Sreda (16.6.): Kaj početi danes, da boste usklajeni z energijo dneva?

Astro napoved za sredo, 16. junij. 

Sreda (16.6.): Kaj početi danes, da boste usklajeni z energijo dneva? (foto: shutterstock) shutterstock
16. 6. 2021

Sreda je Merkurjev dan. Luna pa je danes v Devici. In ravno Merkur je tudi njen vladar. Merkurju trenutno "dogaja na polno". Počasi zaključuje svojo retrogradno vožnjo (22.6.) in je od danes do naslednjega tedna (torka) malce nemiren.

Danes nas luna na trenutke zaziblje. Po eni strani bi rada vse oddelala, na drugi strani pa jo nenehno nekaj moti.

Danes je možnih veliko napak. Ne nujno tvojih, morda jo nekdo drug naredi, pa moraš ti popravljati. Morda želiš imeti vse pod nadzorom, pa pregleduješ, da ni kje kakšne napake. 

Še vedno velja tisti del, ko nekaj bi, pa ne moreš, ker te vleče v počitek. Je pa res, da lahko danes za odtenek boljše funkcioniraš, če se le ne zatikaš v podrobnosti, ki te motijo.

Luna sproži delovno energijo, želi, da danes počneš nekaj funkcionalnega. A po drugi strani Saturn in Uran še vedno malo bremzata zadeve, ker prvi te želi nečesa naučiti, vendar počasi. Drugi bi pa kar na hitro, da se vse uredi. Merkur pa ne ve ali bi šel naprej ali nazaj in kar malce obstoji. Tako nekak se lahko danes in jutri dogaja tudi z nami. 

Pa ne pozabiti, da je boljše biti pet minut prej nekje kot pet minut prepozno, saj so zamude danes mogoče, tako da potrpežljivo z živčki.

Če pa uspemo uskladiti malo dela in malo počitka... predvsem, če v tem počitku pustiš misli na pašo in se prepustiš duši, intuiciji, te lahko energija lepo popelje skozi dan.

Sedaj sta dobra dva dneva za opravke v vrtu, za nabiranje zelišč za čaje in razne čarobne esence, tinkture ... Tudi dober dan, da se posvetiš svojemu telesu preko nege do gibanja.

Luna v Devici vpliva tudi na črevesje in vranico, zato je dobro dodati dosti zelene barve v prehrano, pa rumene tudi, kakšen dober probiotik, da črevesna flora deluje nemoteno.

Ker pa je Luna v fazi polnjenja in se čez sedem dni tudi do konca napolni, sporoča ravno skozi notranje organe, da ne pretiravaj s hrano. Kakšna zelenjavna enolončnica, solate, kuhana zelenjava... Zakaj takšen poudarek na vse to? Zato, ker so energije nekoliko stresne in si s pomočjo prehrane lahko zelo učinkovito pomagamo. Na ta način dovajamo prepotrebno lahkotnost v misli in v telo.

Stroji in tehnika danes lahko malce hecajo. Namesto da se jeziš, si ravno takrat vzemi nekaj minut počitka in mogoče v tišini pride zamisel, ki te pelje v rešitev.

Marsikoga lahko povleče v sladko razvajanje, najbolje je, da se sladko predaš užitkom življenja, predvsem tistim, ki te izpolnijo z radostjo. 

Sonja Šmit

Poglejte si še: