Decembrsko delo na sebi: Prepoznate svojo trenutno življenjsko lekcijo?

V življenju je vedno najpomembnejše to, da ugotovimo, katero lekcijo trenutno živimo in kaj je trenutno naš najpomembnejši izpit, ki ga moramo izpeljati.

Decembrsko delo na sebi: Prepoznate svojo trenutno življenjsko lekcijo? (foto: profimedia) profimedia
10. 12. 2020

Vzamimo si čas zase. Ali je to zjutraj v postelji, popoldne na sprehodu ali zvečer pred spanjem. Ustvarimo si mirno okolje in tišino. Le v tišini bomo namreč lahko slišali sebe. 

Trenutno smo sredi decembra in tik pred zimskim solsticijem - energetsko nadvse močan čas. Nedvomno vam življenje v teh pomembnih dneh poskuša nekaj sporočiti. Pomislite, kaj vas trenutno "daje"?

Najpomembnejši izpit je običajno tisto, kar v nas povzroča neprijetnosti, tisto, čemur bi se najraje izognili in izmaknili. Česar si morda niti nočemo priznati. Točno to je naš največji izpit. 

Morda se ta kaže v odnosih ali v delu. Kaj vas te dni moti pri partnerju, pri starših, otrocih, sodelavcih ali prijateljih? Običajno dobivamo v odnosih le ogledala sebe ali nas opozarjajo na tisto, kar moramo spremeniti.

Poglejte svojo odnose pod drobnogled. 

Razmišljajte o tem, kaj morate nujno spremeniti pri sebi v tem trenutku. Najlažje boste to opazili v vsakodnevnem delovanju in odnosih. Takoj, ko vas nekaj zmoti, vam gre na živce ali v vas vzbudi burno reakcijo - bodite sami svoj policaj. Recite: "Stop, zakaj takšni občutki? Od kje izvirajo? Kaj mi sporočajo? Zakaj me to tako moti?" Pa naj bo to občutek manjvrednosti, ljubosumja, žalosti, nesprejetosti, tekmovalnosti, občutek, da ste za vse sami ali kaj drugega. Za nasvete, kaj storiti, ko vas popadejo negativna čustva glejte tukaj. 

Sprejmite to kot zabavno prakso, kakor da bi raziskovali okolico, le da tokrat radovedno raziskujete in opazujete sebe. 

Opazujte, katera negativna čustva prihajajo na površje te dni? Naj odhajajo tista, ki ste jih potisnili globoko vase, a nikar ne plavajte v njih ter ustvarjajte novih. 

Hkrati pa v tem času tudi vlagajte energijo ter pozornost v vizijo in željo, ki si jo želite, da se uresniči v novem letu. Občutite radost in jasno misel, kakor da že imate, kar si želite. Ta misel naj vas spremlja ves čas. Naj bo jasna. Napišite si opomnik na telefon ali listek na vidno mesto, ki vas bo spomnil na vašo željo, ko se boste izgubljali v stresih vsakodnevega življenja. 

Lep december vam želimo! 

Poglejte si še: