Nehajte verjeti TEM lažem, če želite bolj srečno življenje

Kako zaživeti bolj polno življenje? Za začetek si nehajte govoriti in verjeti tem lažem.

Nehajte verjeti TEM lažem, če želite bolj srečno življenje (foto: profimedia) profimedia
17. 3. 2022

Sabotiranje sebe in prepričanje "ne zaslužim si tega"

Se zalotite, da se vam kdaj obeta nekaj dobrega, vi pa pričnete vse skupaj sabotirati, ker imate globoko v sebi prepričanje, da si dobrega sploh ne zaslužite? Česa takega ne bi naredili nekomu od svojih bližnjih, zakaj torej to počnete sebi? S hvaležnostjo sprejmite vse dobro, kar prihaja v vašo smer in verjemite, da si to absolutno zaslužite. Preglejte, od kod izvira to prepričanje, saj se zagotovo deduje iz generacije v generacijo v družini. S tem, ko sabotirate svojo srečo, želite biti zvesti svoji družini, vendar, če želite srečo, boste morali "prevarati" svoje prednike, ki si niso znali privoščiti večje sreče.  

"Srečen/a bom takrat, ko dosežem nek cilj"

Pogosto se zgodi, da mislimo, da bomo srečni šele, ko nekaj dosežemo: ko se poročimo, ko napredujemo v službi, ko ustvarimo družino, ko opravimo projekt... A sreča vedno izvira iz naše notranjosti in iz tega trenutka. Če v tem trenutku niste srečni, ne boste niti takrat, ko dosežete svojih ciljev. Ne osredotočajte se na zunanje dejavnike in začnite graditi v sebi, da boste lahko zadovoljni tudi takrat, ko ne bo vse v redu. 

"Moja sreča je odvisna od drugih"

Včasih mislimo, da je za našo srečo odgovoren naš partner, prijatelj, otrok... A, kot že rečeno, sreča izvira iz notranjosti. Tako, kot vas ne bo osrečil noben dosežek, vas ne bo osrečila tudi nobena oseba. Drugi vam lahko samo pomagajo, vas podpirajo in se z vami veselijo, a za lastno srečo ste odgovorni sami. "Žal".

Začnite delati na sebi, znebite se pričakovanj okolice in spoznajte, da se v vas skriva vse, kar potrebujete. Tako boste zaživeli bolj polno, sproščeno in srečno življenje.

Pa vendar... ne delajte si iluzij in ne imejte prevelikih pričakovanj tudi od sebe. Ne izvajajte pritiska nad sabo, da morate biti ves čas srečni. Bodite nežni. Življenje ni namenjeno samo absolutni sreči. Življenje nam ponuja vse odtenke barv - od sreče do žalosti, od jeze do veselja itd... Vsa stanja in vsa čustva so v redu. Če trenutno niste srečni, je tudi to čisto v redu!