LJUBEZENSKI horoskop za OKTOBER

Preberite si nasvete za mesec oktober za vsako znamenje posebej. 

LJUBEZENSKI horoskop za OKTOBER (foto: profimedia) profimedia
2. 10. 2021

V prvih dneh oktobra se bo Venera nahajala v znamenju škorpijona. V tej poziciji sicer ni najbolj zadovoljna, saj je prisotnih veliko nasprotij, to ni najbolj harmonična postavitev Venere, a je zelo močna in poučna. Vendar to ne pomeni, da ta vpliv ne prinaša nič lepega. Postali boste bolj karizmatični, čutni ter odporni, izžarevali boste močno spolno energijo. Ne bodite presenečeni, če bodo čustva bolj globoka, pohvalili se boste tudi z visoko čustveno inteligenco.

Nato pa Venera 7. oktobra prehaja v znamenje strelca, česar se boste razveselili še posebej rojeni v ognjenih znamenjih. 

NAPOVED ZA OKTOBER: 

OVEN

Ohranite svojo samozavest, tudi takrat, ko boste dvomili vase in v svoje sposobnosti. V drugi polovici oktobra se na ljubezenskem področju ne boste preveč poglabljali v podrobnosti, zmotilo vas bo tudi, če se bo ljubljena oseba preveč vtikala v vaše odločitve. Zadnje dni oktobra, ko Mars prehaja v škorpijona, potrebujete, da ujamete srečo na področju čustev samo pogum in manjši zalogaj tveganja. Čaka vas nekaj lepih sprememb, na katere boste lahko vplivali.

BIK

V oktober se boste na področju čustev podali nekoliko nervozni. Nimate miru in želite si več, posebno v ljubezni, čeprav vas po drugi strani še vedno omejujejo določene navade. Čeprav bo sproščanje vaše kreativne energije omejeno, boste vseeno našli način, da se ji boste prepustili. V drugi polovici oktobra se bo v odnosih oglasila diplomacija, s katero boste zgladili nesporazume, pokazala se bo tudi pot do novih bolj stabilnih ter varnih poti. Združili boste notranjo moč in svoje želje. 

DVOJČKA

Več prijetnega počutja na področju ljubezni lahko pričakujete v drugi polovici oktobra. Mars bo s svojimi aspekti poskrbel za več spontanosti ter pogum, s katerim se boste lažje soočali in pridobili pomembne odgovore. Samski, končno boste pripravljeni tvegati. S svojim optimizmom boste nadaljevali pot tudi v zadnjem delu oktobra, ko se vam bo zaradi energije škorpijona zagotovo zgodilo na ljubezenskem področju vsaj nekaj lepega in vznemirljivega.

RAK

Načrte v tem mesecu vam lahko pokvari le neiskren pristop ter skrivanje svojih resničnih čustev. V sredini oktobra lahko pričakujete prijeten čas, obarvan z globino. Venera, ki bo vaš stalni sopotnik, vas bo vzpodbujala k temu, da se končno odločite narediti spremembo na področju odnosov in končno zažarite na pravi način. Vaše čustvene želje bodo v zadnjih dneh oktobra presegale realne možnosti, zato ne bodite razočarani, če se vam bodo zadeve iztekle v popolnoma drugi smeri, kot predvidevate. Lažje kot v preteklem obdobju boste našli pravo ravnovesje v partnerskem odnosu.

LEV

Na ljubezenskem področju se vam bodo odprle nove poti, po katerih ste hrepeneli že nekaj časa. Fleksibilna energija bo tista, ki vam bo v pomoč pri odkrivanju lepše ljubezni. Prisluhnite svojemu šestemu čutu, saj zagotovo ni potrebno, da bi se razburjali za vsako malenkost. Samski levi imate lahko kakšno priložnost, ki je ne zavrnite prehitro. Nakazujejo se vam poznanstva, ki se lahko obdržijo dolgoročno. 

DEVICA

Zdelo se vam bo, da morate na področju čustev rešiti še številne podrobnosti, vendar v resnici ne bo šlo drugače, kot da kar začnete pri malenkostih in se sproti soočite z morebitnimi težavami. Med opazovanjem drugih in njihovih čustvenih reakcij se boste zelo veliko naučili. Svoje mnenje boste znali podati na prijeten način, da ne bo nihče užaljen. Ljubezenske zvezde bodo za samske device najbolj radodarne v zadnjih dneh meseca.

