Ta znamenja (pretirano) hrepenijo po pozornosti

Marsikdo si želi pozornosti. Toda nekateri ljudje ne želijo preživeti niti trenutka brez tega, da bi bili opaženi in pohvaljeni. Vedno hrepenijo po pozornosti, včasih zavestno, drugič podzavestno. Spadate glede na astrološko znamenje med tiste, ki so radi vedno v središču pozornosti?

Ta znamenja (pretirano) hrepenijo po pozornosti (foto: pexels) pexels
3. 4. 2021

OVEN

Ovni so običajno preveč neodvisni in samozavestni posamezniki ter preprosto potrebujejo pozornost. Ovni zavestno morda res ne iščejo pozornosti, a dobro vedo, da so tako dobri, iznajdljivi in posebni, da jim pozornost drugih enostavno pripada. Ko pa pozornost iščejo zavestno, je to običajno iz razloga, da zadostijo svojemu občutku, da pripadajo. Oven vas bo presenetil s svojim čustvenim nabojem, ki se mu je zelo težko upreti. Ko se mu nekaj zgodi, se pojavijo občutki pretiranega navdušenja, v negativnem smislu tudi jeze in nezadovoljstva.

RAK

Rak potrebuje največ pozornosti v odnosih, še posebej ljubezenskih. Razlog za iskanje pretirane pozornosti je, da potrebujejo stalno zagotovilo, da jih ljubite in cenite. Rak je občutljiva duša, ki se težko odziva samozavestno. Če ste v razmerju z rakom, verjetno veste, da neprestano potrebuje potrditve in seveda pozornost. Čeprav so raki načeloma zadržani, so njihove zgodbe, ko govorijo o čustvih, tako intenzivne, da vedno poiščejo pozornost, kjer se nahajajo. 

LEV

Lev in levinja sta zmagovalca, ko govorimo o iskanju pretirane pozornosti. Levovo delovanje je zelo dramatično, nikoli se ne zadovolji z vlogo opazovalca ali gledalca, stremi k glavni vlogi na vseh področjih svojega življenja. Tudi če nasprotna stran ni zainteresirana, da bi se ukvarjala z njimi, bodo levi vedno znali poiskati način, da nase pritegnejo čim več pozornosti. Tudi če to vključuje ustvarjanje neprijetne situacije. Za rojene v znamenju leva ni nikoli preveč komplimentov. Več kot jih dobijo, bolj srečni so. Levi so zelo priljubljeni, ker so družabna bitja, ki se znajo s pozornostjo odlično nahraniti. 

ŠKORPIJON

Škorpijoni potrebujejo veliko pozornosti, da se njihova samozavest dvigne do smiselne ravni. So ranljivi, zato svojo stabilnost dvigujejo s pridobivanjem pozornosti. Ker so zelo skrivnostni, pozornost le pritegnejo, nato se ne odpirajo, ampak ostajajo v svoji globini. Če hrepenijo po vaši pozornosti, jim jo namenite, saj bodo v nasprotnem primeru hitro užaljeni, jezni ali celo maščevalni. Zaljubljeni škorpijoni so prepričani, da so ves čas v mislih ljubljene osebe. Tudi takrat, ko imajo mešane občutke, je pozornost drugih tista, ki preusmeri njihove misli v prijetne energije.

STRELEC

To, da so dobro sprejeti in cenjeni, je za strelce bistvenega pomena za njihovo srečo. Ne jemljite osebno, če poleg vas večkrat očarajo druge, čeprav samo za trenutek, da ujamejo preblisk, ko nekomu ugajajo. Strelci neprestano iščejo pozornost zaradi svoje ekstravertirane osebnosti. So zelo priljubljeni in z lahkoto privabijo ljudi k sebi. Zaradi njihovega razburljivega življenja so strelci tisti, ki brez da bi to želeli, pritegnejo pozornost. Ponosni so na to, da so v svojih krogih vedno priljubljeni.

horoskop.si