APRIL bo mesec prečiščevanja preteklosti

Pred nami je izvrstna priložnost ozdravljenja podzavestnih vzorcev, za katere se niti ne zavedamo, da jih imamo.

APRIL bo mesec prečiščevanja preteklosti (foto: pexels) pexels
29. 3. 2021

Ozirali se bomo za vsaj 18 mesecev ali let nazaj. Možno je, da bomo stereotipi in predsodki, povezani z našimi predniki in družbo, v kateri živimo, glasnejši. Jim boste podlegli?

PRETEKLOST NAJ NE BO PRIHODNOST

Zdelo bi se lahko, da se s težavami spopadamo na sila zastarel način. Časi, ljudje in energije se spreminjajo. Obdobja, ki na plano pritegnejo izzive preteklosti, spomine in pa stisko, katero smo menili, da smo presegli, niso namenjeni ponavljanju venomer istega. April prinaša možnost bolj treznega pogleda na tisto, kar sodi v preteklost. Ko smo vpeti v situacijo, včasih težje racionalno presojamo. Zdaj je čas, da morda spremenimo mnenje o sebi ali okoliščinah preteklosti, nikakor pa ni čas, da bi jih ponavljali. 

ZAPRITE VRATA IN ODKORAKAJTE

Ko odidemo od doma, zaklenemo vrata in odkorakamo. Včasih naši zaključki niso zaključki, so le bolj kot ne premor med podobnimi epizodami. Življenje ni nanizanka, v kateri se vedno znova srečujemo z istim zmajem ali nepridipravom. Kaj se venomer ponavlja v vašem življenju? Vzemite si čas za odgovor, in preglejte tako odnose, kot zdravstvena stanja, počutje, doseganje ciljev, duhovno rast in razvoj osebnosti. Kaj se zadnjih nekaj let vedno znova pojavlja?

ZDRAVLJENJE PRETEKLOSTI

Prvi korak je ozaveščanje. Nihče izmed nas ni popoln, vsi delamo napake in vsi nosimo v sebi rane, ki niso pozdravljene tako na ravni posameznika, torej mi sami, kot na ravni družbe, torej kolektivne zavesti. Dogodki zadnjih let in predvsem letošnjega leta so namenjeni streznitvi. Kot človeštvo smo še vedno na poti učenja. Rasizem je še vedno zelo prisoten, prav tako zatiranje drugačnosti, pohlep itd. Na globalni ravni je skrajni čas za spremembo, za katero pa smo potrebni vsi. Kolektivne zavesti ne bodo dvignili drugi, ampak mi kot celota. Del kakšne celote želite biti? Kakšnega sveta si želite?

PRIČNE SE PRI NAS SAMIH

V vsakem trenutku imamo moč. Imamo moč izbire, kakšen človek želimo biti, ne glede na okoliščine ali krivico, ki bi se nam godila. Bomo spustili nivo sebe, ali ga kljub vsemu ohranili? Provokacije, katerih boste deležni, preskušajo ravno to. Raven vaše lastne suverenosti, korektnosti in dostojanstva. Medtem ko pijemo kavico in sedimo na kavču, ne moremo spoznavati svojih globin in temnejših plati. Za to so potrebni sprožilci in v zadnjem času jih je veliko. 

PRIČAKOVANJA, DA ALI NE?

So pričakovanja resnično zgrešena? Mnogokrat slišimo, da naj bi v odnose stopali brez pričakovanj in zahtev. Svetujejo nam naj jih celo spustimo. Kaj s tem v resnici sporočamo? Kadar mi sebe ne spoštujemo dovolj, da bi pričakovali spoštovanje druge osebe, kaj s tem sporočamo? Kadar sebe ne ljubimo dovolj, da bi pričakovali ljubezen druge osebe, kaj s tem sporočamo? Če se sami ne bomo postavili za sebe, se nihče drug ne bo. Nimamo pravice nikogar spreminjati niti izsiljevati tega, česar si želimo. Magični trik ni v tem, da dosežemo spremembo ali nekaj od druge osebe. Ključ leži v tem, da spremenimo od koga to pričakujemo. Slepa oseba ne more videti barv, nagec nam ne more podariti srajce. Kadar vztrajamo, ko je očitno, da nam druga oseba ne zmore dati tistega, kar potrebujemo, smo mi tisti, ki se moramo odločiti ali bomo vztrajali in bili seveda vse bolj prazni in žalostni, ali bomo to, kar potrebujemo sprejeli od nekoga drugega. Pomembno je, da ne nižamo svojih standardov.

FIZIČNO TELO JE POMEMBNO

Število 4 povezujemo s fizičnim telesom, zdravjem, elementom zemlje in  zdravljenjem v obliki padarstva. Opazujte svoje telo. Kaj vam sporoča? Opazujte svoj dih. Kak dihate? Hitro, umirjeno, plitko, glasno… Kako spite? Kako se prehranjujete? Katera hrana vas krepi in po kateri ste utrujeni? Zdaj je čas za uvajanje bolj zdravih navad in načina življenja. To vključuje prehrano, gibanje, spanje in umske navade, miselne vzorce, način čustvovanja, duhovni pristop k življenju in vsakodnevnemu stresu. 

SPREJEMAMO POMEMBNA SPOROČILA

Aprila bomo sporočila sprejemali preko počutja in na nek način povezana z zdravjem. Bodite pozorni na prebliske, ki bi lahko izvirali iz strahu, predvsem pa na odzive, ki se nekako ne zdijo vaši. Marsičesa smo se preprosto naučili in se tako odzivamo. April bi lahko tako primerjali z inventurnim popisom lastnih zapisov: kateri so vaši in kateri so dodani?

Rodimo se kot nepopisan list papirja. A tako kot je v vsaki knjigi predgovor, ki ga običajno pripravi nekdo drug in ne avtor sam, je tudi v življenju podobno. Rodimo se nepopisan list papirja, na katerega sprva pišejo naši starši in okolica.

Morda pa je čas, da zapise spremenite, morda kako stran celo iztrgate iz knjige?

Z Ljubeznijo za vas, Lili Sorum

www.lili-sorum.com