TEHTNICA

Zaradi vpliva Sonca v vašem znamenju boste na področju čustev spustili vsa merila in se skušali popolnoma predati. Kljub temu bodite previdni, kaj boste govorili in kako se boste odzivali na besede partnerja. Vezanim bo najbolj naklonjena sredina meseca, pod ugodnim vplivom planetov se boste končno sposobni soočiti z določeno situacijo in dobili s strani ljubljene osebe več pozornosti in spoštovanja. V zadnjih dneh oktobra prihaja spoznanje, da je za pomemben odnos potrebno več pogovorov kot poljubljanja. Pogovorite se o skupnih načrtih in ciljih, ki so za oba trn v peti.

ŠKORPIJON

V začetku oktobra, ko se bo Venera še nahajala v vašem znamenju, prihaja sijajna priložnost, da se otresete starih obrazcev in navad. Zastavili si boste nekaj konkretnih ciljev, povezanih z rastjo na področju čustev. Več kot nove poslovne zmage vam bodo pomenili zdravi odnosi na ljubezenskem področju, zato boste vanje vlagali več truda in pozornosti. Čas je primeren, da se nekoliko umirite, saj od sebe pričakujete preveč.

STRELEC

Na vas bo v prvih dneh oktobra močno vplivala Venera v znamenju škorpijona, ki prinaša poleg strasti tudi nekaj občutljivosti. Še pravi čas se vzemite v roke in nadzorujte svoje obnašanje, da ne bo prepozno. V drugi polovici oktobra sledi na področju čustev lepša energija. Občutek boste imeli, da je sreča na vaši strani in da se nimate česa bati. Odkritost vam bo v medsebojnih odnosih prinesla spoštovanje. Spoznali boste, da za notranjo umirjenost potrebujete razumevajoč in velikodušen odnos tistih ki so vam resnično blizu. Med pogovorom z ljubljeno osebo boste lahko v zadnjih dneh oktobra, ko boste čustveno zelo odprti, povedali vse, kar vam leži na srcu.

KOZOROG

Prihajajo spremembe povezane s področjem čustev. Deloma jih boste sprožili sami, dodatno pa jih bodo podkrepile še okoliščine. Opredelite se glede tega, kar si resnično želite. Vezanim se obeta nekaj kočljivih pogovorov, ki vam ne bodo najbolj pisani na kožo, saj še vedno niste čisto sigurni vase. Poskusite čim prej pozabiti na neprijeten dogodek povezan s čustvi in premislite, kako bi lahko odnose izboljšali. Z obzirnostjo boste vsekakor dosegli veliko več. V ljubezni se vam bo nasmehnila sreča v zadnjih dneh oktobra.

VODNAR

Lažje vam bo, če boste v začetku oktobra, ko se bo Venera nahajala v škorpijonu, znali popustiti in se premakniti naprej. Časovno in energijsko so vaši čustveni načrti precej zahtevni, zato se ne ustavljajte ob malenkostih. Najboljše se boste počutili v sredini meseca, ko boste v svoja čustva veliko bolj sigurni. Vezani, globoka čustva vas bodo spodbujala k vedno jasnejšemu izkazovanju naklonjenosti, tokrat boste prijetno presenečeni nad učinkom. V ljubezni prihaja konec oktobra presenečenje, vznemirljiva energija bo poudarila vaše kreativne potenciale, v odnosih pa vzbudila tudi nekaj svojeglavosti. 

RIBI

V začetku oktobra boste čutili vsak dražljaj okolice, zato boste na ljubezenskem področju nekoliko labilni in občutljivi. Če se boste spontano predali, boste začutili val samozavesti in dvig nivoja vaše energije. Sredino oktobra izkoristite za romantična druženja v dvoje, ki vas bodo razbremenila slabih misli in notranjih napetosti. Veliko lažje se boste soočali s težavami in obremenitvami na ljubezenskem področju. Tisti, ki se že dolgo nahajate v razmerju, boste prišli do določenih zaključkov, povezanih s samim sabo. Dnevi konec oktobra ne bodo muhasti, ampak zaradi vpliva Venere v znamenju strelca polni doživetij, ki vam bodo še dolgo ostala v spominu.

Vir: horoskop.si