3 znamenja, ki jim primanjkuje samozavesti

Nekatera znamenja so že po naravi bolj samozavestna in prepričana vase, medtem ko so druga bolj negotova in zadržana. Poglejmo si, katerim znamenjem najbolj primanjkuje samozavesti.

3 znamenja, ki jim primanjkuje samozavesti (foto: profimedia) profimedia
20. 6. 2022

Devica

Device imajo težave s samozavestjo zaradi njihovih perfekcionističnih nagnjenj. Neprestano se bojijo, da bi izpadle neumno, če rečejo napačno stvar – zato ne marajo javnega govorstva in prvih zmenkov... Ves čas stremijo k popolnosti, kar pa je seveda nerealno. 

Zlahka jim postane nerodno, ker pretirano razmišljajo o tem, kako jih vidijo drugi. Tudi, ko se vrnejo iz dogodka, na katerem je vse teklo kot po maslu, bodo ta spomin vrtele v glavi znova in znova, dokler ne najdejo nečesa, kar so naredile narobe. In v svojih mislih vedno delajo nekaj »narobe«. 

Vodnar

Vodnarji se zelo trudijo, da bi bilo navzven videti, kot da je njihovo življenje zelo enostavno in urejeno. Niso zadovoljni s tem, kar že imajo, zato prekomerno kompenzirajo s tem, da poskušajo izgledati še boljše. To je njihov način, da si dvigujejo samozavest. Pogosto pa ne sprejemajo sebe in svojega telesa. 

Rak

Večini rakov je bilo že (velikokrat) rečeno, da jim je preveč mar in da si vse preveč ženejo k srcu. In ravno zaradi teh razlogov lahko postanejo čustveni zaradi malenkosti – npr. ko prijatelj v zadnji sekundi odpove skupne načrte, ko oseba, ki jim je blizu povzdigne glas med argumentom, ko njihov hišni ljubljenček noče priti v njihovo bližino ... Veliko stvari jemljejo zelo osebno in so zato hitro prizadeti, kar vpliva na njihovo samozavest.

Povzeto po: thoughtcatalog.com