Bo v letu 2021 vse v redu?

15. 12. 2020
Deli
Bo v letu 2021 vse v redu? (foto: pixabay)
pixabay

Pomembna stvar, katero bi bilo dobro, da vsaj približno osvojimo do konca leta ter o njej razmišljamo je – kako imeti popolno zaupanje, da bo vse v redu, da je vedno bilo in vedno bo. Da je vse točno tako, kot mora biti. Da je za vse poskrbljeno.

Če imamo zaupanje v življenje... v širno vesolje, katerega del smo, hkrati pa se zavedamo svoje odgovornosti, svobodne volje in delujemo z ljubeznijo - potem so vse skrbi odveč!

Čemu nam sploh služijo skrbi in strahovi? Razen tega, da se z njimi hrani naš ego? 

Tudi znanstveniki so odkrili, da se 91 odstotkov naših skrbi v resnici sploh ne uresniči! Pri preostalih 9 odstotkih pa razplet ni tako dramatičen, kot ga pričakujemo.

Če pogledate preteklost, mar ni imela vsaka stvar svoj namen in lekcijo, da vas nekaj nauči in popelje do določene točke? S časovne distance skoraj zagotovo ugotovite, da se vse zgodi z namenom. Torej so skrbi odveč, saj smo vedno v situaciji, ki jo v tem trenutku potrebujemo. 

Kako se torej zares naučiti zaupanja, da bo v novem letu vse v redu?

 1. Imejte okviren načrt, a ne zataknite se v pričakovanja

Želje, cilji in načrti so super vodilo, da nas motivirajo, da nekaj dosežemo. Naredite si načrt, kaj želite v letu 2021, na čem želite delovati in čemu slediti. Prosite vesolje, da vam pomaga, in zaupajte, da vam bo, ČE so vaše želje resnično na mestu in v vaše najvišje dobro. Dopustite, da morda vaše ideje niso vedno usklajene z vami in vašo potjo, morda pripravlja življenje za vas še nekaj boljšega, nekaj, o čemer se vam niti ne sanja. Brezskrbno deskajte na valovih življenja. Dopustite, da ni vedno vse tako, kot se si zamislili. Morda mislite, da bi morali imeti določeno službo, partnerja, da bi morali nekam iti, pa se to ne izide. Je že prav tako. Zavedajte se, da je pamet vesolja večja od vašega uma.

2. Aktivirajte se

V novem letu bo vse v redu, a zgolj, če boste aktivni ustvarjalci. Saj veste, da nič ne pade iz neba? Nove priložnosti (redko) potrkajo na vrata same od sebe, ko ležerno ležite na kavču. Zato maksimalno v akcijo in vesolje vas bo lahko podprlo. 

3. Pojdite s tokom

V redu je tudi, če ne veste točno, kam greste... Veste pa, da ste na poti in sledite toku ter šepetu srca.

4. Dojemite lekcije, ki vam jih daje trenutek

Vedno naj bo nekje v ozadju prisotna misel: "Kaj se moram naučiti iz trenutne situacije?" Lažje boste vzpostavili zaupanje v življenje, če boste v vsaki situaciji prepoznali njen namen. Sicer se boste vrteli v krogu ponavljajočih se situacij.

5. Opazite majhne čudeže

Še vedno ne zaupate, da je za vse poskrbljeno? Ste že kdaj "naključno" naleteli na človeka, o katerem ste nedolgo nazaj razmišljali, dobili v dar nekaj, kar ste potrebovali ali našli točno to informacijo, ki ste jo potrebovali? Življenje vedno poskrbi za sinhronosti, ki jih potrebujete. Opazite jih.

Bodite odprti za čudeže - majhne in velike.  

6. Vse se zgodi ob svojem času 

Vesolje bolje ve, kdaj je pravi čas, kot vi. Vsakdo bi rad vse postreženo na pladnju še to sekundo, a nekatere stvari potrebujejo svoj čas, da se vzpostavijo vsi potrebni pogoji. Bodite potrpežljivi. 

7. Bodite brez dvomov

Pomembno je, da resnično zaupate, da je za vas poskrbljeno in ne dvomite! Takoj, ko se prikradejo dvomi, povzročijo motnje. Če zaupate – resnično zaupate, da bo vse v redu - tako tudi bo. 

8. Ljubezen privlači ljubezen

Če boste delovali z ljubeznijo in ne s strahom in skrbmi, boste dobili povrnjeno ljubezen. In to je vse, kar človek potrebuje, kajne?

Vsakega izmed nas kdaj popadejo strahovi in skrbi, a potrudimo se, da se ne ujamemo predolgo v zaskrbljujočih mislih in strahovih. V tistem trenutku globoko vdihnemo in izdihnemo ter si rečemo: VSE JE IN BO V REDU. Imamo moč, da ustvarjamo boljše in življenje nas pri tem podpira.