Strelec spada med najbolj svobodna in optimistična znamenja

Strelec je tretji ognjeni znak, ki mu vlada planet Jupiter. To so razgledane in radovedne osebe, ki jih v življenju vodi precejšen optimizem. Lahko pa se zapletajo v spore zaradi nepotrebnih malenkosti, ki slabo vplivajo na njihov duhovni mir.

Strelec spada med najbolj svobodna in optimistična znamenja (foto: pexels) pexels
21. 11. 2021

Skozi življenje se prebijajo s šalo in iskrivim humorjem. V družbi s strelcem vam ne more biti dolgčas. Z dobrodušnostjo pozitivno vplivajo na vse navzoče in večkrat držijo pokonci celo družbo. V svojem navdušenju gredo včasih predaleč. Zaslepljeni od morebitnih uspehov svoje delo opravijo površno in neodgovorno. Strelec se vedno znajde in poišče pot iz kakršnegakoli bolezenskega stanja. Pri tem je nemočen le, ko ima psihične težave ali pa ko ni v ravnovesju. V nasprotju z drugimi ima njihovo znamenje mitološki pomen. Njihov moto je filozofiranje, ki jih večkrat reši iz zagate. Ni pomembno, ali so kot divji konj ali kot zamišljeni modrec, ne marajo kompliciranja in načrtovanja. Trudijo se, da v življenju vse poteka spontano. Najbolj so zadovoljni, če so lahko sami krojač svojega življenja.

Razmišljajo o smislu življenja

K človeku pristopijo izvirno, vsako vnovično srečanje pa je zanje nov izziv, tako kot vse življenjske okoliščine. Strelcem zameri le redkokdo, saj so zaradi širine duha, smeha in dobre volje, hudomušnih pogledov in ljubezni do ljudi nadvse privlačni. Strelci radi sledijo modi, predvsem zato, ker ne bi radi eksperimentirali in pri tem zgrešili, pa tudi zato, ker jim ugaja, če so v središču pozornosti. Radi kupujejo oblačila pomembnih znamk. Čeprav zaradi vihravega življenja potrebujejo oblačila, ki jim omogočajo gibanje, se radi oblačijo elegantno, a s športnim pridihom. Znajo razlikovati med znanjem in modrostjo, svoja spoznanja pa plemenito predajajo naprej in širijo na druge.

Njihova filozofija se ukvarja z vprašanjem smisla življenja. Strelci se sprašujejo, zakaj so tukaj in kakšen je smisel njihovega življenja. Njihova želja po gibanju in svobodi, po širjavah in daljavah se ne kaže le v obliki potovanj in potepanja po svetu, ampak tudi v nabiranju življenjske filozofije in znanja. Strelce odlikuje ljubezen do narave in ljudi, pomembni pa so jim tudi iskanje višjega smisla ter razvijanje in širjenje idej. Strelce bi lahko označili kot umirjene kolerike.

Niso pretirano ambiciozni

Želja strelcev po odkrivanju novega se kaže tudi v njihovi kuhinji in odnosu do hrane. Pogosto zbirajo kuharice z vseh koncev sveta, na svojih potovanjih pa obvezno zaidejo v gostilne, v katerih ponujajo domačo kuhinjo in lokalne specialitete. Pri okusu ne poznajo meja, zato okušajo hrano, ki je za navadne zemljane precej eksotična. V njihovem domovanju obvezno najdemo hišne ljubljenčke. Svobodnjaški slog se kaže tudi pri služenju in zapravljanju denarja, kar zanje sploh ni težko, saj se vsega lotevajo z optimizmom. Prepričani so, da je sreča na strani pogumnih. V denarju vidijo predvsem sredstvo osvoboditve, ki jim ponuja svobodo gibanja, z njim si kupujejo zabavo in življenjske radosti.

Strelci pogosto podarjajo denar za dobrodelne namene, izrazito neurejeni pa so pri plačevanju računov in knjigovodstvu. Na poslovnem področju potrebujejo izzive, zato se morajo izogibati enoličnim poklicem. Ne prenesejo majhnih zaprtih prostorov, pisarn in natlačenih delavnic. Niso pretirano ambiciozni, zanje je pomembneje, da so zadovoljni in da jih delo veseli, pri čemer želijo koristiti drugim. Strelci so v nenehnem gibanju in ne marajo utesnjenosti, zato med predstavniki zodiakalnih znamenj, ki ne marajo zakonskih vezi, zasedajo prvo mesto. Po statistikah je med neporočenimi ljudmi največ strelcev, če pa se že odločijo za zakonski stan in družino, pa s tem vsaj zelo dolgo odlašajo.

Strahovi

Strelec spada med najbolj svobodna znamenja, zato ga je zelo strah obveznosti. Takšnih in drugačnih, tudi če je zaradi tega, ker ne sprejme odgovornosti zanje, prisiljen funkcionirati v slabših oz. težjih razmerah. Če ima več denarja, ga je strah, kako bo potem, ko ga ne bo več imel. Njegov strah je tudi strah pred neuspehom.

Hujšanje

Za aktivne strelce so najprimernejša živila, bogata z vitaminom C. Na jedilniku naj bo večkrat prisotna zelenjava, recimo paprika, kumare, paradižnik, beluši in brokoli oziroma sezonska zelenjava. Ker se nagibajo k pretiravanju, bi se morali naučiti zmernosti pri uživanju hitre hrane, ki naredi ogromno škode in poruši ravnovesje v telesu. Omejiti pa bi morali tudi sladkarije in gazirane pijače ter jih zamenjati z vodo.

Ujemanje

Pustolovski strelec in mladostni duh ovna se odlično ujemata, lahko sta tudi zelo dobra prijatelja, ljubimca in imata veliko skupnega. Oba sta ognjeni znamenji in plamen želja gori vedno svetlo nad njima. Imata veliko skladišče energije, ki ju povezuje. Razlike v mnenjih ne trajajo dolgo. Oven počasi prevzema pobudo in je najbolj ambiciozen znak, poln novih idej, in strelec se z veseljem pridruži skupnim avanturam. Imata veliko skupnih interesov in sta podobni osebnosti, njuno skupno druženje je vedno zabavno. Zelo dobro se ujameta v entuziazmu, energiji in skupni življenjski poti. Njuni skupni interesi in podobna značaja naredijo strelca in ovna za eno od najboljših kombinacij za dolgotrajno razmerje in skupno življenje. Popolna kombinacija!

Strelec in vodnar sta ustvarjalen in edinstven par. To partnerstvo je neovirano, združujejo ju vodnarjevi ideali in strelčevo znanje. Njuna zveza je vselej zanimiva in z romantičnim pridihom harmonije v odličnem prijateljevanju. To omogoča pravo komunikacijo in resnično razumevanje drug drugega. Oba znaka sta idealistična in navdušena nad življenjem, skupaj premagujeta še tako močne nevihte. Kot par žanjeta v družbi pravo občudovanje. Ujame se tudi z dvojčkom, tehtnico in levom.

ON

Moški strelci so svobodomiselni in resnicoljubni ljudje, ki imajo svojevrsten smisel za humor. Če bo družbi, v kateri je strelec, tak humor všeč, ga bodo sprejeli za svojega. S humorjem se bo reševal tudi iz težavnih okoliščin, v katere bo prej ali slej zabredel. Strelec je v svojem bistvu odkrita in poštena oseba, ki ne trpi zahrbtnosti. Prepričan je, da je poštenje edina in prava pot za doseganje zastavljenih ciljev, zato sovraži laganje in prevare. Včasih mu zapeljevanje ravno zaradi tega dela velike težave. Ko je treba ženski pihati na dušo in ji govoriti sladke besede, strelec odpove. Zapleta se v dolge, nesmiselne stavke, ki žensko prej zmedejo kot prevzamejo. Zanima jih ogromno stvari, vendar se nobeni se posvetijo popolnoma.

ONA

Ženske, rojene v znamenju strelca, so izjemno optimistična bitja. V vsaki družbi so dobrodošle, saj prinašajo veliko dobre volje. Ne morejo dolgo zadržati na enem mestu, zato jih začne stalna družba kmalu dolgočasiti. Pri osvajanju nasprotnega spola strelke niso ravno najbolj spretne. Takoj ko spoznajo primernega kandidata, začnejo sanjariti in izgubijo stik z realnostjo. V službi imajo precej težav, predvsem z natančnostjo, ki ni njihova najmočnejša odlika. Izkoristijo vsako možnost za pobeg iz službe, za pogovore s prijateljicami. Moški, ki si bo za družico izbral strelko, naj pričakuje nenavadne predloge in razburljivo življenje.

horoskop.si

Preberite še: