Bolezni izhajajo iz blokade v naši psihi

Bolezni izhajajo iz blokade v naši psihi in se najprej manifestirajo kot neravnovesje na energetski ravni, kot notranji nemir in nespokoj. Če te prve subtilne znake in klice po spremembi namenoma ali nevede spregledamo, se neravnovesje preseli na fizični nivo, kjer povzroči bolezen/poškodbo tistega dela telesa, ki energetsko ustreza psihičnemu neravnovesju/blokadi. 

Bolezni izhajajo iz blokade v naši psihi (foto: profimedia) profimedia
5. 11. 2022

Pomembno je, da se zavedamo, da so bolezni metafizičnega izvora, ter prenehamo zdraviti simpotme in začnemo z zdravljenjem vzrokov.

Dihalni sistem

Težave z dihanjem v splošnem pomenijo ne živeti v skladu s svojimi željami, prilagajanje drugim, ki naših prizadevanj ne opazijo/ne spoštujejo, občutek močnega pritiska, občutek zadušljivosti. 

Astma pomeni nesposobnost samostojno dihati, potlačen jok, potlačena radost in uživanje življenja. Delovanje v skladu s pričakovanji staršev, proti svojim lastnim interesom.

Težave s sinusi pomenijo neizraženo jezo na določeno osebo, občutek preobremenjenosti, strahu pred prihodnostjo. Slaba samopodoba in samozavest. Nezmožnost osvoboditi se starih vzorcev. Ne vedeti, v katero smer kreniti, da bi rešili težavo. Potlačeno žalovanje in nepretočene solze. Potreba po spuščanju blokad in osvoboditvi. 

Bronhitis pomeni, da moramo nekaj odvreči iz svojih prsi. Potreba po opuščanju. Občutek, da nas nekdo zatira. Potreba po izražanju čustev, po eksternalizaciji nečesa, kar predolgo potlačujemo. Občutek, da ne živimo v skladu s samimi sabo. 

Kardiovaskularne bolezni

V splošnem pomenijo pomanjkanje radosti, občutek velike izgube, pomanjkanje izražanja ljubezni in radosti z drugimi ljudmi.

Srčni napad izraža blokirano energijo radosti, ne živimo svojega poslanstva, blokiramo svoje življenje.

Anemija pomeni težave z moškostjo - rdeče krvničke imajo agresivno funkcijo, saj transportirajo kisik po telesu.

Anevrizma pomeni prepad med moškimi in ženskimi energijami. Blokada med moško in žensko stranjo partnerja, sebe ali otroka. Jeza na mamo ali očeta. 

Visok krvni pritisk pomeni povečan pritisk/stres v življenju, neizraženo jezo, občutki niso izraženi, naraščanje notranjega pritiska.

Nizek krvni pritisk pomeni odpor proti popolnem vstopanju v življenje brez strahu. Notranja šibkost in želja po umiku, nezmožnost samostojno stati, ne da bi se počutili omotične ali preobremenjene.

Prebavni sistem

Žolčni kamni pomenijo zagrenjenost, težke misli, obsojanje, ponos, zamero. Nismo pripravljeni spustiti občutka, da smo ujeti. Poskušamo ugoditi drugim, vendar smo zaradi tega zagrenjeni. 

Težave z želodcem pomenijo nezmožnost prebaviti nove ideje; prežvekovanje idej v umu; podaljšana negotovost; občutek pogubljenosti, neprilagodljivosti, odpora, preveč občutljivosti. Strah pred novim, nezmožnost razumevanja.

Kronova bolezen/kolitis pomeni neprilagodljivo mnenje, strah pred opuščanjem stvari iz preteklosti. Krčevito oprijemanje starih prepričanj in idej, ki vzbujajo občutek strahu in krivde. Negotovost, strah in živčnost ob soočanju z neznanim, močno prepričanje, da nismo dovolj. Kaj nas izkrivlja in izvija? 

Hemoroidi pomenijo, da želimo predati neko znanje, vendar smo prepričani, da ne bo dobro sprejeto. Krvavitev zaradi jeze. Oklepati se jeze se kopiči v jetrih. Poskušamo izsiliti nekaj na nekem področju v življenju.

Rak

Rak v splošnem pomeni dolgotrajno bolečino, zamero, ki odžira telo od znotraj. Globoka skrivnost ali žalovanje, ki se zažira v naše bitje. Nosimo neizraženo sovražnost, nesmiselnost. Zadnji poskus, da bi začeli ljubiti. 

Rak na dojki pomeni, da ne častimo svoje ženske, negujoče strani. Ne želimo negovati ali nimamo priložnosti, da bi negovale. 

Možganski tumorji pomenijo, da je uničen naš najgloblji vrednostni sistem. Naš duhovni sistem je spodkopan, povezava z "višjim" je prekinjena.

Rak na modih pomeni potlačevanje kreativne sile v svoji osebnosti. Skrajno vzhičenje ali depresivnost glede ustvarjalnosti, še posebej spolne ustvarjalnosti. Skrajni strah ali krivda glede spolnega izražanja ali potlačevanja. 

Levkemija pomeni prekinjeno vez z ženstveno platjo. Težave z ženskostjo. Jeza ali zamera proti ženskosti. Licemerna ženska oseba. 

Skelet

Osteoporoza pomeni stanjšan pretok življenjske energije skozi kosti zaradi vdanosti v usodo, ker smo vrgli puško v koruzo. Nerazrešeni družinski odnosi. 

Artritis pomeni kritičnost, minevanje, togost, globoko upiranje, strah pred gibanjem. Preveč kritičen odnos in zamera proti neki osebi in njenim dejanjem do nas, kar se izraža skozi venenje radosti in hvaležnosti. Upiranje in otrdelosti v odnosu do življenja in izražanja občutkov. Neizražanje naših globokih čustev. Jeza, razdraženost ali frustracija do sebe ali nekoga drugega. Neprilagodljivo razmišljanje. Okorni sklepi postanejo neuporabni, saj izgubijo svoj namen, ki je gibanje. 

Glavoboli pomenijo neizražanje, samokritičnost, strah, razvrednotenje sebe. Ne maramo biti vzpodbujeni. Upiranje toku življenja in izražanju. Notranji konflikti glede tega, kaj naj rečemo, naredimo, dosežemo. 

Bolečina ali poškodba križnega dela hrbta pomeni, da so naše najpomembnejše vrednote ogrožene, na primer družina, finance, odnosi. 

galaxyhealing.com.au

Tekst uporabljajte zgolj kot pomoč in navdih - vsak človek ima povsem svoje specifične situacije in svoje kompleksne razloge.