Kaj bi bilo dobro, da storite na spomladansko enakonočje? Nasveti za vsako znamenje!

17. 3. 2023
Deli
Kaj bi bilo dobro, da storite na spomladansko enakonočje? Nasveti za vsako znamenje! (foto: shutterstock)
shutterstock

Ob prehodu zime v pomlad lahko opravite naslednje rituale. Preverite, kateri je zapisan za vaše znamenje.  

Morda se boste na ponedeljkovo jutro (20. marca) prebudili z občutkom, da je nekaj malce lažje. Lahko pa boste precej utrujeni zaradi močne fuzije energij. Ekvinokcij naznanja razcvet narave, hkrati pa ga povezujemo z globokimi duhovnimi pomeni. To je čas očiščevanja in optimizma.

Ko je pomlad v zraku, je vse mogoče!

Spomladansko enakonočje so praznovali povsod po svetu skozi celotno zgodovino. Tudi mi vas spodbujamo, da naredite nekaj, s čimer boste proslavili prihod pomladi. Tudi astrološko je to poseben trenutek, saj se pričenja novo astrološko leto, ko sonce vstopi v znamenje ovna. 

Ne glede na to, ali gledamo skozi znanost, astrologijo ali duhovnost, je ekvinokcij čas novih začetkov. Privoščite si torej kakšen ritual. Poglejmo si nekaj predlogov, ki so prilagojeni vašemu znamenju. 

OVEN

Predvsem ta dan posvetite sebi. Naredite nekaj lepega, dobrega in zdravega zase. Praznujte prihod pomladi, začetek vašega obdobja in praznujte sebe. Podarite si šopek rož ali kaj drugega, kar vam bo polepšalo dan. Sedaj je čas, da razvajate tudi sebe! 

BIK

Vdihnite in izdihnite. V času ekvinokcija se osredotočite na povezavo vašega uma in telesa. Poiščite na spletu kakšno meditacijo (lahko poskusite našo Sensa meditacijo, s katero spustite več svetlobe v življenje) ali pa delajte nežne joga vaje. Sprostite se, da se boste lažje povezali sami s seboj, z življenjem in vesoljem. Tako se boste povezali tudi z energijami prebujanja in lahko boste doživeli svoje osebno pomladno prebujenje. 

DVOJČEK 

Za dvojčke je to čas sodelovanja. Uprite se želji po tem, da ste glavni govorec. Raje naredite korak nazaj in sodelujte z drugimi (prijatelji, družino, sodelavci...). Potrudite se, da ste odprti za drugačne poglede in da se naučite prisluhniti drugim. Ne pozabite pa seveda na svoje lastne poglede, za katere bi bilo morda dobro, da si jih zapisujete. Tako boste v svojemu hitremu in včasih raztresenem umu lažje naredili red. Pisanje in zapisovanje misli je lahko vaš spomladanski ritual!

RAK

Rakci, to je čas, da pokukate iz svoje luknje in pridete na sonce! Četudi imate veliko dela, to ni izgovor, da si ne bi vzeli nekaj časa za opazovanje in pohajkovanje po naravi. Razmislte v tem času tudi o projektih, do katerih čutite močno strast in željo. Morda je čas, da se jih lotite. 

LEV

Levčki si verjetno sedaj želite pohajkovati naokrog. Odpravite se na izlet - kamor vam srce poželi. Prav tako si lahko ustvarite posebno vzdušje v svojem domu in dodate nekaj nove dekoracije.  

DEVICA

Devicam ta čas prinaša eno veliko veselje: spomladansko čiščenje! To je vaša priložnost, da izkoristite svojo strast do organiziranja. Očistite svoj prostor in stvari. Urejeno okolje vam bo omogočilo boljše energije doma in s tem tudi boljše počutje. Lažje boste uspeli tudi v sebi počistiti čustveno in miselno navlako, če bo vaša okolica urejena. 

TEHTNICA 

Ljubezen je v zraku in to tehtnice čutijo bolj kot drugi! A preden postanete prepojeni z romatiko, bi bilo morda dobra, da malo posedite sami s sabo ter razmislite o tem, kaj je tisto, kar si vi zares želite v odnosih. Ko si priznamo in sprejmemo svoje čustvene potrebe, lažje tudi sami postanemo bolšji partnerji ter se borimo za svoje jasne cilje. To ne velja le za partnerska razmerja, pač pa za vse odnose. Izkoristite ta čas za globlji razmislek o vrednotah, na katerih boste gradili prihodnost. 

ŠKORPIJON

Skrb zase ni luksuz, pač pa nuja. Vaš moto ekvinokcija naj bo počitek in sprostitev. Škorpijoni ste najbolj intenzivno in globoko čustveno znamenje, zato je za vas izrednega pomena, da se vsake toliko časa "izklopite". To bo zahtevalo disciplino. Izklopite telefon. Bodite prisotni v svojem življenju. Privoščite si kopel in sprostite svoje telo, um in čustva. Dovolite si umirjen dan. 

STRELEC

Strelci, postanite malce sentimentalni in romantični. Širite svoj tok entuziazma in optimizma ter z njim nekomu polepšajte dan. Morda na kakšen bolj ustvarjalen način izrazite svoja čustva in naklonjenosti. Pošljite kakšno razglednico, cvetje ali pa skuhajte večerjo ob svečah. 

KOZOROG

Izboljšajte vibracijo v svojem domu, pa se boste tudi vi počutili bolje. Vnesite nekaj spomladanskih barv v svoj dom, dodajte kakšne nove okrasne blazine, novo stensko dekoracijo, morda prebarvate kakšno steno... Tudi vaš dom je pomemben! Nato pa si privoščite umirjen dan v svoji lastni družbi, ali v družbi vam ljubljenih, ali pa preberite kakšno knjigo. 

VODNAR

Svet se prebuja in vi z njim. Sedaj se lahko tudi vi prebudite iz svojega hibernacijskega stanja. Povežite se z družino ali prijatelji, s katerimi se že dolgo niste videli ali slišali. Pogovarjajte se o lepih spominih in dogodivščinah. Ob tem pa reflektirajte, kako ste se tekom časa spremenili kot osebnost. Praznujte svojo lastno evoulcijo tekom tokratnega ekvinokcija! 

RIBI 

Ribice, tudi vam bo prišlo prav spomladansko čiščenje in skrb zase. Na ta dan si vzamite čas za ustvarjanje. Narišite kaj, prebarvajte kaj, fotografirajte... Počnite tisto, kar je vaša strast, pa nimate vedno časa za to. In ne pozabite na šopek spomladanskih rož. 

Vir: oprahmag.com