5 načinov, kako se bolje povezati s seboj

Zaupanje vase igra ogromno vlogo pri osebni rasti, a včasih sebe tako zanemarimo, da se težko slišimo. Preverite, kako se bolje povezati s svojo intuicijo.

5 načinov, kako se bolje povezati s seboj (foto: Profimedia) Profimedia
19. 3. 2022

Opazujte svoje telo

Čim bolj pozorno opazujte, kako se vaše telo odziva v različnih dnevnih situacijah. Kako se odzove takrat, ko vam sodelavec nekaj pove in kako takrat, ko dobite sporočilo od bližnjega? Vsa opažanja si lahko tudi beležite in se tako postopoma bolj povezujete s seboj. 

Čas zase

Vsako jutro si vzemite nekaj časa zase. Tudi če se vam mudi v službo, je dovolj le nekaj minut. Zaprite oči, globoko dihajte in opazujte, kako se počutite. Če imate možnost, vajo ponovite večkrat v dnevu.

Dihalne tehnike za dni, ko ste pod stresom

Opazovanje čutov

Večkrat v dnevu se ustavite in osredotočite na različne čute: katere zvoke slišite v tem trenutku? Kaj vohate? Kaj zmorete otipati v svoji okolici? Za začetek si vajo poenostavite tako, da imate zaprte oči. Ko imate odprte oči, pa opazujte podrobnosti predmetov in naštejte, kaj vse vidite. 

Sprejemanje odločitev

Preden sprejmete neko odločitev, prisluhnite svojemu telesu. Kaj se dogaja ob misli na možne rešitve? Ob kateri se vaše telo najboljše odzove?

Postavljanje mej

Prisluhnite sebi in recite "ne" takrat, ko to čutite. Ne zanemarjajte svojih potreb zato, da bi ugodili drugim. Postavite sebe in svoje počutje na prvo mesto.