Tukaj je MLAJ v tehtnici. Kaj nam prinaša?

Mlaj ali prazna luna nastopi v sredo, 6. ob 13:05 uri. 

Tukaj je MLAJ v tehtnici. Kaj nam prinaša? (foto: profimedia) profimedia
5. 10. 2021

Oktober je mesec kozmičnih premikov in sprememb, tokratni mlaj pa nam bo pomagal narediti prvi korak k potrebni spremembi. 

V tem času bodo kar štirje planeti v tehtnici (luna, sonce, Merkur in Mars), zato bo močno prisotna energija zraka.

Element zraka vlada našim miselnim procesom, našemu umu, je gorivo za inspirativne ideje in nove načine razmišljanja. Močno prisoten element zraka lahko prinese veter sprememb in nas spodbodi, da sedaj odpremo svoj um povsem novim možnostim in priložnostim.

Energija tehtnice pa predstavlja predvsem iskanje ravnovesja ter sposobnost videnja stvari iz dveh različnih perspektiv. Tehtnica ima dar, da vzpostavi takšno ravnovesje in da obe strani vedno dobita pravičen delež. 

Na globljem nivoju gre predvsem za sodelovanje. Delovanje v harmoniji z drugimi, z naravo, z življenjem. Sposobnosti videti tako enost kot dualnost. Sposobnost živeti v harmoniji. 

Energija tehtnice ima torej močno potrebo po kompromisih, po tem, da je pravici zadoščeno. Težava tehtnice pa je predvsem ta, da lahko pozabi nase medtem ko poskuša zadovoljiti druge. 

Če imate močno prisotne tendence, da radi zadovoljite prvo druge in pri tem zapostavljate sebe, je prav ta mlaj lahko budnica, da si povrnete moč in najdete potrebna ravnovesja v odnosih.

Tehtnici so najbolj pomembni njeni odnosi. Zadovoljna je šele takrat, ko so njeni odnosi harmonični. Zato se bomo sedaj ukvarjali prav s tem, kako vnesti več miru in harmonije v naše odnose. Veliko bomo razmišljali o svojih potrebah in mejah, ki bi jih bilo dobro postaviti. 

Na tokratni mlaj bo posebno aktiven tudi Mars. Mars je akcija, energija, samozavest, strast. Njegova prisotnost lahko povzroči visoko motivacijo in nas potisne preko strahov v večje preboje. Mars pa lahko v tem času tudi aktivira določena naša čustva. Če aktivira jezo, bodite pozorni, da jo sprostite in izrazite na način, s katerim ne boste škodovali drugim. 

Silo Marsa lahko pozitivno izkoristite za pogumne odločitve. Za zavedanje, da ste vredni in da si zaslužite dobro. Da si zaslužite prejemati in dajati ljubezen. 

Veliko nepravic in disharmonij se trenutno dogaja po svetu, a lahko pričnemo v svojem srcu in prvo pošičemo ravnovesje prav tam. 

Oktobrski mlaj je čudovit čas za vzpostavljanje zavedanja, da smo vredni.

Privoščite si vsaj nekaj počitka. Nikar v tem tednu ne hitite - ne fizično in ne z odločitvami. Ne pozabite, da nahajamo v retrogradnem Merkurju. 

Kljub temu pa je mlaj vedno idealen čas za spremembe, premike in za postavitev novih temeljev ter vzpostavljanje novih, boljših navad.

Želimo vam lahkoten mlaj!

Vir: foreverconscious.com

Preberite še: