Ta znamenja bi se morala imeti BOLJ RADA

Naslednja 4 znamenja imajo pogosto težave s prepoznavanjem svoje lastne vrednosti in se običajno ne cenijo dovolj. Zato je prav, da jih opomnemo, da so dovolj dobri. 

Ta znamenja bi se morala imeti BOLJ RADA (foto: shutterstock) shutterstock
15. 3. 2023

Rak

Vedno skrbite za vse okoli sebe, ker vam je bolj mar za njihovo srečo kot za svojo. Svoje želje in potrebe pogosto postavljate na stranski tir, saj vam je najbolj pomembno to, da so zadovoljni ljudje okoli vas. Kaj pa vaši občutki? Kaj pa vaše potrebe? Čudovito je, da vas tako skrbi za vaše bližnje, vendar njihovih potreb ne smete postavljati pred svoje.

Ne pozabite, da ste tudi sami vredni pozornosti in ljubezni, ki jo namenjate drugim. Tudi vi si zaslužite, da vas občudujejo in spoštujejo. Čas je, da prenehate dvomiti v svojo vrednost in se podcenjevati. Zaslužite si biti na prvem mestu. V nasprotnem primeru boste osrečili vse v svojem življenju – razen sebe.

Tehtnica

Tehtnice vedno pridigate o širjenju ljubezni in prijaznosti ter neprestano spominjate svoje bližnje, koliko so vredni. Poleg tega vedno spodbujate druge, da sledijo svojim sanjam. Vendar ne prenesete konfrontacije – namesto da bi zahtevali to, kar si zaslužite, svoje želje in potrebe velikokrat zadržite zase. Bojite se, da bi vas drugi zavrnili, ali pa, da bi vi prekoračili njihove meje, zato se pogosto zadovoljite z veliko manj, kot si sicer zaslužite. Zapomniti si morate, da ni nič narobe, če svojega šefa prosite za napredovanje, ali če svoje bližnje prosite, naj z vami ravnajo bolj spoštljivo. Dovoljeno vam je, da uporabite svoj glas in zahtevate več. 

Devica

Zaradi vašega perfekcionizma si obupno želite doseči vse mogoče stvari, vendar se nikoli ne ustavite, da bi proslavili svoje majhne zmage. Vedno si prizadevate za več. Seveda, vedno bi lahko nekaj naredili »še bolje«. Ne glede na to, kako močno se trudite ali koliko vam uspe, še vedno čutite, da bi lako naredili več.

Prestrogi ste do sebe in si za svoje delo ne pripisujete dovolj zaslug. Zavedati se morate, da ste eno najbolj produktivnih znamenj – v enem dnevu se lotite več stvari, kot nekateri v celem mesecu. Čeprav je za vas naravno, da se trudite in si postavljate nove izzive, pa morate začeti to pri sebi bolj ceniti. Gre vam veliko bolje, kot se zavedate.

Ribi

Ne potrebujete prijateljev, staršev ali partnerja, da vam pove, kako dragoceni ste – tega se morate začeti zavedati sami! Potrditve ne bi smeli iskati zunaj sebe – delati morate na tem, da imate radi sami sebe; da boste dovolj dobri ZASE. Čeprav ste zelo empatični in vam je pomembno, kaj si mislijo drugi, pa je čas, da začnete ta fokus obračati navznoter. Namesto da čakate, da vas pohvalijo drugi, pohvalite osebo, ki jo vidite v ogledalu. Konec koncev ste edina oseba, na katero se lahko v vsakem trenutku zanesete. Cenite in negujte ta odnos - saj je najbolj pomembn odnos v vašem življenju.

Povzeto po: collective.world