Energetska izčrpanost: Utrujenost, čeprav spite dovolj

Lahko ste utrujeni in izžeti tudi, če spite dovolj, a vam energijo izpijejo druge stvari. Morda počnete nekaj, kar vam vzame energijo, a se tega ne zavedate. 

Energetska izčrpanost: Utrujenost, čeprav spite dovolj (foto: profimedia) profimedia
3. 3. 2022

1. Druženje z ljudmi, ki so preveč negativni

Lahko le ena ura druženja z nekaterimi ljudmi, pa boste povsem brez energije. Običajno jim rečemo energetski "vampirji". Če želite živeti harmonično življenje, ne bodite v krogu ljudi, ki že na daleč sevajo preveč negativnosti. Če ste prisiljeni biti z njimi, pa se naučite narediti energetski ščit. Kadar je le mogoče, pa se obkrožite z ljudmi, ki vas podpirajo, motivirajo in osrečujejo. Z ljudmi, s katerimi govorite isti jezik in vas druženje z njimi napolni. 

2. Negativne novice

Podobno velja tudi za informacije, katerim smo izpostavljeni. Če ves čas poslušate ali berete novice, ki govorijo le o slabih stvareh, ki podpihujejo strah in paniko, vas bo to povsem izčrpalo. 

3. Nered in kaos

Čeprav je težko najti čas še za pospravljanje, še posebej zjutraj, ko se vam mudi in pustite obleke, posodo in stvari nepospravljenje, je vredno večkrat se potruditi in pospraviti. Dejstvo je, da ko pridete v čist in urejen dom, se boste počutili bolje in okolje vam bo pomagalo, da se sprostite in opustite stres.

4. Zamere

Če v sebi nosite zamere, vam bo to prinašalo le še več bolečine, negativnih misli in občutkov. Čeprav je težko odpustiti in gre za proces, ki ga običajno ni moč izpeljati čez noč, pa je to na dolgi rok edina možnost, da se osvobodite slabe energije v sebi in zažiteve bolj polno.

5. Stare travme

Vsi v sebi nosimo ogromno spominov, tudi travmatičnih. Ti se največkrat skrivajo v podzavesti in so tako močno vgrajeni v naš sistem, da jih niti ne opazimo. Da jih pozdravimo je potrebna pogumna odločitev za delo na sebi. 

6. Zamujanje

Zamujanje in hitenje zelo izčrpa. Zbudite se prej, zapustite dom nekaj minut prej. Bodite točni, držite se rokov.

7. Procesirana hrana

Hrana, ki je mrtva, je telesu v večje breme kot korist in nas povsem izčrpa, saj porabi vso energijo za prebavo. Jejte bolj lahko in svežo hrano. 

8. Premalo časa zase

Največ, kar lahko naredite, da se boste počutili dobro je, da si vzamete dovolj časa zase. Pa tudi, da se dovolj gibate, jeste kvalitetno in uravnoteženo, ste vsaj nekaj časa v meditaciji in tišini ter počnete stvari, ki vas veselijo. Le tako so lahko um, telo in duša v ravnovesju.

Po navdihu: David Wolfe