Razumeš, kaj je resnično LJUBLJENJE? Imenuje se: Ljubiti se z DUŠO!

V filmu Avatar lahko najdemo pomembne modrosti... Sledi izsek o tem, kaj pomeni ljubljenje. 

avatar (foto: profimedia) profimedia
30. 7. 2020

LJUBILA SE BOVA

ON: Želiš?
ONA: Ja.
ON: Torej se slečem?
ONA: Le čemu?
ON: Da se ljubiva...
ONA: Ne rabiš biti slečen. To ni edini način ljubljenja!
ON: Torej, kako bova naredila?

ONA: Ostani oblečen... Sprosti se! Pogovarjala se bova... Smejala se bova... za vse in za nič! Do solz... Do onemoglosti... Gledala se bova pozorno, globoko... Dešifrirala bova vse kode v naju...

Ne rabiš biti slečen. Ne potrebujem tvojega telesa. Hočem tvojo dušo. Sleci svojo dušo. Razgali tvojo dušo. Pokaži mi vse notranje rane, brazgotine, neizjokane solze... Poljubila jih bom... Objela jih bom... Ljubila jih bom... Gledala se bova v globine, kjer nosiva oceane... In plavala bova v njih... V tem globokem "potapljanju" bodo vse besede odveč... Izginile bodo... Potopila se bova v TIŠINO... In v tej TIŠINI se lahko DOTAKNEVA... Razumeš, ljubi moj?

ON: Dotakneva?
ONA: Ja, dotaknila se te bom. Z občutkom, s toplino, z nežnostjo peresa... Z neskončno ljubeznijo... Dokler ne čutim tvoje Duše.

ONA: Lahko primem tvojo roko?
ON: Izvoli...
ONA: Čutiš? Zdaj se ljubiva... Glejva se... Globoko... Z dušo in srcem... Če pride želja po poljubu, naj se zgodi... Spontano... Nežno... Brez vprašanj... Brez dovoljenja... Spustiva vse... Vse spomine... Vse skrivnosti... Gledajva se v popolni goloti najinih Duš... Ljubiva se... Ljubiva se na sveti, najveličastnejši način.

Ljubkujem tvojo Dušo... Objemam tvojega duha... In vdihujem esenco tebe... Ljubiva se... Naj traja... Vse dokler ne čutiva, da sva ENO v tem času in prostoru...

Razumeš zdaj, kaj je resnično LJUBLJENJE? Imenujem ga: Ljubiti se z DUŠO!

Iz filma Avatar