Današnji mlaj je eden redkih, ki ni namenjen za popolnoma nove začetke

Danes, 6. oktobra, imamo mlaj v tehtnici. 

Današnji mlaj je eden redkih, ki ni namenjen za popolnoma nove začetke (foto: profimedia) profimedia
6. 10. 2021

Za mlaj so značilni novi začetki. A tokrat začni raje naslednji dan, torej 7. oktobra.

Mlaj v Tehtnici ima namreč na sebe "nalepljeno" energijo nemira v odnosih, osebnih in kolektivnih nemirov in zelo hitro se na dan samega mlaja lahko zaneti prepir, močna jeza, celo bes, kar pa ni ravno dober temelj za kakršnokoli gradnjo oz. nov začetek. 

Ker se še isti dan tudi Pluton obrača iz svoje retrogradnosti, je nemir še toliko bolj verjeten, še posebej v odnosih, kjer ni želje po "normalnem" razgovoru, poslušanju, iskanju rešitev v dobro obeh strani.

Ta mlaj je torej eden redkih, ki res ni namenjen za popolnoma nove začetke, je pa dober za sestavljanje in vpogled v tisto, kar si do sedaj naredil, udejanil, razrešil, uvidel, dojel.

Dovrši se danes ob 13. uri in takoj, uro kasneje, se objame z Marsom, ki dodaja tempo nemiru, ker se nekaj še ne razrešuje.

Ker so skoraj vsi planeti pred svojim obratom iz retrogradnosti, je še toliko večja nestrpnost, da se nekaj čimprej zaključi in ravno ta notranji nemir je potrebno ustaviti, se umiriti (to je najtežji del, ko te nemir drži). Prav zato je boljši naslednji dan, dan po mlaju (četrtek), ko lažje nov korak ustvarjaš z odločnostjo in ne s frustracijo.

Ta mlaj ima opravka z medsebojnimi odnosi in ustavlja razdeljenost, enotnost pa zmaguje. Şimbolika tega mlaja govori tudi o tem, da takrat, ko si najbolj zagret, si vzemi počitek, ker tako najbolj razorožiš "nasprotnika". 

Ta mlaj je predvsem namenjen vzajemnim odnosom in srčnim korakom. Vse, kar se udejanja iz srca, spontano, pade na plodna tla. 

Danes je dober dan za razčistiti kakšno shrambo ali klet, za razpucati kaj po dvorišču, za sestaviti nek jedilnik, v katerem naj ne manjka ingver, paprika (tudi kakšna pekoča), grozdje, oreh, rožmarin (tudi kot čaj), leča, stročji fižol, ter rdeča pesa ...

Danes, jutri in pojutrišnjem so tudi dobri dnevi za čiščenje kristalov in tudi za energijsko prečiščevanje prostora (lahko prekadite prostor z žajbljom ali palo santo kadilom).

Današnji dan je torej predvsem namenjen prebujanju srčnosti znotraj sebe.
Še vedno pa je danes prisotna delna utrujenost, tako da si vzemi počitek kot zdravilo za telo, očitno ga potrebuje več, kot smo si pripravljen dovoliti.

Ključ razrešitve je v skupnem delovanju - pa če gre za partnerske odnose, poslovno sodelovanje ali pa za dobrobit kolektiva kot takšnega (podjetje, narod, človeštvo).

Pester mlaj in pester oktober. Veliko odnosov se lahko razblini v tem obdobju, veliko pa jih lahko dojame, da samo skupaj se premore premagati marsikatero oviro.

Sonja Šmit