KANJA - ženska energija Slovenije

Smo Slovenke res kot kanje? Preberite si, kako to razloži Silva - Srebrna Puščica. 

KANJA - ženska energija Slovenije (foto: profimedia) profimedia
26. 11. 2022

Najštevilčnejša ujeda v naši deželi (tu tudi prezimi) je naslovljena z ženskim spolom. Spremenljiva barva odtenkov kanje pa nam pove, da je slovenska ženska energija tako raznolika, kolikor je v deželi samih žensk. Pa še te smo vsak dan drugačne.

Simbolika kanje v ospredje postavlja izjemno, unikatno modrost, kombinirano z inteligenco in sposobnostjo, da vse to v fizičnem smislu živimo brez strahu.

V prvi vrsti to simbolizira kot zračno bitje, ki zastopa razum. Drži, da je ženska energija bolj povezana z intuicijo kot z razumom, toda v primeru slovenske ženske ima razum veliko večjo vlogo kot se mu ga pripisuje. Je razum, sposoben vodenja iz srca.

Ženska energija včasih lahko deluje tudi v moškem telesu (velja seveda tudi obratno). Kanja nam jo kaže že z glasom, ki močno spominja na mačjega, mačka pa je v šamanizmu vsekakor ženska neustrašnost, samozadostnost in zaupanje, da se bo vse razrešilo v najvišje dobro celo, ko smo izgubljeni v temi. Zvok pride iz rumenega kljuna: komunikacija iz svetlobe. Besede resnice, zavite v mir. Povedano je pomembnejše od treme.

Tipični moški razum potrebuje podlago fizičnih izračunov, kako se bo nekaj vsaj približno izšlo, da se lahko sploh poda v projekt, razum slovenske ženske pa je let kanje: jadra počasi in visoko, in ko pod seboj ugleda nekaj, kar bi bilo zanjo, se na to zažene navpično brez oklevanja, pa naj bo poljska ali gozdna miš, voluhar, krt, podgana, žaba, mala ptica, mali plazilec, deževnik ali pa na cesti povožena žival.

Vse to dobi, ker se obnaša kot kanja in ne kot nekdo, ki bi ga zgolj posnemala.
Ker živi svojo naravo, se z njo uskladi vse, kar potrebuje. Če z njo ni usklajeno, je bolje, da se čimprej pokaže, da ni. Naj se poti ločijo raje danes kot jutri.

Ona je edinstven delček sestavljanke. Sklada se samo z enako edinstvenim, da se ji prilega kot komplementar.

Ne pričakuje najslabšega izida, niti najboljšega ne. Pričakuje VSE in je pripravljena na VSE.

Sposobna je lebdeti v zraku; ostati v taki naravnanosti ne glede na dejavnike pod njo. Na tla se spusti z enako energijo kot se zave najmanjšega premika v travi, ki ga povzroči tisto, za čemer gre.

Po zgornji strani je kanja temnejše barve, kar pomeni, da bo vedno zastopala in ščitila tisto, v kar verjame, na prsih pa ima svetel pas, ki simbolizira premišljeno delovanje v tej smeri, v smislu kroženja energije namesto enostranskega razdajanja.

Najbolj dejavna je pred dežjem. Ko večja količina dežja zalije polje, pride na površje točno tisto, kar potrebuje, da preživi - zanjo so to glodalci.
Zaznava vremena vnaprej je simbolika napovedovanje dogodkov na podlagi občutkov. Občutki so tisto, kar sploh lahko karkoli ustvari. Občutki so energija v gibanju.

Slovenska božanska ženska ve, da se stvari, namenjene prav njej, z njo lahko uskladijo samo tedaj, ko deluje iz odprtega srca in vsem na očeh.
Naval vode - čustev - jo premakne naprej. V njem ostane, dokler ji služi.
Ker je v svojih občutkih varna, se tudi drugi ob njej počutijo varne, da odprejo srce.
Ne čaka, da ga bo nekdo drug odprl prvi.

SLOVENSKE BOŽANSKE ŽENSKE, LEP DAN VAM ŽELIVA OBE S KANJO.

Napisala: Silva – Srebrna Puščica