Lestvica astroznamenj od najmanj do najbolj TRMASTIH

Preverite, katera so tista znamenja, ki prej popustijo in katera so tista, ki bodo do konca vztrajala pri svojem mnenju.

Lestvica astroznamenj od najmanj do najbolj TRMASTIH (foto: profimedia) profimedia
14. 1. 2023

12. Tehtnica

Najbolj oddaljena od trme je tehtnica. Vse, kar si želi, so umirjeni odnosi brez prepirov, zato se zna zgoditi, da bo bližnjim pretirano ugajala. Trmasti izpadi so pri njej prava redkost; tudi, če nekaj ni po njeno, se raje prilagodi.

11. Dvojčka

Dvojček je tip osebe, ki se rad prepusti toku in pogosto si premisli. Ko jim nekaj ni všeč bodo to sicer glasno izrazili, vendar obstaja velika verjetnost, da si bodo kmalu premislili ali preprosto pozabili, kaj so si sploh želeli.

10. Rak

Čeprav so v raku prisotni manjši odmerki trme, to znamenje v splošnem ni pretirano trmasto. Sploh v odnosih z bližnjimi je rak precej ljubezniv in razumevajoč, zato tudi ob morebitnih nesporazumih ni pretirano trmast, temveč raje prisluhne drugi osebi.

9. Škorpijon

Skrivnostni škorpijon morda res deluje zastrašujoče, vendar se je v resnici precej pripravljen prilagajati in prisluhniti drugi osebi. Pri uresničevanju svojih ciljev je res vztrajen, vendar v odnosu z drugimi zna tudi popuščati in poiskati kompromis.

8. Devica

Morda je devica na trenutke trmasta, a je vseeno poštena. Vztrajala bo pri svojem mnenju, dokler ji ne dokažete, da se moti. Takrat zmore tudi pogoltniti svoj ponos in z odprtim umom poslušati drugo mnenje, z namenom, da se nauči nečesa novega.

7. Ribi

Riba se neomajno zavzema za tisto, v kar verjame in ne popušča pri stvareh, ki so jih pomembne. Ima močna etična načela in je dobrodelno naravnana. Trmasta je samo pri stvareh, za katere meni, da bodo pomagale drugim in pripomogle k boljšemu svetu.

6. Strelec

Strelec zna biti precej trmast, a to dobro prikrije z optimizmom. Kljub temu, da vztraja pri svojem mnenju, bo ob tem dobre volje in ni eden tistih ljudi, ki bi se prepiral v neskončnost. Ko zagovarja svoje, je sproščen in ohranja tudi smisel za humor.

5. Lev

Lev velja za znamenje, ki vedno dobi, kar hoče in je za to pripravljen narediti vse. To delno res drži, obenem pa je lev tudi premišljen in ne bo šel "z glavo skozi zid". Ne bo si dovolil napačnih potez in trmast bo samo do točke, ko postane nepremišljen.

4. Kozorog

Precej trmast kozorog je dejansko lahko neverjetno prijazen, toda če ga poskušate prisiliti, da nekaj naredi – še posebej, če vam je že vljudno povedal, da ne bo popuščal –, se lahko njegovo celotno vedenje spremeni. Takrat postane neverjetno trmast in se ni pripravljen pogajati.

3. Vodnar

Svoboden in kreativen vodnar morda na prvi pogled daje vtis, da ni trmast, vendar v resnici trdno stojijo za svojim mnenjem brez popuščanja. Ni jim mar, kaj si bodo mislili drugi in pri odločitvah pogosto celo zanemarijo občutke bližnjih; glavno jim je, da počnejo točno tisto, kar hočejo.

2. Oven

V sebi oven nosi veliko strasti, energije in tekmovalnosti.Med drugim slovi tudi po impulzivnosti. Ko se nekaj v trenutku odloči, ga je skoraj nemogoče prepričati v nasprotno in tudi, če njegova ideja ni premišljena, bo do konca vztrajal pri svojem.

1. Bik

Na lestvici najbolj trmastih znamenj kraljuje bik. Prilagajanje je zanj prava nočna mora, zaradi česar ima lahko tudi težave v odnosih. Ko se za nekaj odloči, ga je težko premakniti in za svoje želje bo naredil vse - včasih tudi nevede prizadel koga od bližnjih.