Fizične bolečine: Kaj lahko pomenijo? (Ramena, kolki, kolena, grlo)

Vsaka bolečina ima svoj namen. Nekatere nam sporočajo nekaj iz višjih energetskih nivojev. Tokrat si poglejmo, kaj lahko pomenijo bolečine v ramenih, kolkih, kolenih in grlu.

Fizične bolečine: Kaj lahko pomenijo? (Ramena, kolki, kolena, grlo) (foto: pexels) pexels
27. 10. 2021

Gre za bolečine, ki nimajo vzroka pri mehanskih poškodbah. Seveda je vsak človek unikaten in toliko je tudi vzrokov za težave, zato je težko posploševati. Če imate težave v teh delih telesa, naj vam slednje služi le kot ideja za razmislek.

Ramena

Na ramenih nosimo bremena in odgovornosti. Bolečine v ramenih lahko predstavljajo nepripravljenost, da prevzamemo odgovornost za svoje življenje. Živčni kanal, ki poteka čez ramena predstavlja pogum (ali njegovo pomanjkanje).

Hrbet na splošno predstavlja preteklost oz. tisto, kar je »za nami« in nam preprečuje, da bi se premaknili lahkotno naprej – zaradi travm iz preteklosti, ki jih še vedno nosimo s seboj.

Kolki

Kolki predstavljajo odločitve v življenju, še posebej odločitve o pomiku v življenju naprej. Bolečine v kolkih so lahko znak, da smo se zataknili, da se ne znamo odločiti ali jasno videti, kaj je potrebno, da storimo. Proces hoje zahteva, da prvo zaupamo kolkom, da se pomaknejo naprej – nato sledijo noge.

Če nimamo vere in poguma, da gremo naprej, nas noge ne bodo nosile naprej. Kolki predstavljajo korake v življenju, bolečine v kolkih pa strah pred gibanjem naprej ter sprejemanjem pomembnih odločitev.

Kolena

Kolena predstavljajo ponos. Ponos ali ego, ki nam preprečujejo, da se prepustimo življenju. Vsakič, ko gremo dalje, ko naredimo spremembe, vstopamo v neznano. Lahko se počutimo ranljivo ali nesigurno ter se branimo sprememb. Kolena tako predstavljajo ponižnost, ki je modra in opusti ego ter omogoča potovanje s tokom sprememb. Če imamo probleme s koleni, je to lahko zaradi ega, ki je preveč ponosen, da bi se vdal spremembam.

Grlo

Grlo predstavlja našo voljo in sposobnost komuniciranja – tako z drugimi kot s samim seboj. Težave z grlom lahko kažejo na težavo izražanja, da povemo, kar želimo oz. za pristno izražamo. Blokirano je svobodno izražanje emocij ter lastne identitete. Grlo je kanal med glavo in srcem. Koliko neizrečenih stvari je ostalo v vašem grlo, ki jih niste izgovorili, ker vas je bilo strah, kako boste izpadli, kaj si bodo drugimi mislili...? Privoščite čim bolj odprto komunikacijo. 

Več o čustvenih blokadah, ki povzročajo bolezni si preberite TUKAJ. 

Vir: in5d.com