Vaše ujemanje z astrološkim znakom Lev

Rojeni v znamenju Leva (od 23. julija do 22. avgusta) nosijo v sebi vrhunec ustvarjalnega potenciala. Prav tako imajo ogromno pozitivne in konstruktivne življenjske energije, s katero so sposobni navdušiti in navdahniti številne. So izredno dostojanstveni, rojeni zaščitniki in radi pomagajo drugim, pa čeprav včasih le zato, da bi jih drugi še bolj občudovali. 

3. 9. 2020

To so ponosni in umirjeni ljudje, ki imajo dobro razvite organizacijske sposobnosti. So velikodušni in iskreni. Preverite, kako se vaš znak ujema z Levom. 

LEV IN OVEN

Ogenj privlači ogenj in obe znamenji delujeta v harmoniji, dokler spoštujeta preprosta pravila. Prvo pravilo: če misli oven na tekmovalno tekmo z levom, se moti. Pravilo številka dve se glasi: oven, ne pozabi prvega pravila! V mnogo pogledih je njun odnos idealen. Oba znaka pripadata ognju in takoj delujeta složno. Ovnov delež v zvezo prinese močno odločnost za doseganje skupnih ciljev. Oven ne pozna strahu pred strastjo ter trdim delom in levova moč dopolni nemirni duh ovna. Enako razburljivo bo njuno intimno življenje, saj ju usmerjata harmonična planeta Mars in Sonce. Trajalo bo tako dolgo, kot so sprejeti dogovori o delitvi moči. Medsebojno pripadnost izkazujeta tudi v športni in rekreativni dejavnosti. Glede zmage je vredno razmisliti, komu jo prepustiti, kajti oba sta strastna ljubitelja le-teh. Ovnove sveže ideje želi tudi lev premagati, in to je za ovna priložnost, da upošteva pravilo številka ena. Sta izjemno tekmovalna partnerja in njuno stalno prebivališče bo tako v palači ljubezni kot tudi v areni bitke. Po njunem strastnem boju sledi strastna ljubezen. Popolna kombinacija!

LEV IN BIK

Med levom in bikom pride do veličastne tekme. Oba znaka sta super zvezdnika, polna življenja in ljubezni. Vladar leva je Sonce, ki prinaša moč, oblast, samozavest, aktivnost, strast, težko pa bi bil neopazen. Zavarovan vase, razkošen in tekmovalen, ampak tudi neutruden delavec. Posebej, če je ustrezno motiviran. Problemov se loteva naravnost in jih radikalno rešuje, ker natanko ve, kaj hoče doseči. Včasih se odzove nepričakovano in drastično brezobzirno. Je zvest samo sebi, do drugih je obziren in odkritosrčen. Levi so zelo privlačni, ponosni, brez predsodkov. Bik je pogumna oseba z mogočnimi in intenzivnimi čustvi. Lahko je nežen, vljuden in zaščitniški ljubimec. Vlada mu Venera, ki ponazarja planet ljubezni. Bik ima preračunljivo inteligenco in silovito voljo, ima izbran okus in zanesljiv občutek za priložnost. Bik je varčen in premišljen, morda včasih stiskaški, v nasprotju z levom, ki bolj malo razmišlja, kako porabljati in vlagati denar. Dobra kombinacija!

LEV IN DVOJČKA

Romantični lev in komunikativni dvojček imata veliko skupnega. Sta vsestranska, šarmantna in živahna nasprotnika v igri ljubezni. To je praktično ljubezen na prvi pogled. Skupaj sta kot plamen strasti, intimno zelo zabavna in se dopolnjujeta. Lev je znamenje Sonca, ta pa je planet sreče, ustvarjalnosti in vitalnosti. Dvojčku vlada pametni Merkur, ki predstavlja njegovo razigranost, komunikativnost in odprtost. Lev je goreč in zvest partner, ki ljubi in želi biti ljubljen. V nasprotju z dvojčkom, ki je nestabilen, se rad spogleduje, je kot metulj, ki kroži s cveta na cvet. Dvojček je spremenljive narave, zato potrebuje močnega in stabilnega partnerja. Ker je lev odprt za večje potenciale, s skupnimi močmi dosežeta, da se razumeta v danih situacijah. Lev je zelo temperamenten in ukazovalen, vendar ga razposajeni in duhoviti dvojček ne jemlje resno, to pa lahko pripelje do trenj. Skupaj imata veliko interesov, idej za intimnost, zabave in potovanja. Oba, tako lev kot dvojček, se znata prilagoditi razpoloženju in željam, zato sta zelo dober par. Čeprav je lev znan kot posesiven, bo v tem odnosu spoštoval dvojčkovo potrebo po svobodi.

