Privoščite si 5-minutno oceansko meditacijo

Privoščite si kratko meditacijo, s katero pripeljete košček oceana k sebi.

Privoščite si 5-minutno oceansko meditacijo (foto: profimedia) profimedia
19. 8. 2022

Si tudi vi želite potopiti globoko v ocean, se sprostiti in za nekaj trenutkov odmisliti skrbi? Privoščite si kratko oceansko meditacijo, ki je primerna tako za začetnike, kakor tudi za izkušene.

Zraven lahko poslušate glasbo:

Meditacija poteka tako:

1. Najprej se sprostite. Namestite se v udoben položaj, zaprite oči in začnite počasi in globoko dihati. Ob počasnem vdihu zrak pripeljite v trebušno votlino, od izdihu pa jo maksimalno izpraznite. Eno dlan položite na trebuh in nekaj časa opazujte, kako se ta ob dihanju premika.

2. Predstavljajte si, da sedite na dnu oceana. Občutite mehek pesek in okoli sebe vizualizirajte čudovite školjke ter mirno plavajoče ribe vseh barv.

3. Osredotočite se na svoje telo. Vsakemu delu namenite nekaj trenutkov. Začnite pri prstih na nogi: opazujte jih in jih zavestno popolnoma sprostite. Nadaljujte navzgor: gležnji, noge, trup, ramena, roke, obraz, čeljust... Postopno sprostite prav vsak del svojega telesa.

4. Če vas med sproščanjem prešine kakšna skrb ali težava, si predstavljajte, kako vaša misel postane vodni mehurček, ki odplava stran od vas.

5. Ko ste pripravljeni zaključiti z meditacijo, počasi odprite oči in se z večjo sproščenostjo podajte v nove izzive.