Katera znamenja bodo najbolj intenzivno občutila retrogradni MERKUR?

Na katera astro znamenja bo imela Merkurjeva retrogradnost najbolj intenziven vpliv?

Katera znamenja bodo najbolj intenzivno občutila retrogradni MERKUR? (foto: profimedia) profimedia
27. 9. 2021

Retrogradni Merkur v znamenju tehtnice bo nekaj tednov nagajal na področju komunikacije, dela, vsakodnevnih nalog ter odnosov. Zmeda, ki prihaja, bo tokrat zaradi povezave z Venero najbolj usmerjena v to, da razčistite vse, kar se je prepletalo v preteklosti ter da obnovite tisto, kar je resnično potrebno v vašem življenju.

Katera znamenja pa bodo najbolj občutila retrogradni MERKUR?

OVEN

Ovni, hitri in drzni, Merkurjeva energija vas lahko naredi še bolj nemirne in nestrpne. Skušajte dvakrat razmisliti preden spregovorite ter preverite vse podrobnosti, preden nekaj pomembnega udejanjite. Ne skačite v besede, raje pozorno prisluhnite, v nasprotnem primeru boste ves čas jadrali v konfliktih. Pričakovanja se lahko prevesijo v agresivno energijo in če bo nekdo predolgo zavlačeval, lahko močno izbruhnete. Vznemirjali vas bodo tudi dolgočasni trenutki, zato boste večkrat brez razloga povzročali dramo.

TEHTNICA

Področje osebne rasti in odnosov dobiva drugačno podobo. Marsikaj se lahko podre, pokvari ali izpade negativno, vendar naj vas to ne odvrne od tega, da delate na sebi ter da zaupate svojim zaznavam. Na udaru bodo družinski odnosi, še posebej s starši, kjer lahko pridete do pomembnih ugotovitev. Delovati bo potrebno zbrano in premišljeno, ter kdaj komu tudi odstopiti prednost. Razumevanje bo oteženo, zato je smotrno, da kakšno stvar, namesto da se mučite, prepustite naključju.

DVOJČKA

Čeprav ste dvojčki z Merkurjem močno povezani, vam lahko njegova energija sedaj prinaša še večjo zmedo in kaos. Odločitve bodo drzne, hitre, vendar nepremišljene in včasih lahko tudi napačne. Področje izobraževanja bo oteženo, zato se ne čudite, če nikakor ne boste mogli zbrano študirati in analizirati informacij. Pri klepetanju, ki je dvojčkova najljubša navada, lahko pride do neresnice ali napačno izrečenih besed, skratka hitreje kot običajno se lahko zapletete v besedne dvoboje. V prijateljskih odnosih nikar ne iščite šivanke v senu, saj je nikakor ne boste našli.

STRELEC

Strelci se boste v času Merkurjeve retrogradnosti težko popolnoma osredotočili. Bežali boste pred odgovornostjo ter pred sabo. Razpršena energija bo prisotna tudi v družinskem okolju, kjer o potrpežljivosti ne bo niti sledu. Vse boste želeli končati sedaj, takoj, neprestano boste iskali napake in se izogibali priznanjem. Na področju financ se lahko znajdete v kakšni kočljivi situaciji, povečana bo želja po nakupovanju, ki lahko preraste v pravo obsesijo. Na področju osebnega napredka boste poskušali različne tehnike, vendar boste preveč nemirni, da bi dosegli želen učinek.

Pripravil: Horoskop.si

Preberite še: