Julij prinaša prav posebno energijo

Energija števila 7 (julij) je nekoliko čustveno hladna in bolj racionalna. Marsikomu bi tako lahko prinesla bolj realen pogled na situacijo, svet in predvsem na sebe. 

Julij prinaša prav posebno energijo (foto: Pexels) Pexels
30. 6. 2020

Število 7 simbolizira pravičnost - a pot do nje se šele pričenja 

Krizno žarišče bodo seveda medsebojni odnosi ter predvsem odnos, ki ga gojimo do sebe. Celotno leto nas bo preko dogodkov in občutij na tak ali drugačen način vabilo ter slej kot prej prisililo, da pogledamo tiste dele sebe, ki nam niso všeč in niso v skladu z zakonitostmi Luči, Ljubezni, korektnosti in pravice. Naj gre za gibanja kot so "Black lives matter" ali pa doma zatirano gospodinjo, pokalo je in še bo pokalo po šivih. Čas za pravi preobrat, čeprav željeni rezultat še ni tu.

Lokalne krivice, globalno povezovanje 

Proces globalnega povezovanja se je pričel pred leti. Naj gre za soseda ali nekoga na drugem koncu sveta, vse bolj smo priča odzivu javnosti ter sveta kot celote v imenu pravice. Ta energija bo leta 2020 in 2022 močnejša – opozoriti velja, da število 7 (julij) simbolizira ravno pravičnost. 

Kolektivna zavest se spreminja

Smo v času globalnih sprememb. Pravijo, da se je suženjstvo dokončno izkoreninilo, ko je bila dosežena kritična masa ljudi na svetovni ravni, ki je bila proti. Podobnim premikom, žal še vedno tudi ravno s področja rasizma, smo znova priča. Naj gre za barvo kože, versko izpoved, spolno usmerjenost ... globalno se povezujemo v za ali proti. 

Srednja pot ali preprosto: "skupaj" je odgovor. To bo vodilo tako na osebni kot tudi na globalni ravni.

Kako najti pot skupaj?

Črno in belo tvorita bogato paleto čudovitih odtenkov sive, tudi srebrne ali platinaste... a to jima nikakor ne uspe, če vztrajata pri popolni črni ali beli. Torej, kje in na kakšen način se morda upirate močno potrebni spremembi? 

Zelo redko smo postavljeni v situacijo, v kateri ni moč najti skupne poti. Seveda pa je prvi korak razumevanje in sprejemanje drugačnosti - kar pa nikakor ne pomeni odobravanje.

Julija si vzemite čas zase v tišini in odmiku

Deležni bomo preobilja informacij in pravega bombardiranja različnih, mnogokrat nasprotujočih si mnenj. Odmik in trezen razmislek bosta ključnega pomena. Preverite verodostojnost preden zapadete v čustven odziv. Danes je skoraj vse preverljivo. Ne nasedajte vsaki čenči, ki jo slišite. Ne namenjajte svoje energije tistim, ki so toksični in vedno negativno, celo napadalno nastrojeni. Poslušajte nasvet, sprejmite mnenje, a pretehtajte argumente in oblikujte svoje lastno stališče. 

Število 7 označuje duhovno in osebnostno rast

Julij je torej idealen čas, da bi posegli po dobri knjigi, dokumentarcu, delavnici, predvsem pa pogledu v lastne globine, zato preživite več časa v naravi, v tišini, v meditaciji in preprosto sami s seboj.

Mesečnik je z Ljubeznijo za vas napisala Lili Sorum

Poglejte si še: