Preveč ugajajo drugim! 4 znamenja, ki se preveč trudijo ugajati drugim

Nekatera astroznamenja si včasih tako zelo želijo ugajati drugim, da ob tem zapostavijo sebe.

Preveč ugajajo drugim! 4 znamenja, ki se preveč trudijo ugajati drugim (foto: profimedia) profimedia
15. 1. 2023

Rak

Raki večino svoje energije usmerite v to, da bi ugajali ljudem, ki so vam blizu. Čeprav imate čudovito srce in ste vedno pripravljeni pomagati, je pomembno, da ob tem ne žrtvujete svojih potreb in želj.

Najprej je treba poskrbeti zase in za svojo srečo, da jo lahko potem delite z drugimi. Ne morete neprestano reševati težav drugih ljudi. Čeprav jih imate radi, se morate včasih umakniti in jim dati priložnost, da sprejemajo lastne odločitve, delajo napake in nato tudi sami rešijo svoje težave.

Lev

Levi ste močni in neodvisni, a še vedno čutite potrebo po tem, da bi ugajali drugim ljudem – bolj natančno, da bi naredili vtis na druge ljudi. Želite, da vas drugi občudujejo, kako trdo delate in kako daleč ste pripravljeni iti za ljudi, ki so vam pomembni.

Čeprav je vaša zvestoba ena izmed vaših najboljših lastnosti, se opomnite, da je na prvem mestu zvestoba do samega sebe. Včasih je dobro biti malo »sebičen«. V redu je, da storite to, kar je najbolje za vas. Če porabite preveč časa za to, da naredite vtis na druge, namesto da bi delali tisto, kar si resnično želite, boste na koncu nesrečni.

Ribi

Vaša čustva so globoko prepletena s čustvi drugih ljudi, za katere vam je mar. To pomeni, da njihova žalost postane vaša, prav tako pa tudi njihova sreča. Zaradi tega se trudite, da bi bili vsi okoli vas ves čas zadovoljni – a to je naporno in predvsem nemogoče.

Zapomnite si, da ste samostojna oseba, s svojimi upi in sanjami, s svojimi lastnimi željami in potrebami. Vaša sposobnost skrbi za druge je čudovita, a pazite, da se ne zapletete v težave drugih in ob tem pozabite reševati svoje. Tudi vi ste pomembni.

Tehtnica

Tehtnice ne prenesete konfliktov, nesporazumov ali kakršnih koli dram, zato običajno naredite vse, kar od vas zahtevajo družina in prijatelji. Zelo redko jih zavrnete, saj si ne želite povzročati težav ali jim kakorkoli otežiti življenja. Vedno se potrudite in pomagate.

A naj vam  žrtvovanje svojega lastnega časa in energije ne pride v navado, še posebej, če je vaša požrtvovalnost enostranska. Poskbeti morate za svoje življenje. Zelo lepo je občasno ponuditi roko, a če nenehno izgorevate v prizadevanju, da bi ugodili vsem drugim, sebi povzročate veliko škodo.

Vir: collective.world