In prihaja še zaključni LUNIN MRK!

V nedeljo, 5. julija, se bo napolnila luna, hkrati pa bo nastopil zadnji lunin mrk v tem ciklu. 

In prihaja še zaključni LUNIN MRK! (foto: Pexels) Pexels
30. 6. 2020

Kot verjetno že veste, se že od začetka junija sprehajamo skozi sezono mrkov. Za nami sta že lunin mrk (5.6.) in sončev mrk (21.6.), sedaj pa nas čaka še zadnji, tretji (lunin) mrk. 

Sedaj vrjetno tudi že veste, kaj je pomen teh mrkov. Ta čas pospešeno prinaša spremembe in zametke novega sveta. V naše življenje prihajajo v zadnjem mescu nove stvari, v umu se kreirajo nova spoznanja, hkrati pa se nam tudi vse bolj jasno kaže, kaj je tisto, kar moramo izpustiti in odstraniti, saj ni dobro za nas... Spoznavamo, kdo smo in kdo nismo. Spremembe pa ne izpeljujejmo zgolj v nas samih, pač pa tudi na kolektivni ravni. 

Pred nami je torej zadnja postaja tega popotovanja skozi sezono mrkov. V nedeljo, 5. julija ob 06.44 uri se napolni luna v znamenju kozoroga, hkrati pa nastopi lunin mrk (06.31). 

Ta mrk ne bo zgolj zaključil aktualne sezone mrkov, pač pa tudi cikel mrkov v raku in kozorogu, ki so delovali od julija 2018. Morda premislite o tem, s katerimi temami ste se ukvarjali v življenju od julija 2018? Se dogajajo sedaj kakšni zaključki? Na področju odnosov, čustev ali dela? 

Ker se nek cikel sedaj zaključuje, lahko določene stvari še vedno kulminirajo, sicer pa lahko že vidimo ali uživamo v darovih, s katerimi nas življenje obdarjuje. Asteroid Vesta bo namreč v bližini sonca med tokratnim mrkom. Vesta pa predstavlja žetev, obilje in sadove našega dela.

Pričakovati je torej zaključna zdravljenje, urejanja, čiščenja, pa tudi nagrade in žetev. 

To je čas, ko zamenjamo staro z novim. Ko si privoščimo nove izkušnje in nove občutke. Sami sebi lahko podarimo občutke varnosti, vrednosti in ljubljenosti. Vse negativne občutke v sebi lahko namreč zamenjamo z boljšimi. Predstavljamo si, kako se počuti nekdo, ki je ljubljen in cenjen, nato pa poskušamo zares ponotranjite te občutke in jih živeti. Iz tukaj naprej lahko kreiramo drugačno življenje. 

Energija luninega mrka lahko steče skozi naše življenje in telo in nam pomaga, da se predamo. Naša edina naloga je, da se naučimo, kako izpustiti slabo in se prenehamo oklepati starega za vsako ceno. Najlažje bo sedaj tistim, ki se ne bodo borili, ampak se bodo samo prepustili življenjskemu toku. 

Zaupajte, da vse, kar odhaja, odhaja z razlogom. Tudi, če je boleče. Sprejmite. Najdite upanje in nadaljuje svoje popotovanje. Nagrade pridejo slej kot prej. 

V času mrka se lahko počutite izčrpani, zato bodite nežni do sebe in si privoščite dovolj počitka. Vaše "baterije" potrebujejo polnjenje. 

Mrki seveda vplivajo tudi na spanec, zato boste nekateri imeli v tem tednu težave s spanjem. Lahko se pojavljajo številne misli. Zapisujte si jih, saj jih boste hitro pozabili. Še posebej tiste, ki pridejo v um ponoči. Imejte beležko na nočni omarici. Morda boste imeli tudi močne in sporočilne sanje.  

Seveda lahko v času močnih energij pride tudi do dodatne občutljivosti, nervoze in anksioznosti. 

Pijte veliko vode, preživite dovolj časa v naravi in meditirajte, bodite pozorni na svoje telo in dih. Privoščite si kopel ali pa meditirajte s svojimi najljubšimi kristali...  Predvsem pa bodite prijazni do sebe v času transformacije. 

Če čutite močan pritisk emocij, je to signal telesa, ki potrebuje sprostiti določena čustva. Najdite kar se da zdrav način za spročanje tenzij in čustev.

Najdite moč in samozavest, da spregovorite svojo resnico, ko je to potrebno. 

Ob koncu mrka pa lahko pride do občutkov olajšanja, ponosa, zadovoljstva in radosti. Čestitajte si za vse, kar ste preživeli! Praznujte spremembe! Praznujte, kdor ste postali zaradi vseh dogodkov.

Juhej! 

Naslednji lunin mrk nas čaka nato konec leta, 30. novembra 2020. 

Vir: foreverconscious.com

Na ta večer si lahko privoščite glasbeno meditacijo pod zvezdami v objemu gora (Kranjska Gora)

Poglejte si še: