Kaj je za mesec december napovedala astrologinja?

December že prinaša energije novih začetkov, pravi astrologinja Sonja Šmit. 

Kaj je za mesec december napovedala astrologinja? (foto: pexels) pexels
4. 12. 2020

December kot zadnji mesec v letu hkrati prinaša zaključevanje starega in tudi že novo obdobje s popolnoma novimi prepričanji, uvidi in dojemanji. A kot veste, vse nove reči potrebujejo svoj čas.

Dva največja planeta Jupiter in Saturn se 21. decembra zopet združita po dolgih letih in prinašata s sabo "cunami" novih pravil in dosežkov. Ljudje smo na prelomnici; ali totalitarni sistemi ali sistem vrednot. Izbiramo sami, zato je tako pomembna povezanost v celoto.

Tukaj se pojavi vprašanje; ali želiš, da so vsi dobro in se tudi malo potrudiš? Ali pa je obstoj vezan samo in izključno na osebno korist. Ljubezen in ljubečnost za vse. Ali pa sovražnost in netoleranca iz lastnega strahu.

Že 11. december nosi v sebi energijo novega začetka, pa čeprav bo mlaj in mrk 14. decembra, od takrat poteka energija mrka. Vsi, ki imamo kakršnekoli planete v strelcu, imamo preizkušnje z nekim zaključevanjem starega; od navad, do odnosov. Vse to zato, da lahko vstopi nekaj novega.

14. decembra imamo torej sončev mrk, ki vpliva bolj globalno kot osebno. In ta je tudi zadnji v letošnjem letu. Sprožal bo "premike" pri ljudeh; premik zavesti, načina doživljanja življenja, pristop do učenja, do potovanj, zavedanja, kaj si v življenju dejansko želimo, in seveda koliko smo dejansko voljni se potruditi za nekaj. Ne samo besedičenje, ampak dejanski koraki.

V decembru imamo tudi zimski solsticij, pa stik in združitev planetov na vrhu astrološkega kroga, združitev Jupitra in Saturna ... Vse to so prelomnice, ki govorijo o novih korakih ne samo za posameznika, ampak tudi za celotno človeštvo.

Vmes pa v prvi polovici še Neptun malce zmede dela. Novice bodo še vedno dosti zavajajoče, povedane na način, da se ljudje razidejo na dva ali tri različna tabora. To je razkol mnenj, ki vladarjem nadvse odgovarja. Po drugi strani, še posebej drugo polovico meseca pa Mars dela korake in spodbuja ljudi, da se premaknejo, da živijo, da urgirajo za dobrobit vseh.

Pester mesec, v katerem ne bo manjkalo akcije, a hkrati tudi reakcije. Tudi januar bo zelo podobno funkcioniral. Prva polovica počasi a preudarno, druga polovica pa "na juriš", a zopet z nekim nezadovoljstvom za marsikoga. Novi ukrepi takrat so spet možni, kot tudi akcija "premikov" ljudi. 

Sonja Šmit

Poglejte si še napoved numerologinje: Napoved za december: uvod v zelo drugačno energijo

in zapis: Raje imam nore ljudi, ki so pristni, kot tiste dolgočasno površinske...