Napoved za december: Mesec zaključevanja

Tudi vi že počasi v mislih reflektirate leto, ki se počasi izteka? Zadnji mesec leta je namreč tukaj. 

Napoved za december: Mesec zaključevanja (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
2. 12. 2019

V naših mislih že počasi zaključujemo leto, se oziramo nazaj, pregledujemo, kaj smo naredili in kaj je še ostalo nedokončano. Tudi v sanjah se lahko v tem času pogosto pojavljajo dogodki iz tega leta, katere še nismo povsem predelali, odpustili, razčistili... 

Mesec december zaključuje leto, hkrati pa nas pripravlja na novo leto, ki bo prav tako precej intenzivno in transformativno... 

Prvi pomemben astrološki dogodek meseca bo 2. decembra, ko se Jupiter po 12-ih letih prestavi v kozoroga in v tem znamenju ostaja do decembra 2020. 

Za Jupiter, planet obilja in modrosti, je kozorog morda malce preveč omejevalen. Zanj prav tako ne bo dovolj, da mislimo in sanjamo... pač pa zahteva, da delujemo! To bo čas, da delamo na svojih željah in jih tudi udejanjamo v materialnem svetu. Zavzema se tudi za etiko. Kjer se nahaja moč brez etike, bodo nastajale težave. Tiste, ki delujejo etično, pa bo Jupiter lahko "nagradil" z obiljem.  

Tudi Saturn in Pluton se trenutno nahajata v istem znamenju; kozorogu. Planeti tako skupaj združujejo moči za spremembe, ki so potrebne na planetu Zemlja. 

Spodbujajo ne le spremembe na globalnem nivoju, pač pa tudi na osebni ravni. Življenje nas bo nekako ves čas potiskalo k temu, da se znebimo stvari, ki za nas ne delujejo več ter se osvobodimo lastnih omejitev. Da širimo svoje meje in rastemo.

Nato nas 11. decembra čaka polna luna v dvojčkih, ki bo prinesla določeno soočanje z resnico (na področju čustev, odnosov, financ). 

Konjukcija Saturna in Plutona se zgodi vsakih 35-37 let. Zgodila pa se bo 12. januarja 2020, a energija poravavne naj bi se že čutila okoli decembrske polne lune. Za to konjukcijo velja, da lahko pride do destrukcije. Vendar zato, ker je to potrebno. Čas bo za gradnjo novega, kar pa zahteva tudi to, da se staro (kar ni več dobro) prej poruši.

Če se bomo oklepali starih načinov in stvari, ki ne delujejo več, se bo življenje zapletalo.

22. decembra pa seveda prihaja zimski solsticiji! Poleg tega pa se zaključi tudi obdobje strelca oz. prične obdobje kozoroga. To bo čas, ko bomo praznovali prihod svetlobe. Ta prelomen dan je za naše prednike veljal kot edino pravo in naravno novo leto. 

Energija kozoroga pa nam bo nato pomagala pri postavljanju novih ciljev, ki jih lahko dosežemo v naslednjih mesecih. 

Še en pomemben dan bo takoj po božiču, ko se bo pojavil sončni mrk (26. decembra ob 06:19). To bo dan, ko bo najbolje, da ne počnemo ničesar pomembnega oz. čim bolj mirujem. 

Med prazniki običajno preživimo veliko časa z družino in sorodniki, kar lahko na plano privleče številne lekcije. Izkoristite jih v svoje najvišje dobro.

Na splošno pa bo december čas za "zaključevanje" učenja tega leta.

Ne glede na to, kaj vam december prinese, bodite prijazni in spoštljivi do sebe in svojega popotovanja.

Ni pomembno, če ste imeli povsem drugačne predstave o tem letu, če niste dosegli, kar ste si želeli, če ste delali napake, če je bilo boleče... To je čas, da si odpustite. Še vedno ste tukaj, še vedno so pred vami povsem nove možnosti in priložnosti. 

Sprejmite spremembe in zaključite leto kar se da pozitivno in mirno. 

Vir: consciousreminder.com in foreverconscious.com