3 vrste ženskih orgazmov

13. 8. 2022
Deli
3 vrste ženskih orgazmov (foto: profimedia)
profimedia

Zapis iz knjge Priročnik za razsvetljen seks, avtorja Davida Deida, provokativnega učitelja našega časa. Vedno znova revolucionira način, kako rastemo moški in ženske, duhovno in spolno. 

Medtem ko večina moških med ejakulacijo izgubi energijo, se med orgazmom mnogim ženskam energija dejansko poveča in teče bolj svobodno. To pomaga njihovim srcem, da se širše odprejo. 

Tako kot se moški lahko naučijo pretvarjati orgazme z ejakulacijo v notranje pomlajevalne orgazme, se tudi ženske lahko naučijo uravnavati svoje orgazme tako, da se razcvetijo v vse globlje odpiranje pomlajevalne blaženosti. 

Za kultiviranje razsvetljenega seksa je koristno, da poznamo vsaj tri vrste ženskih orgazmov: klitoralni, vaginalni in orgazem materničnega vratu. Večina žensk in moških pozna le klitoralni orgazem, ki je razmeroma površinski užitek, hiter in hipen drget. Brez poznavanja orgazmov v nožnici in materničnem vratu številne ženske ostajajo nezadovoljene, ne da bi sploh vedele, zakaj. To nezadovoljstvo se odraža tudi zunaj seksa. Ženska lahko čuti nekaj, kar manjka v njenem srcu. Morda čuti praznino, hrepenenje, ki se ga njen moški ne more niti dotakniti, četudi se morda trudi. 

Brez globljih doživetij vaginalnih orgazmov in orgazmov materničnega vratu se žensko telo morda ne bo nikoli počutilo popolnoma prevzeto in vzburjeno zaradi moške ljubezni, ki prodira v srce njenega bitja. Morda bo čutila njegove poskuse ljubezni. Morda bo čutila njegovo skrb in naklonjenost. Toda njena globina čaka na poln razcvet. 

V svojem neizpolnjenjem hrepenenju lahko ženska temačno sanja o globoki penetraciji... Ženska lahko leta in leta prenaša nesposobnost svojega ljubimca ali lastni strah pred popolnim odpiranjem. Sčasoma, ker je bolje kot nič, se zadovolji z rutinskim seksom. Zadovolji se z malo ustnic in jezika med nogami, s penisom ali z dildom, ki vanjo vstopi za deset minut "porivanja". A nikoli ni dovolj.

Ne glede na to, koliko klitorisnih orgazmov ima, ko njen ljubimec zaspi po spolnem odnosu, ostane globoko nedotaknjena. Zaveda se, da je seks lahko več kot to. Pa vendar ne ve, kako in kaj storiti, da to dobi. 

Sčasoma bo morda obupala, da bo kadarkoli izkusila tak seks. Morda bo začela sovražiti moške, te majhne moške, neumne moške. Morda bo krivila samo sebe in se prepričala, da ona seksualno ni vredna, ne pa da je tak njen partner. Živela bo s simptomi nezadovoljenega ženskega bistva, ko se bo pritoževala nad partnernjem ali ko bo depresivna zaradi lastnega primanjkovanja. 

Včasih njen občutek nazadovoljenosti ni povezan z orgazmom. Včasih manjka zgolj globina srca. Toda včasih hrepeni tudi telo. Za mnoge ženske so vaginalni in maternični orgazmi fizični ključ do bolj polnega čustvenega in duhovnega sprejema ljubezni. 

Vsaka ženska je drugačna. Vse ženske niti ne potrebujejo orgazmov ali si jih sploh ne želijo. Poleg tega se vsaka ženska iz dneva v dan in iz trenutka v trenutek razlikuje po svoji orgazmični odzivnosti. Veliko je odvisno od razpoloženja, zaupanja in posebne teksture ljubezni, ki jo ustvari edinstvena kemija med ljubimcema.

S pozornostjo na ta opozorila - pa tudi na dejstvo, da sem moški in nisem sposoben pojasnjevati prefinjenjosti (ali pa tudi ne-prefinjenosti) ženskih orgazmov - prosim sprejmite približke, ki so predstavljeni v tej knjigi, kot smernice za vaše lastno raziskovanje. 

Iz knjige: Priročnik za razsvetljen seks, David Deida, založba Chiara

Knjigo lahko naročite TUKAJ.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk