Prihaja MOČNO ŽARENJE Jupitra in Saturna - decembrski čudež?

Jupiter in Saturn bosta prvič po 800 letih zasvetila v enotno formacijo Božične zvezde!

Prihaja MOČNO ŽARENJE Jupitra in Saturna - decembrski čudež? (foto: pixabay) pixabay
7. 12. 2020

Prihaja božični čudež (in upanje)? 

Medtem ko se leto 2020 počasi za vedno poslavlja, osončje pripravlja nekaj posebnega za nas. Prvič po 800 letih se bosta prav na dan decemberskega solsticija (t.j. 21. decembra) Jupiter in Saturn tako poravnala, da bosta z Zemlje videti kot ena sama velika Zvezda. Njun navidezen trk bo pospremilo močno žarenje, temu pojavu pa rečejo tudi 'Zvezda Betlehema' ali 'Božična zvezda'.

"Takšne poravnave med dvema planetoma so zelo redke. Zgodijo se enkrat na 20 let. Ta konjukcija pa bo še posebno redka, saj sta si planeta tako blizu, da bo videti, kot da sta se zlila drug z drugim," je povedal astronom Patrick Hartigan z Univerze Rice. "Nazadnje se je nekaj takšnega zgodilo 4. marca 1226!"

Zadnja prav takšna, t.j. bližnja konjukcija Jupitra in Saturna, se je sicer zgodila tudi leta 1632 (t.j. 14 let potem, ko je Galileo izdelal prvi teleskop), a je najverjetneje nihče ni opazil, ker se je zgodilo ’preblizu’ Soncu.

Ta nenavadni nebesni pojav bo mogoče s prostim očesom opazovati cca. 45 minut po zahodu Sonca, planeta pa si bosta najbližja 21. decembra.

'Božično zvezdo' bi sicer mogoče opazovati z Zemlje zadnji teden v decembru (še posebno severna polobla bo imela priložnost pojav opazovati tudi do ene ure po vsakem sončnem zahodu).

Naslednja Velika Konjukcija se ima zgoditi šele 15. marca 2080.

Preberite več na metropolitan.si

Jupiter in Saturn se bosta poravnala v znamenju vodnarja. Kadarkoli prideta skupaj ta dva planeta, to oblikuje in vpliva na življenje na Zemlji. To naj bi oznanilo začetek posebega novega obdobja. 

Zagotovo nas bo ta energija spodbujala, da se odmaknemo stran od strogega materializma, sebičnega izrabljanja zemlje in narave... Prihajajo nove revolucije.

Čeprav vedno bolj živimo v digitalnem svetu, se vse bolj povečuje potreba po življenju v skupnosti. Vsakdo lahko pri sebi opazi, da ima vedno večjo željo po skupnostih. Po življenju, kjer je vsakdo upoštevan kot individualen član, a hkrati deluje skupaj z drugimi kot homogena celota. 

Ko nismo v ravnovesju, zlahka pozabimo na drugega. Vedno bolj bo pomembno misliti tudi na druge. A hkrati ne smemo izgubiti sebe ter svoje individualne iskre. S tem se bomo precej ukvarjali v prihajajočem obdobju. 

Morda bomo v tem času preuredili svoje cilje. Morda bomo ugotovili, da cilji sami po sebi sploh niso tako pomembni. Ko smo osredotočeni na to, da delamo na sebi, da osrediščimo samega sebe, se cilji naravno zmanifestirajo. 

Čas je, da vsak pri sebi postane bolj zrel in moder človek, ki najde v sebi notranjo moč. Čas je, da gre evolucija naprej. 

Jupiter bo obsvetil naše karmične (Saturnove) lekcije, da jih bomo videli z večjo jasnino. 

Prav to tudi simbolizira poravnava Jupitra in Saturna - dvig zavesti, da bomo lahko z večjo jasnino videli karmično energijo - tako svojo osebno kot kolektivno družbeno karmo. In predvsem seveda, da bomo uvideli, kaj storiti, da ustvarimo v življenju več ravnovesja. 

Ponujene imamo nove možnosti. Ali jih bomo sprejeli? 

povzeto po: foreverconscious.com