10 stvari, ki ubijajo žensko energijo

18. 1. 2021
Deli
10 stvari, ki ubijajo žensko energijo (foto: pexels)
pexels

Ženske smo posebne prav zaradi naše feminilnosti. A veliko žensk danes tega dela sebe ne zna sprejeti. Tudi družba nas velikokrat sili v to, da zatremo ženske energijo. Preberite, katere stvari ubijajo ženskost in kako jo negovati.

Ženske naj bi bile ženstvene, takšna je naša narava. Toda svet nas pogosto prisili v to, da se navdamo z bolj agresivno, strogo, tekmovalno 'moško' energijo... Takšna energija pa odbija!

Če želite negovati svojo ženskost, se izogibajte naslednjim rečem:

1. Druženje z napačnimi ljudmi

Ženske bi morale ohranjati stike predvsem s tistimi, ki posedujejo veliko mero ljubezni in nežnosti. Ženske pogosto prevzamejo odrešiteljski duh in si želijo vsem pomagati, tudi tistim, ki jih za to ne prosijo. Bolj zdravo je, da se izogibajo nizkim vibracijam, ki jih motijo oz. jim brez potrebe odvzemajo energijo.

2. Pomanjkanje fizične aktivnosti in skrbi za lastno telo

Če ženska posveča pozornost svojemu telesu, krepi tudi duha. Če se ne giblje dovolj, energija ne more nemoteno teči čez njeno telo in to lahko prikliče tudi različne težave ali celo bolezni. 

3. Strah pred emocijami

Mnoge ženske verjamejo, da so samo pozitivna čustva dobra čustva in sprejeta. Da bi se morale vselej smehljati in delovati srečno. To ni niti ženstveno niti realno,  vsaka ženska je kdaj potrta, jezna, žalostna, razočarana itd. Negativno energijo in potlačena čustva je treba izraziti in transformirati. Vsaka ženska potrebuje vsaj eno osebo, kateri se lahko brez zadržkov izpove. Skrivanje čustev in izolacija ubijajo ženskost.

4. Pomanjkanje interesov

Da bi ženske ohranjale visok nivo energije, se morajo ukvarjati s stvarmi, ki jih imajo rade. Poleg otrok, partnerja in službe, potrebujejo čas zase in za svoje hobije. Ples, pletenje, pohodništvo, učenje tujega jezika … ni pomembno, kaj, glavno, da jih sprosti.

5. Pomanjkanje kreativnosti

Kadar ženska nič ne ustvarja, njena energija stagnira. Vse, kar počne z rokami, je na svoj način kreativno, pa naj gre za kuhanje, pospravljanje, vrtnarjenje ali slikanje. Ko ženska ustvari nekaj lepega, tudi sama postane lepa. Če ves dan poseda naokrog in se smili sama sebi, njen notranji jaz umira.

6. Vmešavanje in reševanje težav

Ženske navdihujejo, moški pa naj bi reševali probleme. Menedžment vseh okrog nje ji lahko posrka vso energijo, ker za to verjetno ne bo dobila občutka hvaležnosti, pa bo šlo tudi njeno počutje hitro po zlu.

7. 'Moška opravila'

Dandanes ženske opravljajo različne poklice, ki so bili prvotno rezervirani za moške. Ni vprašanje, ali to zmorejo, ampak kako zdravo je to zanje, saj ob takšnih aktivnostih lahko izgubljajo žensko energijo. To velja še posebej za službe, ki zahtevajo veliko fizično moč in kondicijo. V takšnem okolju so prisiljene igrati na karte moškosti, kar lahko slabo vpliva na njihovo resnično bit.

8.  Rivalstvo

Ženske danes med sabo pogosto tekmujejo, a to ubija njihovega duha. Potreba po tem, da se borijo ali nekaj dokazujejo, jih na (še posebej na dolgi rok) izčrpava. Vsaka ženska se mora zavedati, da je unikatna, pametna in lepa točno takšna, kot je. Vsakršno primerjanje nikakor ni ženstveno!

9. Pomanjkanje prijateljskih stikov

Ženske so naravne govorke in potrebujejo prijateljice, s katerimi lahko razpravljajo. S tem pridobivajo in si izmenjujejo moč.

10. Pomanjkanje časa zase

Ženska si mora znati razporediti dan tako, da vedno ostane nekaj časa za stvari, ki jih počne v samoti. Potrebuje svoj prostor in čas zase, pa naj gre za branje ali za urejanje nohtov. Za to se ji ni treba opravičevati ali ji karkoli razlagati. Če ji takšnega časa primanjkuje, se mora naučiti postavljati meje.

Drage ženske, negujte in spoštujte svojo energijo. Ne trudite se, da bi bile nekaj, kar niste. Sprejmite svojo čutnost in nežnost – to je najboljše orodje. Svet vas potrebuje!

Zavedajte se, da ste močne, inteligentne in da ogromno prenesete – vprašajte pa se, kaj je vredno vaše energije. Ni vam treba tekmovati z moškimi, obe energiji sta dragoceni in potrebni v naših življenjih. Ostanite v ravnovesju in imejte se rade!

vh

Vir: Soul Travel Rules

Preberite še:

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu