Temna plat škorpijona, ki pride včasih na plano

Poglejmo si, kakšna je temna plat znamenja škorpijon. 

Temna plat škorpijona, ki pride včasih na plano (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
31. 10. 2020

Škorpijon je znamenje transformacije, smrti in prerojenja. Zato tudi močna povezava s smrtjo in onostranstvom. Težnja, obvladati druge, se lahko izrazi tudi zelo neprijetno, npr. z brutalno silo ali okrutnostjo. Temna plat, ki je zadnja skrajnost in nastopi le pri redkih škorpijonih, ki so običajno v najtežji situaciji ali obupu je simbol diktatorja in tirana.

Če škorpijon sam sebe več ne obvlada, lahko celo razvije samouničevalne tendence. Tipična so tudi trdovratna čustva sovraštva in maščevalnosti, saj ne popusti, in se grize vse do samouničenja. Zanj so značilna silovita čustva in strasti, močan seksualni poudarek... 

Škorpijoni so stalen izziv za soljudi, po drugi strani pa jih močno fascinirajo, saj so skrivnostni, posebni in znajo začutiti vse.

Škorpijoni so v osnovi trdovratni, znajo izvajati moč, pritisk nad drugimi ali z njimi manipulirati, so dominantni, ujeti v fiksacije, zelo zamerljivi, imajo težnjo po raziskovanju, so močne intenzivne seksualne strasti, zanje velja vse ali nič, tudi takrat, ko na koncu izgubijo veliko.

Plutonov princip škorpijona

Nikoli ne pozabijo čustvenih žalitev, so zamerljivi in maščevalni, zaradi česar pa potem najbolj trpijo sami.

Radi iščejo šibke točke in ko jih najdejo, pičijo, brez razmisleka in brez da bi se vživeli v vlogo nasprotnika.

Polni so ustvarjalnega duha, ki pa ga včasih ne znajo izkoristi zaradi svojih preprek v značaju in napetosti, ki se kopiči v njih, ko ne živijo življenja, ki so si ga zamislili.

Celoten članek si preberite na horoskop.si

Preberite si še več o znamenju škorpijon, predvsem pa tudi o številnih dobrih lastnostih, ki jih imate.

Priporočamo branje: Tukaj je obdobje ŠKORPIJONA - pa sploh razumemo to znamenje?