Fizične bolečine: Kaj lahko pomenijo? (Ramena, kolki, kolena, grlo)

Vsaka bolečina ima svoj namen. Nekatere nam sporočajo nekaj iz višjih energetskih nivojev. Tokrat si poglejmo, kaj lahko pomenijo bolečine v ramenih, kolkih, kolenih in grlu.

Fizične bolečine: Kaj lahko pomenijo? (Ramena, kolki, kolena, grlo) (foto: profimedia) profimedia
16. 10. 2019

Gre za bolečine, ki nimajo vzroka pri mehanskih poškodbah. Seveda je vsak človek unikaten in toliko je tudi vzrokov za težave, zato je težko posploševati. Če imate težave v teh delih telesa, naj slednje služi kot ideja za razmislek.

Ramena

Na ramenih nosimo bremena in odgovornosti. Bolečine v ramenih lahko predstavljajo nepripravljenost, da prevzamemo odgovornost za svoje življenje. Živčni kanal, ki poteka čez ramena predstavlja pogum (ali njegovo pomanjkanje). Hrbet na splošno predstavlja tisto, kar je »za nami« in nam preprečuje, da bi se premaknili lahkotno naprej – zaradi travm iz preteklosti, ki jih še vedno nosimo s seboj.

Kolki

Kolki predstavljajo odločitve v življenju, še posebej odločitve o pomiku v življenju naprej. Bolečine v kolkih so lahko znak, da smo se zataknili, da se ne znamo odločiti ali jasno videti, kaj je potrebno, da storimo. Proces hoje zahteva, da prvo zaupamo kolkom, da se pomaknejo naprej – nato sledijo noge.

Če nimamo vere in poguma, da gremo naprej, nas noge ne bodo nosile naprej. Kolki predstavljajo korake v življenju, bolečine v kolkih pa strah pred gibanjem naprej ter sprejemanjem pomembnih odločitev.

Kolena

Kolena predstavljajo ponos. Ponos ali ego, ki nam preprečujejo, da se prepustimo vseprisotni življenjski energiji. Vsakič, ko gremo dalje, ko naredimo spremembe, vstopamo v neznano. Lahko se počutimo ranljivo ali nesigurno ter se branimo sprememb. Kolena tako predstavljajo ponižnost, ki je modra in opusti ego ter omogoča potovanje s tokom sprememb. Če imamo probleme s koleni, je to lahko zaradi ega, ki je preveč ponosen, da bi se vdal spremembam.

Grlo

Grlo predstavlja našo voljo in sposobnost komuniciranja – tako z drugimi kot s samim seboj. Težave z grlom ali bolezni kažejo na težavo, da povemo, kar želimo. Blokirano je svobodno izražanje emocij ter lastne identitete. Grlo vas tako sabotira na vaši poti. Je kanal med glavo in srcem. Koliko neizrečenih stvari je ostalo v vašem grlo, ki jih niste izgovorili, ker vas je bilo strah, kako boste izpadli, kaj si bodo drugimi mislili...? Vse neizrečeno mora nekako oditi ven. Če se to ne zgodi z iskreno komunikacijo, se bo zgodilo z anomalijo na grlu. Privoščite si raje odprto komunikacijo. 

Več o čustvenih blokadah, ki povzročajo bolezni si preberite TUKAJ. 

Vir: in5d.com