjski svet, je lahko koristno, če si zapišete svoje sanje, ko se zbudite. To vam lahko pomaga, da se povežete s svojim notranjim jazom in se čez dan počutite bolj navdihnjeno.

Vir: bustle.com