Napoved za SEPTEMBER: Ne podoživljajte, ampak ozaveščajte in zdravite!

Zdravljenje se lahko prične šele z ozaveščanjem. Ne bojte se posvetiti v temo in ozavestiti vse dele sebe, ki potrebujejo (vašo) ljubezen. 

Napoved za SEPTEMBER: Ne podoživljajte, ampak ozaveščajte in zdravite! (foto: pixabay) pixabay
29. 8. 2021

Primerjajmo našo podzavest s kletjo, v katero odlagamo nepotrebno kramo, polomljene predmete, nedelujoče zastarele aparate… Vmes najdemo oblačila, za katera menimo, da jih bomo nekoč znova nadeli, spominke na davne izkušnje in tako naprej. Nekako v sebi vemo, da bi lahko vsaj polovico podarili naprej ali dali v smeti, pa kar nekako odlašamo.

Kaj je prvi korak? Prižgemo luč in pričnemo razvrščati česa si še želimo, kaj je uporabno na način, da je za nas koristno in dobro. Brez, da bi pregledali vso navlako in jo ločili od vsega, kar pa je delujoče in dobrodošlo, ne gre. 

Z našo podzavestjo je podobno. Potrebno je posvetiti v temo, da bi jo prepoznali. V naši podzavesti so spomini na vsako solzo, bolečino, strah, zavrnitev, neprespano noč in tudi najlepši trenutki, ki so se morda čez leta končali z izgubo. Vse nosimo v sebi. Tudi pot ven. Tudi odgovor kaj potrebujemo.

In kaj v resnici potrebujemo?
Ljubezen.

Najbolj potrebujemo Ljubezen. Svojo. Brez obsojanja, brez strahu, brez jeze, brez spominov in brez želja. A včasih se zdi, da je lažje ljubiti druge kot sebe. Včasih je lažje drugim prepustiti izbiro, saj nato nismo nič krivi in še več, lahko smo ''žrtev'' njihove odločitve. 

Čustva bodo močnejša

Septembra nas bodo obdajale zelo močne energije. Močneje bomo doživljali zunanje dražljaje ter sebe. Ponovno se bodo prebujala hrepenenja, na katera smo že pozabili ali jih nekako odrinili. Spomini bodo živahnejši, kot bi se dogodki ravnokar odvili. Bolj bomo ranljivi, bolj bomo strastni in impulzivni. Bolj bomo... vse, pravzaprav. 

Preteklost trka na vrata

Izziv meseca je razpoznavanje občutkov preteklosti, ki so se sprožila zaradi nekega dogodka v sedanjosti, ki nas je spomnil na njih. Torej, pričakujmo sprožilce (trigerje) in ne odgriznimo glave naši okolici kar na prvo žogo. 

Zelo verjetno je tudi, da se bodo pojavile osebe iz preteklosti ali priložnosti, za katere smo se nekoč že odločili, da jih ne želimo. Spomini bodo bolj prisotni v našem vsakdanjiku. 

Ponovna priložnost, drugačna možnost

Bodite pozorni na vse priložnosti, ki bi se vam lahko ponovno ponudile ali odprle, saj tokrat prinašajo drugačne možnosti. V kolikor gre za osebo iz preteklosti, se prepričajte ali sta oba zdaj bolj zrela in ali so se vsi moteči faktorji in ovire resnično spremenili trajno, ali gre le za začasno nihanje. Podobno velja tudi za poslovne priložnosti, glajenje nesporazumov s prijatelji, ponoven poskus učenja neke spretnosti, športa in tako naprej

Strah znova udari

Energija strahu se je močno sprožila lansko leto, ko je strah za preživetje kar bruhnil na plano. Zdaj se lahko ponovijo občutki nemoči, nesposobnosti ter predvsem strahovi naših prednikov. 

Energije se zaostrujejo

Žal so novice iz Afganistana le začetek. Kljub dobremu pretoku informacij, smo vseeno nekoliko v mehurčku medijev. Veliko držav v južni Ameriki se sooča z agresivnimi protesti zaradi hude lakote, lahko bi celo dejali, da gre za državljansko vojno. Po svetu je mnogo več žarišč agresije in opresije kot se morda zavedamo. V severni Ameriki so odkrili že preko 6 tisoč neoznačenih grobov indijanskih otrok, ki so bili brutalno zlorabljeni in umorjeni ne tako dolgo nazaj.

Zakrita tema prihaja na plano

Pa smo znova pri prej omenjeni kleti. Naj gre za prej omenjene umorjene otroke, za politične preobrate ali za naše lastne vzorce, katerim ne pripisujemo dovolj moči, saj jih preprost ne vidimo. Neka beseda, ki nam je bila izrečena pred mnogimi leti, ki nas je prizadela, ima še sedaj lahko močam vpliv na nas. Za to so potrebni sprožilci, da ozavestili, zaznali in prepoznali vso našo čustveno in psihično ''navlako'', katero smo morda že zdavnaj prerasli, le zavedamo se tega še ne. 

Ne podoživljajte, ampak ozaveščajte in zdravite!

Namen dogodkov meseca septembra prinaša možnost drugačnega pogleda na preteklost. A v preteklost je potrebno najprej pogledati. Ne obsojajte se, ne podoživljajte slabih občutkov in ne hudujte se na sebe za slabše izbire. 

Jeza, krivda in obsojanje še nikoli niso prinesli zdravljenja in spremembe, na način kot ju lahko prinese ljubezen. 

Ljubite sebe, da bi vas lahko ljubiti tudi drugi.

Ljubimo druge, da bi lahko Ljubezen svobodno tekla in nas vse prepletala v eni ljubeči celoti. 

NuMeRoSKoP je z Ljubeznijo za vas napisala avtorica, TV voditeljica, numerologinja, svetovalka in motivacijski coach LiLi SoRuM

www.lili-sorum.com