Pomembni astrološki datumi v APRILU

Kaj je o mesecu aprilu zapisala astrologinja Sonja Šmit? 

Pomembni astrološki datumi v APRILU (foto: pexels) pexels
2. 4. 2021

April je zanimiv mesec, ki vedno nosi neke spremembe v sebi. Če ni to vreme, je pa neka novica. In čudnih, čudežnih in čudaških novic imamo tako ali tako že "poln kufer".

Pa si misli usmerim na bolj prijetne stvari in mi je čisto v redu. Zato zmigaj se človek, če je še kaj človeškega v tebi in snemi rožnata očala, pojej kak oreh dva več, da možgančki delujejo, spij kakšen kozarec vode več, namesto alkohola, da vidiš zadeve trezno, pa poženi voljo tudi za skupno dobro, ne samo za svojo "ta-zadnjo".

Kaj astrološkega prinaša april?

Marsikaj ... Najprej praznične dni, ki so planetarno dokaj mirni. Potem med 8. in 13. aprilom planeti "turbo žurajo" in nas premetavajo. Nato imamo mlaj v ovnu in z njim bojda konec zaprtja. Po planetih sodeč sploh nismo zaprti, ampak neučinkoviti v delovanju, po drugi strani pa smo zaprti, da se v miru lahko izvajajo in sprejemajo zakoni.

Ljudje pa prepuščeni sam sebi, kar je tudi dobro, če se zazremo vase in dorečemo najprej sebi, kaj si sploh želimo (razen morja). 

V aprilu se še vsi planeti gibajo direktno vse tam do polne lune, ko se bo najprej Pluton obrnil v retrogradno gibanje.

Na polno luno v škorpijonu trenj in nemirov ne bo manjkalo.

Med 13. in 27. aprilom pa je na udaru energija uspeha, aktivnosti, podpisovanj pogodb, raznih učinkovitih dogovorov, novih korakov, uspešno speljanih poslov. Vse, kar je pred 13. aprilom, pa deluje in gre na roko zaključevanjem, zapiranjem starih zgodb, situacij in notranjim spremembam, pa tudi spomladanskemu čiščenju prostorov, omar, spremembi prehrane, spremembam navad. Vremensko pa bo april aprilski. 

Pol aprila bo prisotna ovnovska energija, aktivna, malce nemirna, vse bi na hitro, druga polovica pa bikovska energija, vztajno in obilno ter bolj premišljeno.

Merkur bo še malce "tečen" in zmeden do 5. aprila, potem pa kar naenkrat postane živahen, ker se prestavi v ovna.

Venera naredi svoj skok v obilje vsega dobrega 14. aprila in prinaša dobrih 14 dni izjemno dobre vibracije dobičkonosnih dogovorov, daril in vsega pozitivnega. Malce predno zaključi svoj pohod, pa bo tečna, a to bo že v maju.

Mlaj imamo v ovnu, 12.aprila, kar že samo po sebi govori, da je čas za premik, za nov korak, za nekaj konkretnega predrugačiti.

Sonce se iz ovna prestavi v bika 19. aprila, isti dan pa tudi Merkur prestopi za njim v isti znak. Ta energija bo zelo spodbudna za kaj novega in dobrega.

Mars se 23. aprila prestavi v raka in prične svojo malo drugačno pot. Prebuja intuicijo, dušne povezave, vztrajnost in sočutje do soljudi, pa začne se spogledovati z morjem, vodami, jezeri, toplicami. Verjetno takrat prihajajo tudi neke novosti glede mej, omejitev. 

Luna pa se napolni 27. aprila in osvobodi vse ventile iz mira v nemir - že kakšen dan prej. Turbolentna polna luna, ki hkrati odpre vrata "turbo" maju in juniju, ko se začnejo še ostali planeti pripravljati na svoje retrogradne vožnje, pa odprejo se sezone mrkov - luninih in sončnih. Zato uživaj april, organiziraj se maksimalno, deluj, ustvarjaj, delaj nove korake, da te ne zajame nepripravljenega junijska energija, ko bo tudi Merkur retrograden.

Skratka, pestro je.

Sonja Šmit (Za dogovor o osebnih smernicah in kaj ti nosi 2021 na osebni ravni, me za naročilo na termin kontaktirajte na zasebno sporočilo)

ali pa preverite ljubezenski horoskop za APRIL