Kako bodo planeti vplivali na nas v SEPTEMBRU?

Kaj je o mesecu septembru zapisala astrologinja Sonja Šmit? 

Kako bodo planeti vplivali na nas v SEPTEMBRU? (foto: pixabay) pixabay
2. 9. 2021

Prvo bistvo vsega je, da samo v notranji odločnosti in v povezanosti s samim seboj. Bolj kot smo v neravnovesju, v neodločni energiji, bolj nas lahko ziblje sem ter tja.

V prvih dneh septembra vplivata Mars in Neptun, ki dela zmedo s koncentracijo in pozornostjo, razpršene misli in tudi nemalokrat imamo lahko v teh dneh prehiter jezik ali dejanje. 

Mlaj v devici se dovrši v torek, 7. septembra. Spodbujal bo nove navade glede dela in zdravja. Pa tudi priprave na večje notranje premike.

Nato imamo datum 9.9., ki velja kot portal karmičnega zaključevanja. Nekega notranjega razsvetljenja. "Teta karma" sprašuje: s čim moramo vsak pri sebi ali pa kolektivno zaključiti, da lahko pride do spremembe, napredka?

September je mesec moči in notranjega napredovanja glede miselnosti, dojemanja, učenja novih znanj. V tem mesecu se marsikomu odprejo novi talenti in potreba po učenju novih znanj.

Venera se 10. septembra prestavi v škorpijona. Ta gospodična nas bo vse spraševala koliko se cenimo in spoštujemo ter kje so meje vzdržnega.

S svojimi besedami bi prvo polovico meseca opisala kot priprave na nek nov, večji korak, ki se lahko sproži med 13. in 17. septembrom. Mars se takrat premakne v tehtnico, kar sproži val iskanja pravice in pravičnosti.

Polna luna bo nastopila 20. septembra v ribah.

Dva dni za njo, 22. septembra, pa imamo jesensko enakonočje in prihod uradne jeseni.

V septembru pa imamo tudi zadnji retrogradni Merkur v tem letu. Merkur bo v tehtnici, njegova retrogradnost pa se odvija od 27. septembra do 18. oktobra. 

September prinaša kar dosti novosti in kar nekaj premikov. V prvi polovici govori, da pripravi svoje telo na hladnejše dni, dvigni svoj imunski sistem, pripravi se za zimo, najdi svojo pot notranjega ravnovesja v službi in v odnosih.

Morda se vam zdelo vse skupaj zelo počasno, prepočasi, še posebej septembra in oktobra, ker bodo skoraj vsi planeti retrogradni (razen Venere in Marsa), bosta pa zato november in december zelo dinamična, s hitrejšimi odločitvami in koraki...

Sonja Šmit

in LJUBEZENSKI horoskop za mesec SEPTEMBER