LEV IN RAK

Rak kot žival z oklepom predstavlja občutljivost, sramežljivost in intimno poduhovljenost. Zato je rak precej materinski tip. Sramežljivost je v rakovem srcu zapisana z veliko črko. Je zelo ustvarjalen in globoko čustven, čeprav ima trdno lupino, medtem ko je lev drzen, velikodušen in brez predsodkov. Ima veliko srce in je egocentrik. Raki so zelo občutljivi in zamerljivi, medtem ko so Levi energični, okretni in naravno nadarjeni voditelji ter inovatorji. Element ognja daje levu izredno vitalnost in samozavest, v nasprotju z rakom, ki je bolj umirjen, nezaupljiv in premalo samozavesten. Rak uživa v levovi družbi, dokler je duhovit in čustven. Rak je tihi mojster zavlačevanja in pravi strokovnjak molčanja. Velikokrat je subjektiven in gleda na svet skozi prizmo svojih čustev. Ni ravno odločen in se marsikdaj pusti nadvladati levovemu močnemu značaju.

LEV IN LEV

Lev, ki mu vlada Sonce, je človek odgovornosti. Ko začuti pripadnost, zna biti v duši romantik. Igriv je, strasten in čustven hkrati. Kadar je ljubosumen, zna biti zelo posesiven in prepirljiv. Če je prikrajšan, lahko postane manj prijazen in nekoliko nasilen. Iz maščevalnosti si lahko zruši na glavo lastno streho. Denar, oblast in slava so zaman, če je prizadet njegov ego. Med obema levoma je romanca lahko vroča, ker imata skupaj opraviti z mogočnimi intenzivnimi čustvi. Skupaj sta neustrašno junaška in trmasto odločna. V vseh svojih dejavnostih lahko dosežeta višave uspeha ali dno propada, odvisno od oblasti, kajti oba si želita biti v središču pozornosti ali sedeti na prestolu ob istem času. Oba leva sta vztrajna, vzdržljiva in trdno na tleh. Skupaj verjameta, da je boljši vrabec v roki kot golob na strehi. Zanašata se predvsem na svoje sposobnosti.

LEV IN DEVICA

Lev je dostojanstvena pojava kralja živali, oznaka najvišje oblasti. Njegov vladar je Sonce, ki mu daje moč, energijo in samozavest. Njemu pravo nasprotje je devica, ki je zaprta, nagnjena h kopičenju dobrin, pikolovska in velikokrat hrepeni po popolnosti. Ljubijo hvalo, alergične so na vsakršno kritiko in si ljubosumno prilaščajo središče pozornosti, s čimer lahko leva popolnoma ogrožajo v poglavarski funkciji. Po drugi strani lahko devica v razmerju z levom s svojim pretiranim razmišljanjem in analiziranjem v razmerju povzroči veliko nesporazumov in napetosti. Levi so naravni in ne uporabljajo nizkih udarcev. Uspevajo s svojo iskrenostjo, izogibajo se prepirom, odprti so za prijateljstva – v nasprotju z devico, ki je zelo pikolovska, ljubosumna in prepotentna.

LEV IN TEHTNICA

Ognjeni lev je osrečujoč plesalec, hiter, z drznim ciljem in ponosen. Na drugi strani je tehtnica, ki ji vlada planet Venera, z elegantnim čarom in s slastnim okusom. Živi za ljubezen in stil. Levi so element ognja in strasti, vedno dobre volje in večni optimisti, naravno nadarjeni, iznajdljivi. Radi so v središču pozornosti, vendar so tudi odlični svetovalci in dobri poslušalci. So strastni ljubimci. Tehtnica je prispodoba elegance, ljubi lepe obleke, drage dišave, njena narava je rojena za skupinsko delo. Ima igriv pristop k ljubezni in je idealna mešanica za levove sveže ideje. V njunem intimnem življenju je veliko ognja in strasti. Skupaj ustvarita visoko temperaturo. Uživala in cenila bosta drug drugega, kar je odlična popotnica za njuno dolgotrajno zvezo. Z levom si delita ljubezen do luksuza, rada se zabavata in rada imata topel dom. Imata občutek za socialno pravičnost, zato sta odlična ekipa ne le za lastno zadovoljstvo, ampak tudi v korist drugih. Med tehtnico in levom je tako partnerstvo zelo dinamično, sta odlična ekipa za spodbujanje in ustvarjanje.

LEV IN ŠKORPIJON

Škorpijon je vodna žival, ki živahno biva med globokimi in tihimi vodami. Lev je pravo nasprotje škorpijonu, ki je močan značaj, rojen, da življenje živi do skrajnjih zmogljivosti. Je znak moči, simbol Sonca in zlata. Lev je odprtega duha, dovzeten za nove ideje in izkušnje. Ima zelo dobro razvite komunikacijske sposobnosti, všečne ljudem, nasprotno od škorpijona, ki je bolj dramatičen in impresiven. Oddaja in usmerja svojo vplivno silo po volji, vsiljuje svojo nemirno energijo in inspiracije. Vse, kar počne, se mu zdi vredno in nujno. Preden se česa loti, se najprej prepriča o uspehu. Med njima se vzpostavi veliko erotičnega naboja, ampak le za kratek čas. Škorpijon je tudi precej posesiven in zahteven, kar zna leva zelo zmotiti. V tekmo, da preživita, bosta vložila veliko energije in kompromisov, predvsem bosta lažje delovala na delovnem področju kot v zasebnem partnerstvu. Nobeden od njiju ni pripravljen popuščati in se prilagajati, zato je zgolj prijateljevanje boljša izbira.

LEV IN STRELEC

Pustolovski strelec in močni lev sta lahko najboljša prijatelja, prav tako pa tudi izvrstna romantična kombinacija. Med njima se vname plamen strasti in začuti se medsebojno razumevanje najglobljih potreb. Odprti so pri spolnih fantazijah, kar jih popelje v najtemnejše kotičke strasti. Lev, ki mu vlada Sonce, je vladar srca, je zvest in rad v središču pozornosti. So ljubitelji umetnosti, vendar ne preveč ustvarjalni. Strelec pa lahko leva popolnoma omreži in se z lahkoto spopade z njegovim egom, vendar mora paziti na njegove kremplje. Strelec v njun odnos prinaša duhovne kakovosti, lev pa lahko postane v zvezi zelo posesiven zaradi ponosa in ljubezni, ki sta zanj v središču pozornosti. Za uspešno zvezo se jima ni treba kaj preveč truditi, saj strelec v pravem trenutku poskrbi za nadgradnjo njunega odnosa. Njuno ujemanje je razberljivo iz mnogo potenciala in delujeta kot odlična sopotnika. Njuni energiji sta skladni, kar jima omogoča popestritev prav v vsakem trenutku. Zelo dobra kombinacija!

LEV IN KOZOROG

Med levom in kozorogom so močni ustvarjalni znaki z močnim občutkom identitete. Vendar sta v mnogo pogledih različnega mnenja. Levu vlada optimistični planet Sonce, medtem ko kozorogu vlada muhasti Saturn. Intenzivno spolno privlačnost lahko preplavijo različni okusi. Za kompromis se morata oba maksimalno prilagoditi in obojestransko spoštovati. Lev je impulziven, medtem ko je kozorog praktičen in prizemljen. Vzpostavita prikrit boj za oblast, ki ga z razumevanjem zajezita, in lahko vzpostavita zmerno dobre odnose. Medtem imajo levi nadpovprečne voditeljske sposobnosti, so zelo odločni in samozavestni, pustolovci in inovatorji, ki se z vso svojo ustvarjalnostjo in izvirnostjo lotevajo neznanega. Ne bojijo se tveganja, ljubijo dogajanje in raziskovanje novih obzorij. Dinamični so v besedah in dejanjih. Za stabilen odnos med njima bo potrebno veliko popuščanja in strpnosti, ki pa se na daljše obdobje težje doseže. Dobra kombinacija!

LEV IN VODNAR

Med vodnarjem in ognjenim levom vzklije divji požar. Sonce je središče našega sistema, vladar srca in lev je pod njegovim okriljem. Prav zato se lev ponaša z zvestobo. V ljubezni je goreč in pripravljen žrtvovati se, vendar ne posebno ustvarjalen, želi pa biti venomer v središču pozornosti. Vodnarjeva planeta, ekscentrični Uran in Saturn, omogočata, da je izviren, ustvarjalen v vseh pogledih. Med njima je odlično prijateljstvo. V partnerstvu izstopajo ego konflikti, kar pa na njuno srečo pogosto rešuje globlja povezanost. Vodnar prinaša v odnos hladnejšo, bolj intelektualno kakovost, ki jo Lev občuduje, enako tudi Vodnarjev razum in obsežnost interesov. Imata različne poglede na pomen neodvisnosti, za Vodnarja to pomeni svobodo za raziskovanje novih obzorij.

LEV IN RIBI

Riba je znak vode, elementa, v katerem živi. Ima zelo krhko in čustveno naravo. Ni ravno odločna in marsikdaj se pusti nadvladati, kar pa levu zelo ustreza. Pasivnost in romantika združita oba v pestro razmerje. Sonce, vladar leva, sproščeni Jupiter in sanjavi Neptun pa imata pod svojim okriljem ribico in ta kombinacija med partnerjema lahko ustvari zelo visoko temperaturo. Spadata med dobre ustvarjalce, skupaj gojita ljubezen do fotografije in glamurja. Lev je najbolj srečen, če je v središču pozornosti, zato ga mora riba sprejeti kot aktivnejšega in bolj uspešnega ter samozavestnejšega. Lev stoji trdno na tleh, bolj zaupa glavi kot srcu, ribica pa razmišlja bolj neodgovorno in čustveno. Med levom in ribicami se vzpostavi zelo težka tekma za obstoj. Njuna skupna pot bi terjala ogromno kompromisov, več kot lev zmore. Kljub velikodušnosti obeh sta znaka nekompatibilna.

horoskop.si

ali 11 dobrih in slabih lastnosti leva