Da, tudi MOŠKI smo ranljivi, saj nosimo veliko travm nezrelih prednikov

5. 11. 2022
Deli
Da, tudi MOŠKI smo ranljivi, saj nosimo veliko travm nezrelih prednikov (foto: profimedia)
profimedia

Vaša ranljivost je naša ranljivost, pravijo moški. 

Spolnost ženske na splošno doživljajo bolj čutno, poglobljeno in introvertirano kot moški. Lahko ima celo duhovno dimenzijo. Vendar ženske pogosto ne znajo izraziti svojega dojemanja spolnosti in zato spolnosti tudi ne doživijo tako, kot jo v sebi občutijo.

V sebi namreč nosijo stoletja stare občutke krivde, sramu in obžalovanja, ki jim jemljejo sposobnost artikuliranega in samozavestnega izražanja lastnega notranjega védenja. Kako pa žensko ranljivost dojemanjo moški? So tudi oni ranljivi?

"Razumsko gledano je med ljubljenjem, vsaj na površini, ženska tista, ki je prodrta, ki je ranljiva. Konec koncev je izkusiti, kako se moški potisne v tvojo najbolj sveto in občutljivo odprtino, izkušnja največje predaje in vdaje, ki si jo lahko zamislimo. Zato je razumljivo, da, zaradi svoje sprejemajoče vloge v spolnosti in ker so tudi sicer ponavadi fizično manj močne kot moški, ranljivost ženska domena. Z vami bi se rad globlje povezal o tej ranljivosti in podelil nekaj, o čemer še nisem govoril.

Tudi za nas moške je zelo ranljivo biti 'prodornik'. Ne glede na to, kako delamo na povečevanju občutljivosti in empatije do žensk in razen če ne doživimo analne penetracije, ne moremo vedeti, kako je biti prodret.

Danes socialna klima moške seksualnosti vključuje veliko preteklih travm zlorabljajočih in nasilnih spolnih odnosov ali samo neobčutljivih in nezrelih moških prejšnjih generacij, ki niso imeli pojma, kaj so počeli svojim ženskam.

Danes nosijo ženske brazgotine preteklih, moško-vodenih, neobčutljivih spolnih izkustev in le od nedavnega zakon in družbeni moralni kompas priznava žensko pravico reči 'Ne' tudi med spolnim odnosom in tudi če je poročena z moškim, s katerim ima spolni odnos.

Vseeno je neverjetno, da v večini držav ni zakona proti moškim, ki posiljujejo svoje žene. Ona nima nobene zakonite pravice zavrniti ga in nobene zakonite zaščite, če jo on posili. Celo v ZDA in VB zakon poročene ženske ščiti le zadnjih 50 let in v Aziji in Afriki mislijo, da sem nor, če samo omenim to temo.

Zato se ideja, da bi moški lahko bili ranljivi v ljubljenju, sprva zagonetna. Vendar želim to izraziti kot moški, ki nosi breme pogosto negativnih pričakovanj žensk in večno občutenih spolnih ran žensk, ki so bile zlorabljene v preteklosti, ki ustvarja zelo edinstveno in občutljivo ranljivost - za moške.

Morda bi se to lahko primerjalo z nemškimi pravnuki nacistov, ki sami niso igrali nobene vloge v zlorabah druge svetovne vojne, vendar so bili v desetletjih po vojni hočeš-nočeš vrženi v isti koš s svojimi predniki in so morali po krivici nositi nekaj njihove krivde in zavračanja.

Moški nosijo sram zlorabljajočih, spolno inkontinentnih prednikov in te travme ne želimo več nositi v spalnico. Preprečuje nam izkusiti neverjetno, srce parajoče ljubljenje z vami.

Danes je, če si vsaj malo občutljiv moški, zelo ranljivo prodreti v žensko. Nočem vas zlorabiti, v vas prebuditi kakšne pretekle travme ali na kakršenkoli način napačno interpretirati vaše želje in potrebe.

Grozno bi mi bilo, če bi se vas ponesreči dotaknil na način, ki bi vas vznemiril ali si napačno razložil vašo strast.

Zato, če opazite moje oklevanje ali da 'se držim nazaj', ne razumite tega kot pomanjkanje poželenja z moje strani. Po vsej verjetnosti čakam na jasnejše povabilo.

Ženske, prosim, jasno in nedvoumno nas povabite, da se ljubimo z vami. Le ko smo prepričani, da je vaše povabilo srčno in jasno, se lahko stopimo v predano služenje vašemu užitku.

Moramo biti totalni, nemoteni z dvomom, da lahko dopustimo moči naše moške fizičnosti, da si vas vzame. Želimo si eksplodirati vas v svetlobo in vas pospremiti do vrat, kjer se lahko razlijete v čisti seks z Velikim Duhom - v polje, ki je onkraj nas, vendar dokler ne bomo prepričani, da je Vaše povabilo popolno, se ne moremo predati popolnem predajanju naših darov vam.

Vaša ranljivost je naša ranljivost.

Stopímo se vanjo skupaj in pozdravimo pretekle travme z našim ljubljenjem."

Jamie Catto

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu